صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸

با این ۱۲ راهکار کرونا را در خانه درمان کنید

موارد خفیف بیماری کرونا به درمان دارویی احتیاج ندارد و استراحت در منزل و مراقبت های خانگی منجر به بهبود آن می شود.
کد خبر : 474821

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ۸۰ درصد موارد بروز کرونا بدون علامت بوده و بهبود می یابد. در عین حال از درصد باقی مانده حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد مبتلایان هم علائم خفیف ابتلا به کرونا را دارند و حدود ۲.۵ درصد نیز علائم شدید داشته و نیازمند بستری در بیمارستان هستند.


مدت‌زمان زیادی از شیوع بیماری کرونا نمی‌گذرد و مثل هر بیماری دیگری، کمی طول می‌کشد تا راهکار درمانی قطعی کرونا پیدا شود. متأسفانه تا آن زمان، گریزی از تلفات و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری نیست، اما می‌توان با درنظرداشتن نکات و موارد احتیاطی‌ای که در این مطلب توضیح داده شد، احتمال ابتلا به بیماری را به حداقل رساند و مهم‌تر از آن، از شیوع بیشتر و همه‌گیرشدن بیماری پیشگیری کرد.
بنابراین در موارد خفیف بیماری کرونا استراحت در بستر، خوردن مایعات فراوان، مصرف مرکبات، سبزی تازه و میوه تازه در بهبود بیماری بسیار موثر است.


علائم چیست؟
ویروس جدید می‌تواند باعث سینه پهلو (ذات الریه) شود. سرفه، تب ومشکلات تنفسی ازجمله علائم مبتلایان به بیماری کرونا است. در موارد شدیدتر، ازکارافتادن/ نارسایی اندام‌های بدن هم مشاهده شده است. ازآنجاکه سینه‌پهلو به‌واسطهٔ انتقال ویروس بروز پیدا می‌کند، مصرفآنتی بیوتیک بی‌ثمر است و کمکی به بهبود مبتلایان نمی‌کند. متأسفانه داروهای ضدویروس آنفولانزا هم تأثیری در بهبودی بیماری ندارند. بهبودی بیمار مبتلا به کرونا به توانایی سیستم ایمنی او بستگی دارد؛ هرچه سیستم ایمنی قدرتمندتر باشد، احتمال بهبودیافتن بیمار بیشتر می‌شود. بسیاری از کسانی‌که تاکنون جانشان را از دست داده‌اند، پیش از ابتلا به بیماری، از لحاظ سلامتی وضعیت چندان مناسبی نداشتند.



با رعایت موارد زیر، از گسترش بیماری کرونا پیشگیری خواهیم کرد.


۱- شست و شوی دست ها به طور مکرر


شست‌وشوی دست‌ها حداقل به‌مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی بسیار مهم است (همچنین زمانی که قصد آشپزی دارید). ضدعفونی‌کننده‌ها هم انتخاب مناسب دیگری برای تمیزکردن دست‌ها هستند. تا جای امکان از ضدعفونی‌کننده‌ای استفاده کنید که ۶۰ تا ۹۵ درصد آن متشکل از الکل باشد و به‌هنگام استفاده، خوب دست‌ها را به هم بمالید تا کاملا خشک شوند.
از تماس دست‌های کثیف با چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید.


۲- مصرف خودسرانه داروهای آنتی‌بیوتیک ممنوع


داروهای آنتی‌بیوتیک را فقط‌ و فقط با تجویز پزشک مصرف کنید و میزان داروی مصرفی یا نوع آن را خودسرانه تغییر ندهید. حتی اگر پیش از مصرف تمامی داروهای آنتی‌بیوتیک تجویزشده احساس کردید حالتان بهتر شده است، مصرفشان را قطع نکنید و طبق تجویز پزشک، دوره را تکمیل کنید.


۳- ترک نکردن خانه در صورت مشاهده علائم عفونت 


اگر علائمی نظیر سرفه، تب، تنگی نفس، حالت تهوع یا اسهال را در خود دیدید، خانه را برای رفتن به محل کار یا کلاس درس یا مکان‌های عمومی ترک نکنید.
توصیه می‌شود که تا جای امکان رفت‌وآمد به بیرون از خانه را فعلا محدود کنید، مگر آنکه خانه را به‌قصد رفتن به بیمارستان ترک می‌کنید. از حضور در مکان‌های عمومی خودداری کنید و تا جای امکان، از سرویس‌های حمل‌ونقل عمومی استفاده نکنید.
اگر فردی مبتلا به بیماری کرونا تشخیص داده شد، باید در خانه بماند و ترک خانه مستلزم تشخیص و صلاحدید مسئولان و متخصصان مراکز بهداشتی و درمانی است و باید با مشورت آنها صورت بگیرد.


۴- رعایت موارد بهداشتی هنگام پختن غذا


به‌هنگام پختن غذا، پیشخوان کابینت‌ها و نقاط دیگر را از قبل تمیز و ضدعفونی کرده باشید. غذاهای باقی‌مانده را در فریزر بگذارید و از قراردادن طولانی‌مدت آنها در دمای اتاق خودداری کنید.


۵- جاهایی که زیاد در تماس با دست‌ها قرار می‌گیرند را تمیز و ضدعفونی‌کنیم


پیشخوان‌ها، میز غذاخوری، دستگیره‌های درها، گوشی‌های موبایل، کی‌بورد، تبلت و … از جمله مواردی هستند که توصیه می‌شود 
هر روز با اسپری‌های مخصوص یا دستمال، تمیزشان کنید.
تمیزکردن روزانۀ سرویس‌های بهداشتی را هم از یاد نبرید.


۶- از لوازم و وسایل خانه به‌صورت اشتراکی استفاده نکنیم


بشقاب، لیوان، فنجان، قاشق‌ و چنگال، حوله، شانه و تیغ اصلاح ازجمله مواردی هستند که توصیه می‌شود به‌طور اشتراکی با دیگران استفاده نکنید و از هرکدام، یکی مختص خودتان داشته باشید. پس از استفاده از هریک از این لوازم، آنها را با آب و مایع شوینده بشویید.


۷- سفرهای بی‌مورد ممنوع


محیط داخل هواپیما یا دیگر وسایل حمل‌ونقل، کوچک و سربسته است و امکان شیوع بیماری ها در چنین مکان‌هایی زیاد است. سفرهای تفریحی را به‌ تعویق بیندازید و اگر کار واجبی دارید، پیش از سفر با متخصص مشورت کنید و واکسن‌های لازم را تزریق کنید.


۸- ارتباطمان را با دیگر افراد حاضر در خانه و حیوانات خانگی محدود کنیم


تا جای ممکن، در اتاق خودتان بمانید و با دیگر اعضای خانه کمتر تماس داشته باشید (دست‌دادن، روبوسی).
در صورت امکان از سرویس بهداشتی شخصی استفاده کنید.
اگر حیوان خانگی دارید، تماس با او را هم محدود کنید و اگر حالات غیرعادی از خود نشان می‌دهد، او را به دامپزشکی ببرید.


۹- پیش از مراجعه به مراکز درمانی با آنها تماس بگیریم


اگر به ابتلا به بیماری کرونا مشکوک شده‌اید و علائم آن را دارید، بهتر است در خانه بمانید و پیش از مراجعه به مراکز درمانی حتما با آنها تماس بگیرید؛ به این صورت، آنها فرصت خواهند داشت که نزدیک‌شدن شما به دیگران و به‌خطرانداختن آنها را تا حد امکان محدود کنند.


۱۰- از ماسک طبی استفاده کنیم


وقتی در مجاورت حیوانات خانگی یا افراد دیگر هستید، از ماسک طبی استفاده کنید (حضور در کنار دیگران در اتاق یا خودرو)؛ و نیز به‌هنگام مراجعه به مراکز درمانی. اگر به هر دلیلی قادر به گذاشتن ماسک طبی نبودید (مثلا اگر با گذاشتن ماسک مشکل تنفسی پیدا می‌کنید)، کسانی که در ارتباط با شما هستند باید ماسک بگذارند.



۱۱- دهان و بینی‌مان را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانیم


به‌هنگام عطسه یا سرفه با دستمال یا بازو جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. دستمال مورداستفاده را در سطل زباله مخصوص پسماند عفونی (اگر در دسترس است) بیندازید. بلافاصله پس از عطسه یا سرفه، دست‌های خود را با آب و صابون یا محصولات ضدعفونی‌کننده بشویید یا تمیز کنید.


۱۲- علائم بیماری را زیر نظر بگیریم


اگر علائم بیماری کرونا را در خود حس کردید و به بروز بیماری مشکوک شدید، حتما با مراکز درمانی تماس بگیرید (قبل از آنکه حضورا به مراکز درمانی مراجعه کنید). دقت داشته باشید که عطسه‌کردن و آبریزش بینی از علائم قطعی کرونا نیستند (سرفه، بدن‌درد، تنگی نفس و تب علائم اصلی هستند). همچنین حدود ۲ هفته زمان می‌برد تا فاز اصلی بیماری شروع شود (پس از مشاهده اولین اثر علائم آن).



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر