تشریح وظایف کتابداران پس از شیوع ویروس کرونا/ معرفی لینکهای مفید برای دانشگاهیان
امیررضا اصنافی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: روزهای سختی را سپری میکنیم و با هر عطسه و سرفه به خود میلرزیم که نکند ما هم کرونایی شدیم و اینکه چه عاقبتی پیش روی ماست.
وی افزود: بسیاری از تنشها و چالشهای دیگر وجود دارد که بیش از آنکه جسم به مخاطره افتد این روح و جان ماست که خودمان آزارش میدهیم. از اینها که بگذریم مسئولیت همه ما در هر جایگاه، مقام و شغلی که باشیم بسیار سنگینتر از گذشته شده است. اکنون نه با یک بحران خانگی بلکه با چالش و بحران اساسی ملی مواجه هستیم.
استادیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در بحران فعلی باید بیشتر مراقب همنوعان خود باشیم، گفت: در روزهای اخیر بسیاری از اقشار به ویژه پزشکان متحمل زحمات فراوانی شدند و در واقع از سلامتی و جان خود گذشتند تا هممیهنان بیمار خود را درمان کنند یا با اطلاعرسانیهای گسترده مراقب سلامتی تک تک افراد باشند.
اصنافی خاطرنشان کرد: در این میان ما کتابداران نیز نمیتوانیم نسبت به اتفاقات پیرامون خود بیتفاوت باشیم و کتابخانهها به عنوان یک نهاد اجتماعی باید بیشتر درگیر تعامل با جامعه برای رفع التهاب افراد باشند. درست است پزشک نیستیم که بتوانیم به درمان بیماران بپردازیم یا توصیهای به افراد سالم داشته باشیم ولی حداقل کاری که میتوانیم انجام دهیم اطلاعرسانیهای موثق و معتبر به افراد به ویژه اعضای کتابخانه است.
وی ادامه داد: در شرایطی که ممکن است مردم کمتر به کتابخانههای عمومی بیایند و با توجه به تعطیلی دانشگاهها، عملاً کتابخانههای مرکزی هم با انبوه منابع اطلاعاتی که دارند مورد استفاده قرار نمیگیرند، ما کتابداران میتوانیم با هدایت افکار مردم بر اساس مهارتهای سواد اطلاعاتی به افزایش آگاهی آنها بپردازیم؛ فعال کردن شبکههای اجتماعی مربوط به کتابخانه، به روزرسانی مرتب وبگاه کتابخانه، ارسال پیامک از سوی کتابخانه به اعضاء، معرفی کتابهای سودمند و پایگاههای اطلاعاتی معتبر کمترین کمکی است که ما کتابداران به جامعه بحران زده امروز، میتوانیم ارائه دهیم.
استادیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: تهیه اینفوگرافیها و پوسترهای آگاهی بخش براساس اطلاعات موثق نهادهای مسئول و ذیربط، نصب آنها در کتابخانه و ارسال در فضای مجازی مربوط به کتابخانه، فراهم آوری فهرستی از منابع اطلاعاتی الکترونیکی معتبر و به اشتراکگذاری آن برای کاربران برای مدت زمانی که در منزل هستند از این منابع استفاده کنند. در پایان این نوشته، برخی از این منابع که میتواند برای کاربران به ویژه کاربران دانشگاهی مفید باشد، به شرح زیر معرفی میشود.
دسترسی به پایاننامهها
جهت دسترسی به پایگاه پایاننامههای تمام متن و رایگان در دنیا میتوانید به نشانیهای زیر مراجعه کنید.
دسترسی به منابع مرجع
دسترسی به اسلایدهای پاور پوینت
مجلات دسترسی رایگان
واسپارگاههای مجازی
کتابهای رایگان
فهرستهای کتابخانهای
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/