صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
پاتوق نخبگان13/ بخش سوم گفتگوی آنا با استاد تمام دانشگاه آزاد:

پاتوق نخبگان13/ بخش سوم گفتگوی آنا با استاد تمام دانشگاه آزاد:/// عید///

پاتوق نخبگان13/ بخش سوم گفتگوی آنا با استاد تمام دانشگاه آزاد:
کد خبر : 472644

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب بر روی خدماتی مانند فروش، حمل‌ونقل، تاکسی‌های اینترنتی و غذا فعالیت می‌کنند. از همین رو نیاز است اکوسیستم استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان به سمت حوزه‌های کمتر مورد توجه با پتانسیل بالا و اثرات اجتماعی، اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هدایت شود.


با توجه به چالش‌های متعدد کشور در عرصه‌هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط‌زیست، آلودگی و انرژی، در این بین گروه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند که به‌صورت غیرمستقیم اندیشه و خلاقیت را وارد چرخه‌های تولید تا بازار می‌کنند. خبرگزاری آنا در راستای معرفی و تجربه‌نگاری فناوری، با گروه‌های استارت‌آپی موفق در قالب «پاتوق نخبگان» همراه  شده و پای صحبت آنان نشسته است.


 «پاتوق نخبگان» محفلی برای مخترعان و نخبگان است که در سلسله نشست‌هایی در راستای معرفی دستاوردها و چالش‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در خبرگزاری آنا برگزار می‌شود.


چند سالی است که درختان خیابان ولیعصر تهران قطع می‌شود که متأسفانه عمده این درختان سالم بوده است و اگر دستگاه توموگرافی وجود داشت از قطع عمده این درختان جلوگیری می­شد.


در همین راستا خبرگزاری آنا در سومین نشست به گفت­گو با مهران روح‌نیا دکترای تخصصی علوم صنایع چوب و کاغذ گرایش مکانیک چوب و رتبه استاد تمام پایه ۱۸ برای ساخت دستگاه توموگرافی درخت سرپا پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.


آنا: فعالیت‌های بین‌المللی داشته­اید؟ این فعالیت‌ها با چه کشورها و نهادهایی بوده است؟


روح­نیا: فعالیت‌های بین‌المللی را با دانشگاه مون پل­یدو فرانسه از زمان دانشجویی دکترا شروع کردم و با محققین دیگر آشنا شدم. با یوشکاتا تاپاجیما از مؤسسات جنگل و چوب موسسه علمی و دانشگاه تحقیقات ژاپن همکاری داریم، با همکارانم در امریکا اف بی ان فارست لابراتواری آزمایشگاه محصولات چوبی همکاری داشته­ایم کنفرانس‌هایی که 40 سال است برگزار می‌شود جزو افراد علمی و هیات داوران قرارگرفته‌ام البته ارتباطمان با امریکا قطع است چون در کنفرانس­ها نمی­توانیم شرکت کنیم. همکاران مجارستانی در ساخت این دستگاه بااینکه رازهای تجاری و اقتصادی‌شان بود و پروفسور فرنس دیورز در مجارستان غربی مرز اتریش که شرکت فاکوپ زیر نظر ایشان است که اولین تولیدکننده مایکرو تایمر هستد بسیار به ما کمک کردند اما نمی توانسنتد چیب ها را به ما بدهند، امروزه دستگاه تومتری ساخت ایران با دستگاه فاکوپ مچ است و نرم‌افزار فاکوپ بلافاصله دستگاه را شناسایی می‌کند این‌ها از حمایت‌های دانشگاه مجارستان بود.


آنا: اگر ممکن است دستگاهتان را تست کنید تا تصویر داشته باشیم


روح­نیا: این تنه درختی است که به خاطر مقاصد نمایشگاهی خودمان داخل آن را خالی کرده­ایم، اما در طبیعت تحت تأثیر عوامل بیولوژیک مثل قارچ‌ها خالی می­شوند. از بیرون علائمی ندارد درخت سرپا است با چشم عادی نمی‌توانیم درخت را ببینیم.


برند ما دارای لوگویی است که یک بال دانشگاه آزاد اسلامی است و لوگوی آزمونگران غیر مخرب دارکوب را مشاهده می‌کنید و یک درخت نشان می‌دهد که باظرافت کار گرافیکی نمایی از منقار دارکوب را نشان می­دهد که طراحی دارکوب از آقای غفاریان از دانشگاه آزاد اسلامی می­باشد. دستگاه دارای تعدادی سنسور فیزوالکتریکی است و میخ‌هایی نیز هستند که با ضربه زدن الکتریسیته تولید می‌کنند سیم تخلیه می‌کنند این‌ها را دور تنه درخت نصب می‌کنیم البته ما چیزی از آن نمی­بینیم. هرچه تعداد سنسور بیشتر باشد رزولوشن تصویر بالاتر است برای درخت نیازی نیست مثل بدن انسان تصویر با رزولوشن بالایی داشته باشیم؛ اما همین‌که بدانیم داخل درخت حفره است یا نه کفایت می­کند.


سوراخ کوچکی که روی درخت ایجاد می‌شود از پوست رد می‌شود و در چوب متوقف می‌شود درخت هرسال یک‌لایه چوب می‌سازد و ما برای احتیاط از چسب قارچ گریز استفاده می‌کنیم. سنسورها وصل می‌شود به کرونومترها و میکرو کرنومترها طبق شماره. سنسور 3، 4، 5 و 6 برای کار نمایشگاهی که بگوییم کورنموتر های فاکوپ کنار ایرانی وصل می­کنیم که کار می‌کند 7 و 8 آن را آوردم که عیناً با دستگاه ما مچ است سنسور 7 و 8 را با فاکوپ وصل می‌کنیم که به‌عنوان لوازم‌یدکی فاکوپ در ایران مطرح باشیم.


آنا: دستگاه خودتان را کنارش بگذارید و توضیح بدهید.


روح­نیا: این دستگاه کرنومتر فاکوپ است که برای شرکت دارکوب قدم بعدی وصل کردن این­ها است که هم‌زمان باهم عمل کنند. چون نرم‌افزار تعریف‌شده باید دقت کنید شماره‌ها را به ترتیب که نوشته‌شده است وصل شود؛ و آخرین کرنومتر ایرانی و کرنومتر اروپایی را وصل می‌کنیم قدم آخر این است که دستگاهی باید دیتاها را جمع کند به کامپیوتر بفرستد. این اخری را هم وصل می‌کنیم به جمع‌آوری‌کننده دیتا و فرستنده اطلاعات به کامپیوتر که انجام‌شده. خب این درواقع نرم‌افزار ارسال است، من بلوتوث موبایل را روشن می­کنم. اسم پروجکت را می­گذارم آنا. یک اسم درخت: پالونیا که گونه را انتخاب می‌کنم. Add layer و باید صبر کنم تا سیستم بشناسدو سبز بشود. الآن دستگاه ایرانی ما به‌وسیله نرم‌افزار فاکوپ شناخته‌شده شروع می­کنیم به جمع‌آوری دیتا.


آنا: ببخشید آقای دکتر دوربین را نگه‌دارید که من اتصال انجام دهم.


روح­نیا: 3 به 4، 4 رفته به 5،6 به 7 رفته است.


اتفاق بدی افتاد باتری تمام شد اما تصویر رادارم باتری شارژی است اما زمان می‌برد من تصویر رادارم که امروز در نمایشگاه انجام دادیم دارم. پس اول بگذارید ضبط صدا انجام دهیم با ضربه‌ها روی سنسورها وارد می‌کنم اطلاعات هم‌زمان داخل نرم‌افزار نوشته می‌شود بهتر است دو سه بار ضربه زده بشود که اریبی وجود دارد دیتاهای اشتباه حذف شود هرچه بیشتر ضربه بزنید بهتر است که هم‌زمان دستگاه اطلاعات را مخابره به نرم‌افزار می‌کند.


همه را زدم که اجازه بفرمایید ببینم من تمام دیتاها را برای 800 ولت جمع‌آوری کردم. دیتاها جمع‌آوری‌شده حالا ببینیم تصویر توموگرام چگونه شده سنسور شماره یک این هست که تصویر تنه درخت است آبی سوراخ است زرد و قرمز شروع پوسیدگی است که به علت پراش است که در نور هست که لبه شکستگی است که کارهای تفسیری هست این سنسور یک هست. رنگ‌های روی تصویر سبز یعنی کاملاً سالم آبی یعنی کاملاً مضمحل قرمز و زرد شروع پوسیدگی که زرد باید بزرگ‌تر می‌بود به علت خطای تصویرسازی است که به علت پراش در لبه‌ها است.


آنا: به خاطر اینکه خودتان داخل این را خالی کردید؟


روح­نیا: بله در واقعیت پوسیدگی کم‌کم شروع می‌شود. این ابزار مدیریتی است تصویر از درخت می دهدکه در ساده‌ترین کار مسیر تردد درخت را می‌شود محدود کرد.


انتهای پیام/4040


انتهای پیام/

ارسال نظر