صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۷ - ۱۱ آبان ۱۳۹۴

وزیر کشور: حضور سه هزار زن در شوراهای اسلامی نشان از باورمندی مردم به آنهاست

وزیر کشور با اشاره به باور مردم به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی گفت: باید الگوهای مناسب را در کشور شناسایی کرده و بسط دهیم.
کد خبر : 47275

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی روز -دوشنبه- در نخستین همایش بانوان عضو شوراهای اسلامی شهرهای سراسر کشور در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهرداری قم، با بیان اینکه تجربه‌ای که تاکنون در شوراها روی داده مجموعه‌ای از رضایت‌ها و نارضایتی‌هاست، نگاه متفاوت اما جمع‌بندی و برآیند مناسب است، اظهار کرد: مهم این است که روند کار ما صعودی و رو به جلو باشد.


وی با اشاره به تجربیات شوراها خاطرنشان کرد: این امر باید منجر به بهبود وضعیت شوراها و اصلاح رفتارهای ما بشود، باید مرتب در درون شورا یک نظام خودکنترلی، خودانتقادی و نظام جامع پویای اصلاحات وجود داشته باشد.


رحمانی فضلی، هدف اولیه شوراها را مشارکت در اداره کشور دانست که باید شوراهای اسلامی شهر و روستا، این جایگاه را برای خود تعریف کنند و کیفیت این امر را افزایش دهند.


وی گفت: اگر مدیریت جامع شهری را به شوراها دهیم، آیا شوراها این آمادگی را دارند؟ آنچه مهم است متوسط عملکرد شوراها قابل قبول باشد که بتواند این ظرفیت را انجام دهد. باید پیوند شوراها با مردم بیشتر باشد چرا که شوراها باید حلقه بلاواسطه مردم و حاکمیت باشند.


وی خطاب به اعضای شوراهاگفت: بسیاری از مردم از ظرفیت‌های خود مطلع نیستند یا قدرت فعال‌سازی آن ظرفیت‌ها را ندارند که نیاز است شما در این زمینه فعال شوید و اولویت‌ها برای مردم تبیین شود و با نگاه کارشناسی وضع آینده را دید و ترکیبی از نگاه کارشناسی و نگاه مردم را ایجاد کنیم تا هم مردم همراهی کنند و هم کار کارشناسی انجام شود.


مدیریت منابع مالی و الگوی مناسب


رحمانی فضلی با تاکید بر ارتباط شوراها با مراکز علمی افزود: نمی‌توانید پویا باشید، مگر اینکه تجربه‌های علمیِ غنی داشته باشید و این امر نیاز به اتصال به مراکز علمیِ غنی دارد تا از نظرات کارشناسی و مشورتی دیگران استفاده شود و در کنار شوراها، اتاق فکر و تصمیم سازی واقعی و موثر داشته باشید و از تجربه‌های دیگران استفاده کنید زیرا تجربه و عمل باید به هم پیوند بخورد.


وزیر کشور، همچنین بر آشنایی اعضای شوراها به قوانین تاکید کرد تا از ظرفیت‌های موجود در قانون استفاده بهینه بشود و در این باره گفت: شما در یک بستر حقوقی و قانونی حرکت می‌کنید باید این قانون‌ها را بدانید و در کارآمد کردن قوانین موجود موثر باشید.


وی افزود: موضوع دیگر مساله آموزش است و باید اعضای شوراها، دهیاران و شهرداران آموزش‌های لازم را ببینند چرا که آموزش در پویایی نظام شوراها بسیار موثر است تا قدرت مدیریت خود را در حوزه کارشان عملیاتی کنند و از ظرفیت‌های قانونی شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها استفاده بهینه شود.


وی گفت: در وزارت کشور بنای ما بر این بوده است که یک نگاه اصولی و روشمند به شوراها داشته باشیم. به شوراها واقعا اعتقاد دارم و باید شورا را در مسیر تفکرات توازن و تعادل منطقه‌ای خود ببینیم و مبتنی بر همین اندیشه نگاه ما به شوراها و امر واگذاری کار به مردم یک نگاه اصولی و روشمند بوده است.


وزیر کشور اضافه کرد: در امور برنامه‌ریزی کوشش کردیم در دولت کمیسیون کلان‌شهرها را راه بیندازیم. تمام قوانین مربوط به شوراها و شهرها را در آن بررسی می‌کنیم و این یک حرکت ساختاری مناسبی است که در درون دولت نهادینه شده است.


رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: اصلاح قانون شوراها، دهیاری‌ها، خدمات شهری و مقررات استخدامی شهرداری‌ها در دولت در دست بررسی است.


وزیر کشور بیان کرد: شوراهای اسلامی می‌توانند لایحه و طرح به دولت و مجلس شورای اسلامی بدهند از این رو باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و یک ردپای مطمئن و موثر از خود بجای بگذاریم.


وی با اشاره به حضور بیش از 117 هزار تن در شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور از آن به‌عنوان یک لشکر عظیم یاد کرد که می‌توانند در کشور موثر باشند و گفت: شورای عالی استان‌ها نقش موثری را می‌تواند در سطح کشور داشته باشد. گام‌های خوبی نیز برداشته شده است اما کافی نیست و باید این انتقال تجربه، دانش و بیان خلاءها و نوآوری‌ها و فضای تعاملی بیشتر شود.


شوراهای روستاها، پیشتاز حرکت شوراها


وی همچنین با اشاره به حضور بیش از 109 هزار تن در شوراهای اسلامی روستاهای کشور از آن به عنوان یک توانمندی در امر توسعه پایدار یاد کرد و گفت: اگر ما یک نگاه منظومه ای به برنامه ریزی داشته باشیم، اولویت باید روستاها باشند، برای اینکه آثار مهاجرت از روستاها حاشیه‌نشینی‌ها، بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی، بلا استفاده ماندن ظرفیت های منابع طبیعی در روستاها، افزایش مصرف و واردات و کاهش رشد اقتصادی است؛ از این رو این 109 هزار نفری که در شوراهای روستاها هستند باید جلودار و پیشتاز حرکت شوراها در مسیر توسعه پایدار باشند.


رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: حضور نزدیک به سه هزار زن در شوراهای اسلامی سراسر کشور نشان از علاقه‌مندی حضور بانوان در این عرصه و نیز باورمندی مردم به حضور آنها در صحنه اجتماعی است.


از 117 هزار تن عضو در 38 هزار واحد شوراهای اسلامی سراسر کشور سه هزار تن از آنها زنان هستند، همچنین در شهرهای کشور 1230 واحد شورایی داریم که از 10 هزار تن عضو این شوراها 530 تن آنها زن هستند.



انتهای پیام/

ارسال نظر