صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۵ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۸

سیطره کرونا بر نشست اوپک/ از اصرار عربستان تا آرامش روس‌ها

در ادامه روند نزولی قیمت‌ها بهای نفت به دامنه 52 تا 47 دلار رسیده است اما با توجه به اینکه روسیه در بودجه عمومی خود هر بشکه نفت را معادل 40 دلار تعیین کرده از تصمیم‌گیری سریع برای کاهش میزان فروش استقبال نمی‌کند ولی عربستان، به دلیل افزایش کسری بودجه، به شدت پیگیر تصمیم‌گیری برای کاهش سقف تولید است.
کد خبر : 474787

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا ، به دلیل شیوع جهانی ویروس کرونا به خصوص در چین به عنوان یکی از مصرف کنندگان عمده نفت در جهان، و همچنین در ژاپن و کره جنوبی، تقاضا برای خرید نفت کاهش یافته است. همین عدم تقاضا موجب کاهش قیمت نفت طی چند هفته گذشته شده است. به گونه‌ای که بهای معاملات آتی نفت برنت به ۵۲ دلار و ۶۶ سنت، و بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ۴۷ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید.


بیژن زنگنه وزیر نفت ایران درباره برگزاری نشست اوپک گفت: «بازار نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت فشار قرار گرفته و به همین دلیل قیمت نفت به زیر ۶۰ دلار برای هر بشکه رسیده است. باید تلاش شود بازار نفت به تعادل برسد. در پی شیوع این ویروس در چین و در پی آن توقف فعالیت بعضی از کارخانه‌ها، صنعت حمل ونقل و...، مقدار مصرف نفت در این کشور تحت تاثیر قرار گرفته و سبب کاهش تقاضا برای نفت خام شده است».


روسیه همچنان سد راه تلاش‌های اوپک برای تقویت قیمت‌ها شده است و پیش بینی می‌شود در نشست رسمی این گروه که هفته آینده برگزار می‌شود به مخالفت خود ادامه دهد. شرکت‌های نفتی روسیه با کاهش بیشتر تولید ابراز مخالفت کرده‌اند و از سهمیه‌های تولید فعلی هم راضی نیستند. الکساندر دیوکوف، مدیرعامل گازپروم نفت روسیه در رابطه با کاهش قیمت‌ها گفته است: «گروه اوپک پلاس باید به تاثیر شیوع ویروس کرونا واکنش نشان دهد اما درباره سهمیه‌ها بعدا تصمیم بگیرد. البته واکنش به شیوع ویروس کرونا احتمالا ضروری خواهد بود اما تصور می‌کنم واکنش به این وضعیت با اندکی تاخیر مناسب خواهد بود زیرا در حال حاضر ابهامات زیاد و اطلاعات متناقضی وجود دارد».


این موضع‌گیری روسیه در قبال کاهش قیمت نفت در حالی است که عربستان به دلیل وابستگی شدید بودجه‌ای به نفت به دنبال جلوگیری از سیر نزولی قیمت نفت است. وزیر انرژی عربستان در این‌باره گفته است: اطمینان دارد که اوپک و متحدانش موسوم به گروه اوپک پلاس به شکل مسئولانه‌ای به شیوع ویروس کرونا پاسخ خواهند داد. عربستان و روسیه به تعامل درخصوص سیاست نفتی ادامه می دهند. عربستان از پیشنهاد کاهش بیشتر تولید نفت حمایت کرده، اما روسیه هنوز موضع نهایی خود در این زمینه را اعلام نکرده است.


عبدالعزیز بن سلمان ادعا کرده است که همچنان در حال رایزنی با مسکو است و به شراکت ریاض با بقیه گروه اوپک پلاس اطمینان دارد و گفته است: «ایده‌های ما تمام نشده و ما تلفن‌هایمان را قطع نکرده ایم. همواره راه خوبی برای برقراری ارتباط از طریق تماس‌های کنفرانسی وجود دارد».


مسکو برای توازن بودجه به قیمت نفت ۴۰ دلاری نیاز دارد بنابراین الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در مقطع فعلی که قیمت نفت در محدوده ۵۰ دلار است، عجله‌ای ندارد. اما عربستان سعودی به قیمت نفت ۸۰ دلاری نیاز دارد و به دلیل این اختلاف، اوپک پلاس از ژانویه شاهد افت شدید قیمت‌ها بوده است بدون این که بتواند کاری کند. برآیند اوضاع نشان می‌دهد که احتمال توافق روسیه و عربستان کم باشد. تاکنون که نشانه‌ای از ایجاد توافق دیده نشده است، مگر اینکه روسیه و عربستان به توافق‌های پشت پرده برای افزایش یا حداقل ثابت نگه داشتن قیمت نفت برسند.


انتهای پیام/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر