صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در قسمت آخر برنامه «کتاب باز» مطرح شد؛

مهران مدیری: تکنولوژی ما را نابود کرده ولی متوجه نیستیم/ نمی‌شود من هیچ کاری در زندگی نکنم و همه چیز خوب باشد

مهران مدیری در برنامه «کتاب باز» شبکه نسیم با انتقاد از سبک زندگی مردم گفت: جهان از یک جایی به واسطه تکنولوژی که خدا مخترعش را نابود کند، نابود شد. ما نابود شدیم متوجه نیستیم.
کد خبر : 473459

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، چهارشنبه گذشته مهران مدیری مهمان آخرین قسمت از برنامه «کتاب باز» شبکه نسیم شد و به گفتگوبا سروش صحت پرداخت. 


مدیری در این برنامه گفت: بخش بزرگی از مطالعه شامل معاشرت و گفتگو با آدمهاست اما ما سالهاست با هم حرف نمی زنیم. قدیم دعوت می‌شدیم مهمانی و هفت هشت نفر آدم راجع به فلسفه، سیاست و ادبیات و علایقمان حرف می زدیم. الان زنگ می زنند امشب جمع شدیم بیا، که معنی اش کاملا معلوم است. تنها چیزی که در معاشرت‌ها زده نمی‌شود حرف است و انگار می‌رویم که خودمان را تخلیه کنیم.
مجری برنامه «دورهمی» در ادامه با اشاره به مضرات تکنولوژی برای سبک زندگی خانواده ها گفت: جهان از یک جایی به واسطه تکنولوژی که خدا مخترعش را نابود کند، نابود شد. ما نابود شدیم متوجه نیستیم. ما فکر می کنیم تکنولوژی به روابط و دانستن اخبار و خیلی چیزها کمک کرده است. حسن ها یا ضعف های تکنولوژی را می‌دانم، نوستالژی باز هم نیستم اما در نتیجه تکنولوژی ذهن انسان و روابط اجتماعی آدم به سمتی که تکلیفش مشخص است، رفت و این در ایران تشدید شده است. آن طرف حداقل در هر کافی شاپ یک عده آدم یک قهوه جلوشان است و یک ساعت کتاب می‌خوانند. انسان هرچه از طبیعت خودش دورتر شد مشکلاتش بیشتر شد هرچه به گذشته برمی گردی انسان به طبیعتش نزدیک می شود.
وی اشاره داشت: در «دورهمی» انتقادهایم را از مسیولین می کنم اما اینجا می‌خواهم انتقادی از مردم بکنم. روابط اجتماعی مان که وضعیتش این است؛ همه دارند همدیگر را تکه تکه می کنند. در جشنواره فجر، اینستاگرام، همسایه ها، ترافیک، مردم، فامیل، اجتماع. چی این روابط را اصلاح می کند؟ معلومات. موضوعات سیاسی را چی اصلاح می کند؟ معلومات. اصلا آزادی و دموکراسی از معلومات می آید. اینکه یک حاکمیتی آزادی و دموکراسی به مردم بدهد و مردم این را به دست بیاورند با فرهنگ و روابط اجتماعی است و اینها از مطالعه و اگاهی به ازادی و دموکراسی به دست می‌آید.
مهران مدیری در ادامه گفت: نمی‌شود من هیچ کاری در زندگی نکنم و همه چیز خوب باشد. همه چیز برآمده از آگاهی عمومی جامعه است و اینها جز با فرهنگ و مطالعه و موسیقی و آموزش صحیح به دست نمی آید. من در «دورهمی» که مردم را می آورم بالا نمیخواهم آزارشان بدهم. می‌‌پرسم حافظ؟ سعدی؟ داستایوفسکی؟ بتهوون؟ پس چی؟! خب یک چیزی بگو! این خیلی فاجعه است. برای همین است یک جامعه هم به لحاظ سیاسی هم فرهنگی مشکل پیدا می کند و این می شود روزگارش. همیشه از مسئولان انتقاد می کنم اما انتقاد از مردم هم لازم و مهم است. اینکه من برای خودم چه کار می کنم و وقتی هیچ کاری نمی کنیم همین می‌شود.
وی افزود: من می‌فهمم اینکه مردم کتاب نمی خوانند و موسیقی گوش نمی دهند و .. بخاطر گرفتاری ها و شرایط خاص جامعه است اما در این مشکلات و معضلات جایگاه کتاب و موسیقی کجاست. مردم شاید بگویند با این درگیری ها چطوری به کتاب برسیم! اما با تمام این مشکلات می‌توانیم نیم ساعت یا یک ربع در روز که کتاب بخوانیم. این تنها کاری است که می توانیم برای خودمان و جامعه‌مان بکنیم.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر