چه افرادی در برابر آنفولانزا آسیبپذیر هستند؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، آنفولانزا یک عفونت ویروسی است که به سیستم تنفسی-بینی، گلو و ریهها- حمله میکند البته این ویروس آنفولانزا با ویروس آنفولانزای معده که منجر به اسهال و استفراغ میشود متفاوت است.
در بسیاری از افراد آنفولانزا قابل درمان است ولی در مواردی عوارض آن میتواند کشنده باشد. افرادیکه بیش از سایرین در معرض خطر عوارض آنفولانزا قرار دارند عبارتند از:
کودکان خردسال زیر 5 سال و بهویژه کودکان زیر 12 ماه، بزرگسالان بالای 65 سال، ساکنان خانههای سالمندان و سایر مراکز مراقبتی طولانی مدت، مادران باردار و زنانی که دو هفته از زایمان آنها گذشته است و همچنین افرادیکه دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند.
افراد مبتلا به بیماریهای مزمن آسم، قلبی، ریوی، کلیوی، کبد و دیابت و همچنین افراد دارای اضافه وزن هستند بیش از سایرین در معرض آسیب این ویروس هستند.
اگرچه واکسن آنفولانزا کشف شده ولی درمان آن 100 درصد مؤثر نیست.
علائم آنفولانزا چیست؟
در ابتدا ممکن است آنفولانزا با سرماخوردگی ساده همراه با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است اما این سرماخوردگی میتواند به آرامی گسترش یابد البته معمولاً این بیماری تمایل به بروز ناگهانی دارد.
برخی از نشانههای شایع آنفولانزا به شرح زیر است:
تب بالای 38 درجه سانتیگراد، درد ماهیچه، سردرد، سرفه خشک، خستگی و ضعف، گلو درد، گرفتگی بینی و ...
علل بروز آنفولانزا چیست؟
وقتی کسی که دارای عفونت است و سرفه میکند و یا صحبت میکند ویروس آنفولانزا در هوا بهصورت قطراتی منتشر میشود که این قطرات بهراحتی میتواند توسط دیگران استنشاق شود و یا همچنین میتواند از اشیایی همچون تلفن یا صفحه کلید کامپیوتر دریافت و از طریق چشم، بینی یا دهان منتقل شود.
افراد مبتلا به ویروس آنفولانزا احتمالاً قبل از شروع علائم تا حدود پنج روز پس از شروع علائم مسری بوده و میتواند منتقل شود. این بیماری برای كودكان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف ممكن است برای مدتی طولانیتر مسری باشد.
این بیماری بهطور مداوم در حال تغییر بوده و مرتباً به شکلهای جدیدی ظاهر میشود. اگر فردی قبلاً به آنفولانزا مبتلا شده باشد با توجه به اینکه پادتن آن در بدن وجود دارد ممکن است شدت بروز عفونت آنفولانزا کاهش یابد. نکته قابل توجه اینکه در صورتیکه به آنفولانزا مبتلا شدهاید بدین معنی نیست که بدن شما در برابر آنفولانزای جدید مصون باشد.
چگونه از آنفولانزا پیشگیری کنیم؟
- مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها واکسن سالانه آنفولانزا را برای همه افراد بالای 6 ماه توصیه میکنند.
- واکسن آنفولانزای فصلی هر ساله دارای محافظت در برابر سه یا چهار ویروس آنفلوانزا است که انتظار میرود در فصل آنفلوانزا شایعترین آنها باشد.
- برخی از اقدامات فردی برای پیشگیری از آنفولانزا عبارتست از شستن مکرر دستان توسط آب و صابون و یا مواد ضدعفونیکننده، پوشاندن دهان در هنگام سرفه و عطسه و پرهیز از حضور در جمعهای عمومی.
آنفولانزا چگونه درمان میشود؟
معمولاً برای درمان آنفولانزا به چیزی بیش از استراحت در رختخواب و مایعات زیاد نیاز نیست اما اگر عفونت شدید باشد ممکن است پزشک داروهای ضدویروسی مانند اوسلتامیویر، زانامیویر، پرامیویر تجویز کند. این داروها ممکن است بیماری را تا یک روز کوتاه کنند و به جلوگیری از عوارض جدی آن کمک کند.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/