صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

توکیو؛ زیر پای 4 شمشیرباز ایرانی/ سابرهای ایران شگفتی‌ساز المپیک می‌شوند؟!

تیم ملی شمشیربازی ایران در مسابقات جام جهانی لهستان توانست به سهمیه تیمی برسد و حالا علاوه بر حضور تیمی، چهار شمشیرباز دیگر هم در مسابقات انفرادی به میدان می‌روند.
کد خبر : 474078

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی شمشیربازی کشورمان در مسابقات جام جهانی لهستان کسب سهمیه تیمی المپیک را قطعی کرد. علی پاکدامن، محمد فتوحی، محمد رهبری و مجتبی عابدینی در تیم ملی شمشیربازی سابر توانستند سهمیه تیمی را کسب کنند. قدمت شمشیربازی در ایران تقریباً نزدیک به نیم‌قرن است، در سال 1345 میرمهدی ورزنده برای نخستین بار در مسابقات بین‌المللی حاضر شد از آن زمان به بعد رفته‌رفته شمشیربازی در بین رشته‌های ورزشی شکل گرفت. از بازی‌های المپیک 2016 ریو شمشیربازی به صورت جدی مورد توجه مسئولان و اهالی ورزش قرار گرفت.


مجتبی عابدینی کاپیتان تیم ملی کشورمان توانست در جمع چهار شمشیرباز برتر المپیک ریو قرار بگیرد؛ او با اختلاف ناچیز جایگاه سومی المپیک را از دست داد و روی پله چهارم ایستاد. این افتخارآفرینی باعث شد تا شمشیربازی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد و از شانس‌های مدال‌آوری کاروان ورزشی ایران محسوب شود. استمرار موفقیت تیم ملی شمشیربازی در نهایت سبب شد شمشیربازان کشورمان به سهمیه تیمی المپیک توکیو برسند. البته موفقیت‌های تیم ملی تنها به کسب سهمیه تیمی منجر نشد بلکه نخستین مدال برنز مجتبی عابدینی در رقابت‌های جهانی مجارستان، کسب مدال نقره توسط کاپیتان تیم ملی در جام جهانی 2017 ایتالیا بخش کوچکی از موفقیت‌های تیم ملی شمشیربازی محسوب می‌شود.


قبل از کسب سهمیه تیمی، رقابت ایران با کشور چین بر سر سهمیه تیمی بود. تیم ایران با کسب 258 امتیاز از چشم‌بادامی‌ها پیشی گرفت و این در حالی است که کشور چین دارای 106 امتیاز است. ایران در رقابت‌های لهستان تنها با یک باخت به تیم آلمان قهرمان مسابقات در مرحله یک‌چهارم نهایی به‌عنوان پنجمی رسید. تیم ایران در این دوره تیم‌های ژاپن، چین و مجارستان را شکست داد. کسب سهمیه تیمی در مجارستان سبب شد تا به صورت خودکار چهار سهمیه انفرادی هم به تیم ملی داده شود و تیم ایران با پنج سهمیه در میدان المپیک به میدان می‌رود. به صورت انفرادی علی پاکدامن، مجتبی عابدینی، محمد فتوحی و محمد رهبری در المپیک حضور دارند و همچنین یک سهمیه تیمی هم کسب کرده‌اند.


کسب پنج سهمیه رشته شمشیربازی اتفاق تاریخی برای این رشته ورزشی است، اتفاقی که برای نخستین بار در اسلحه سابر رقم خورد و سابریست‌های ایران را به مدال و سکوی المپیک نزدیک کرد. البته این پایان راه برای شمشیربازی ایران نیست؛ با کمک ویژه فدراسیون شمشیربازی شرایط حضور ملی‌پوشان سابر در کشور لهستان فراهم شد و آنها می‌توانند تا هفته آینده یکی دیگر از مسابقات شمشیربازی به میزبانی ایتالیا است در این کشور بمانند و اردوی مشترک با ملی‌پوشان لهستانی داشته باشند. بدون‌ شک در شرایط فعلی که ویروس کرونا در کشورمان شیوع پیدا کرده ممکن است ورزشکاران ایرانی برای حضور در مسابقات با مشکل روبه‌رو شوند راهکار فدراسیون شمشیربازی بهترین تدبیر بود.


بدون شک سقف آرزوهای هیچ یک از ورزشکاران تنها رسیدن به کسب سهمیه المپیک نیست و تمامی ورزشکاران در رشته‌های مختلف در تلاش هستند تا پس از کسب سهمیه به سکوی المپیک برسند اما این امر به حمایت جدی مسئولان نیاز دارد. بدون شک تیمی که در آوردگاه توکیو باید با تیم‌های مطرح دنیا از جمله کره جنوبی، ایتالیا، مجارستان، آمریکا و رقابت کند کار راحتی نخواهد داشت و از همین حالا تا میدان المپیک باید فکری به حال آنها کرد تا با آمادگی کامل در المپیک توکیو حاضر شوند.


ظرفیت شمشیربازی در ایران نشان داده که تیم ملی سابر کشورمان می‌تواند در المپیک حرفی برای گفتن داشته باشد اما همانطور که گفته شد ملی‌پوشان به حمایت ویژه نیاز دارند و باید دیده شوند. در حال حاضر سالن شمشیربازی در اختیار فدراسیون کشتی است و این موضوع برای یک رشته المپیکی موردپسند نیست.ایران یکی از مجهزترین سالن‌های شمشیربازی را در اختیار دارد اما متأسفانه ورزشکاران کشتی در این سالن تمرین می‌کند و نیاز است متولیان ورزش در سال منتهی به المپیک و با وجود درخشش ملی‌پوشان شمشیربازی نگاه جدی به این رشته نوپای المپیکی داشته باشند. البته نیاز است که مسئولان فدراسیون شمشیربازی هم تنها روی یک رشته سرمایه‌گذاری نکند و دو اسلحه فلوره و اپه هم مورد حمایت و توجه ویژه خود قرار دهند تا بتوانند در المپیک 2024 علاوه بر المپیکی شدن سابرهای ایران در دیگر رشته‌ها هم ورزشکار المپیکی داشته باشیم.


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر