صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
سخنگوی سازمان غذا و دارو:

ایران جزء ارزان‌ترین کشورها از نظر قیمت دارو است

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: ایران به علت قیمت گذاری دولتی یکی از ارزان‌ترین کشورها از نظر قیمت داروست. به‌عنوان مثال بازار دارویی عراق با کمتر از نصف جمعیت ایران دو برابر بزرگ‌تر و گران‌تر است.
کد خبر : 472904

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا کیانوش جهانپور، روز سه شنبه در نشست خبری دومین همایش دارویی فارمکس در سازمان غذا و دارو  در پاسخ به پرسشی درباره گرانی برخی اقلام دارویی افزود: در هیچ کشوری به اندازه ایران فهرست دارویی و فارماکوپه به فهرست داروهای تحت پوشش بیمه نزدیک نیست و در همه کشورها وقتی از یک دارو چند نوع در بازار وجود دارد، بیمه قیمت داروی ارزان‌تر را پوشش می دهد.


وی گفت: ایران با وجود داشتن داروهای تولیدی با کیفیت یکی از ارزانترین کشورها از نظر قیمت داروست و علت آن قیمت گذاری دولتی است که البته برخی نیز به این سیستم ایراد می‌گیرند. در کشور عراق داروهای مشابه داروی ایرانی با کیفیت پایین‌تر بین دو تا ۱۰ برابر قیمت داروی ایرانی به فروش می‌رسد و بازار دارویی لبنان که ۴.۵ میلیون نفر جمعیت دارد سالانه ۱.۳ میلیون دلار است.


سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: در بسیاری از کشورها به خصوص همسایگان ایران هر جا داروی ایرانی وارد شده مورد استقبال قرار گرفته است.


وی گفت: کیفیت داروی ایرانی با وجود جوسازی‌های غیر علمی و غیر کارشناسی در سطح استانداردهای بین المللی است و میزان ریکال و جمع آوری دارو بین داروی ایرانی و خارجی تفاوتی وجود ندارد اما اگر یک داروی ایرانی از بازار جمع آوری شود میزان حاشیه سازی به مراتب بیش از داروی خارجی است.


جهانپور اضافه کرد: بی اعتمادی برخی افراد به داروی ایرانی مانند بی اعتمادی است که به اعلام خبر فقدان موارد کرونا در ایران وجود دارد. هر چقدر هم اعلام می‌کنیم که تاکنون هیچ موردی از این بیماری نداشته‌ایم باز هم عده‌ای می‌گویند این بیماری در ایران هست و بهانه می‌آورند که به خاطر ۲۲ بهمن، انتخابات یا نوروز اعلام نمی‌کنند.


وی ادامه داد: اینکه می‌گویند چرا داروی ایران وارد بازار اروپا نمی‌شود نیز حرف درستی نیست زیرا اولاً زیره را به کرمان نمی‌برند دوم اینکه رجیستر و ثبت یک داروی ایرانی در اروپا به اندازه ایجاد یک خط دارویی جدید هزینه دارد.


سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو تأمین دارو و نظارت بر کیفیت و سلامت ۴۰ میلیارد دلار کالای سلامت را در کشور به عهده دارد اما به اندازه مؤسسه استاندارد مورد توجه نیست و امیدواریم مجلس آینده مجلس حمایت از سازمان غذا و دارو باشد.


میثم کریمی، مدیر روابط عمومی سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی، شیمیایی و بسته نیز در این نشست گفت: دومین همایش فارمکس ۶ تا ۸ اسفند در هتل المپیک تهران با حضور ۲۰۸ شرکت ایرانی و خارجی برگزار می شود. ۶۰ درصد شرکت کنندگان این نمایشگاه ایرانی و ۴۰ درصد خارجی هستند که بیشتر از کشورهای چین، آلمان، ایتالیا، لهستان و کره جنوبی می آیند.


وی افزود: با توجه به لغو پروازها از چین در مورد شرکتهای چینی قرار بر این شده که نمایندگان آنها در ایران در نمایشگاه شرکت کنند.


کریمی گفت: ۲۱ کارگاه تخصصی مرتبط با صنعت دارو، مواد اولیه و بسته نیز در حاشیه این همایش دو روزه برگزار می‌شود و در افتتاحیه این نمایشگاه از کتاب سنتز مواد واسط دارویی رونمایی می‌شود.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر