صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از کرونا

با استفاده از دستورالعمل‌هایی ساده و رعایت نکات بهداشتی می‌توان از ابتلاء و شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد.
کد خبر : 473678

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کرونا ویروس اگرچه به‌ظاهر خطرناک می‌رسد ولی بررسی‌های علمی نشان داده این بیماری در مقایسه با بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی کمتر سبب مرگ می‌شود. به عنوان مثال بیماری مانند آنفولانزا سالانه مبتلایان بسیار بیشتری را در مقایسه با کرونا به کام مرگ می‌کشاند.


مردم می‌توانند با دستورالعمل‌هایی ساده و رعایت برخی نکات بهداشتی علاوه بر اینکه خود را از ابتلاء به کرونا ویروس مصنوع نگه می‌دارند، از شیوع گسترده آن نیز جلوگیری کنند. قطعاً با همت مردم و مسئولان در کنار هم کرونا ویروس در کشور قربانی نخواهد گرفت و حتی تعداد مبتلایان نیز هر روز کمتر از روز قبل می‌شود.



در ادامه نکاتی در نوع تغذیه و اصول بهداشتی را که می‌تواند تا حد زیادی از ابتلا به کرونا ویروس جلوگیری کند بیان می‌کنیم:


عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلاء به این ویروس بیماریهای زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلاء به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.


با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه‌فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. به‌عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی، ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند.



هویج و کدوحلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. به‌طورکلی به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی‌ها بجز سبزی‌های نشاسته‌ای  و حداقل 2 واحد میوه توصیه شود.


کودکان زیر 5سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلاء هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند:


- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
- از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.
- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می‌شود.
- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست‌فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
- کمبود ریزمغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. از منابع غذای مثل حبوبات به‌عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
- از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کباب‌هایی که مغز پخت نشده‌اند خودداری شود.
- از خوردن غذا و مایعات در مکان‌هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.
- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
- از جوانه‌ها گندم ، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
- از میوه های حاوی آنتی‌اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال‌های توسرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.
بخاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا
ارسال نظر