صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸
رحمانی فضلی:

میزان مشارکت در انتخابات مجلس ۴۲/۵۷ درصد بوده است/ مشارکت 3 میلیون رأی‌ ‎اولی در انتخابات

وزیر کشور گفت: ۴۲/۵۷ درصد میزان مشارکت در انتخابات بوده است.
کد خبر : 473820

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رحمانی فضلی در نشست خبری پایان شمارش آرای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از تمامی افرادی که از اردیبهشت 98 برای برگزاری انتخابات تلاش کردند، افزود: ستاد انتخابات در ۱۰ اردیبهشت سال جاری تشکیل شد و بیش از هزار هیئت اجرایی در آن آغاز به کار کرد. این هیئت‌ها بسیار کار مهمی دارند و معرفی و توافق نهایی برای چینش آن زمان بر است. برای انتخاب نهایی بارها میان هیئت اجرایی و نظارت تعامل صورت گرفت.


رحمانی فضلی افزود: بحث آموزش به صورت مستقیم اجرا شد و حدود ۵۰۰ هزار نفر مورد آموزش قرار گرفتند.


وی عنوان کرد: در مرحله ثبت نام حدود ۱۶ هزار نفر ثبت نام کردند که حدود پنج هزار و 500 نفر رقابت را داشتیم که در خبرگان هم رقابت میان ۲۵ نفر بود.


رحمانی فضلی با بیان اینکه ۴۲/۵۷ درصد میزان مشارکت در انتخابات بوده است.


وزیر کشور اضافه کرد: حدود سه هزار نفر دست‌اندرکار انتخابات بودند. با تعامل و همکاری با ثبت و احوال و مرکز آمار حدود ۵۷ میلیون واجد شرایط رأی‌دهی اعلام شدند که این افراد در داخل زندگی می‌کنند. در این زمینه بهترین آمار، متعلق به مرکز آمار بود. حدود سه میلیون رأی‌اولی بود که عدد خوبی بود.


وی تأکید کرد: برخی افراد و رسانه‌ها گلایه دارند که چرا با اینکه وزارت کشور از صبح میزان مشارکت را داشت؛ اما اعلام نکرد. برای اعلام نهایی باید طبق قانون عمل کرد که پروسه آن بر این است که شمارش کامل صورت گرفته و صورت‌جلسه‌ها میان هیئت اجرایی و نظارت تکمیل شده باشد.


رحمانی فضلی افزود: از همین رو باید بررسی‌ها دقیق انجام می‌گرفت و از همین رو ما محدودیت قانونی برای اعلام داشتیم. سیستم ما ۱۰۰ درصد فعال و حدود ۹۹ درصد متصل بود و برخی حوزه‌ها به دلیل مشکلاتی ما آمار را نداشتیم و باید منتظر عدد نهایی می‌شدیم.


وی گفت: ۴۸ درصد خانم‌ها و ۵۲ درصد آقایان بودند که مشارکت ۴۲.۵۷ درصد بوده است. شرایطی که انتخابات برگزار شد؛ شرایط سیاسی، اقلیمی، کرونا، و به طور کلی شرایطی بود که میزان آرا قابل قبول است و نشان می‌دهد که مردم ما در هر شرایطی آماده حضور در انتخابات هستند. امیدواریم مجلس جدید ما آماده عمل بوده و اعتماد عمومی را که بر اساس رای به آنها داده شده، به اجرا بگذارد.


وزیر کشور تأکید کرد: فرمانداری‌ها از زمان ابلاغ دو روز باید شکایت‌ها را دریافت کنند، بعد از آن هیئت اجرایی هفت روز و شورای نگهبان هفت روز برای اعلام نهایی فرصت دارند. بعد از آن صحت انتخابات تأیید می‌شود.


وی گفت: از رهبری انقلاب که همیشه پشتیبان بوده و مردم را دعوت کردند، رئیس جمهور که کمک شایانی کردند، رئیس، دبیر و اعضای ستاد انتخابات کشور تشکر می‌کنم.


رحمانی فضلی با بیان اینکه میزان ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار ۴۰۴ رأی به صندوق‌ها واریز شد، گفت:  مشارکت در انتخابات برای زنان ۴۸ و مردان ۵۲ درصد بوده است.


رحمانی فضلی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون نفر در فرآیند برگزاری انتخابات شرکت داشتند، اظهار کرد: بیش از پنج هزار دستگاه احراز هویت داشتیم. همچنین رأی مرده و شناسنامه تقلبی هم نداشتیم. بیش از ۲۵ هزار بازرس آموزش دیده بر روند انتخابات به ما کمک کردند و نیروهای بسیج، سپاه و ارتش به نیروهای انتظامی در جهت تأمین امنیت به ستاد انتخابات کشور کمک کردند.


وی با تقدیر از وزارت دفاع برای ساخت دستگاه‌های احراز هویت گفت: وزارت آموزش و‌ پرورش و معلمان همواره کمک شایانی به ما در امر انتخابات کردند و وزارت نیرو علی‌رغم شدت برف سنگین به ما قول دادند و ما هیچ مشکل قطعی برق در روز انتخابات نداشتیم.


وزیر کشور با اشاره به مانور عظیم وزارت ارتباطات در روز انتخابات اظهار کرد: ستاد نیروهای مسلح، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس‌جمهور همگی در برگزاری انتخابات وزارت کشور را یاری کردند.


وی با تقدیر از رسانه ملی و به‌ویژه سیمای استانی و تقدیر از همه اصحاب رسانه در فضای مجازی و غیرمجازی افزود: ائمه جمعه و احزاب در نحوه مشارکت مردم در انتخابات نقش مهمی داشتند هرچند برخی احزاب گلایه و شکایت‌هایی داشتند اما بازهم مردم را به حضور در پای صندوق‌های دعوت کردند که قابل تقدیر است.


وزیر کشور با اتفاقات اخیر کشور منتهی به انتخابات و تبلیغات گسترده در بیرون از کشور تصریح کرد: سپاه، وزارت اطلاعات و نیروهای امنیتی در این راستا تلاش گسترده‌ای انجام دادند که قابل تقدیر است.


رحمانی فضلی با تشکر از نمایندگان مجلس و به‌خصوص رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در استان تهران 2 میلیون و ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر در انتخابات شرکت کردند که ۲۶ درصد مشارکت داشتند.


وزیر کشور درباره اینکه با توجه به اعلام ویروس کرونا در کشور چرا انتخابات به تعویق نیفتاد، تأکید کرد: عده‌ای توصیه کردند که انتخابات به تعویق بیفتد به‌خصوص در قم، اما بنده این روند را قبول نکردم هرچند درصدی از حضور مردم کاهش پیدا کرد ولی در قم بیش از ۴۳ درصد در انتخابات شرکت کردند.


رحمانی فضلی با اشاره به اینکه موضوع قرنطینه در حیطه کاری وزارت بهداشت است، افزود: انتخابات اثر خود را در کشور دارد چرا که مردم پایه‌های قدرت هستند و در فرآیند انتقال قدرت مشارکت جدی دارند از این رو مجلس جدید باید رسالت خود را در میثاق با ملت اثبات کنند.


وی با اشاره به اینکه از ابتلای دو منتخب گیلان به کرونا اطلاع ندارم، اظهار کرد: مردم در کهکیلویه و بویراحمد با 73 درصد بیشترین و شهر تهران با ۲۶/۲ دهم  کمترین آمار مشارکت در انتخابات را داشتند.


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر