صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

عقب‌نشینی به سبک مدیران پارالمپیکی/ وقتی اعتراض در ورزش ایران راه‌گشا است!

کمیته پارالمپیک توکیو اعزام کیفی ورزشکاران به پارالمپیک توکیو را مبنای کار خود قرار داده بود و دو تیم فوتبال پنج‌نفره و بسکتبال با ویلچر با وجود سهمیه از اعزام بازماندند؛ اما با اعتراض و فشار ورزشکاران مسئولان کمیته عقب‌نشینی کردند.
کد خبر : 472484

 گروه ورزشی خبرگزاری آنا، -سید حامد رحمتی: چالش این روزهای کمیته پارالمپیک توکیو اعزام دو تیم فوتبال پنج‌نفره و بسکتبال با ویلچر بود؛ دو رشته‌ای که سهمیه پارالمپیک کسب کردند اما با تصمیم مسئولان از اعزام به توکیو بازماندند.


«سیاست کیفی» کلید واژه‌ای بود که از مدت‌ها قبل از سوی کمیته پارالمپیک توکیو مطرح شده بود. مسئولان این کمیته بر این اعتقاد بودند که تنها کسب سهمیه پارالمپیک ملاک اعزام به توکیو نیست و ورزشکارانی شانس حضور در پارالمپیک توکیو را دارند که بتوانند در این آوردگاه به مدال برسند و جایگاه کیفی کاروان ایران را ارتقا دهند. به گفته سخنگوی کمیته پارالمپیک  نفراتی که شانس کسب مدال طلا، نقره و برنز دارند و همچنین ورزشکارانی که در مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان نخست رسیده باشند در لیست اعزام قرار خواهند گرفت.


همین شرط و شروط کمیته پارالمپیک باعث شد تا دو تیم فوتبال پنج‌نفره و بسکتبال با ویلچر علی‌رغم کسب سهمیه در لیست اعزام قرار نگیرند، دو تیمی که هیچ‌کدام از شروط کمیته پارالمپیک را نداشتند و از لیست خط خوردند. موضوعی که با اعتراض گسترده بازیکنان و کادرفنی هر دو تیم روبه‌رو شد و حتی خسروی وفا رئیس کمیته پارالمپیک به آن واکنش نشان داد و گفت: «دستورالعملی درباره اعزام به این بازی‌ها وجود دارد که باید مسائل مربوط به آن رعایت شود. این تصمیمی هم که گرفته شده در هیئت اجرایی اتخاذ شده که رؤسای فدراسیون‌ها نیز در آن حضور دارند. تصمیم گرفته شده تلخ و سخت است اما در هیئت اجرایی کمیته پارالمپیک به تصویب رسیده است.»


به نظر می‌رسید با صحبت‌های رئیس کمیته پارالمپیک اعتراض‌ها به موضوع اعزام این دو تیم به پایان برسد و ورزشکاران و اعضای کادر فنی سیاستی را که مسئولان گرفته‌اند بپذیرند، اما اعتراض‌ها ادامه پیدا کرد تا در نهایت به جای اینکه بازیکنان و اعضای کادرفنی عقب‌نشینی کنند مسئولان از سیاست اتخاذشده عقب‌نشینی کردند و دو تیم بسکتبال با ویلچر و فوتبال پنج‌نفره در لیست اعزامی به توکیو قرار گرفتند.


هادی رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا درباره حضور دو تیم فوتبال پنج‌نفره و بسکتبال با ویلچر گفت: شرایط دو تیم کاملاً متفاوت بود. بعد از اینکه نامه انصراف تیم فوتبال پنج‌نفره را به فدراسیون جهانی ارسال کردیم آنها هم بلافاصله تیم دیگری را جایگزین کردند و به ما گفتند که دیگر فرصتی برای جابه‌جایی وجود ندارد با این حال پس از اینکه سیاست خودمان را برای اعزام این تیم تغییر دادیم به فدراسیون جهانی اطلاع دادیم و فوتبال پنج‌نفره ایران در لیست رزرو به عنوان تیم اول قرار گرفت.


وی در مورد شرایط تیم بسکتبال با ویلچر اظهار کرد: به فدراسیون جهانی بسکتبال نامه زدیم و از آنها خواستیم نامه انصراف این تیم را لغو کنند و خواستار حضور در پارالمپیک هستیم. یک نامه دیگر برای آنها ارسال کردیم و خواستار حضور این تیم در پارالمپیک توکیو شدیم.


ماحصل اتفاقات چالشی کمیته پارالمپیک در نهایت به بازگشت تیم بسکتبال با ویلچر به لیست اعزامی به توکیو منجر شد اما نکته‌ای که در این میان نباید از آن غافل شد عقب‌نشینی مسئولان کمیته پارالمپیک به خاطر اعتراض ورزشکاران و اعضای کادرفنی بود. در واقع تصمیم مسئولان روی زمین ماند و در نهایت برنده این میدان ورزشکاران و اعضای کادرفنی معترض بودند.


به هر حال سیاست کیفی از سال گذشته در پارالمپیک مطرح شد و قرار بر این بود ورزشکاران و تیم‌هایی به پارالمپیک توکیو اعزام شوند که اولاً شانس کسب مدال داشته باشند و ثانیاً شرایط مدنظر کمیته پارالمپیک را دارا باشند، اما اتفاقاتی که در این چند روز اخیر افتاد نشان داد در ورزش ایران اعتراض حرف اول را می‌زند و به‌راحتی ورزشکاران معترض می‌توانند سیاست‌های یک‌ساله یک کمیته را تغییر بدهند.


هادی رضایی در ادامه گفتگو با خبرنگار آنا درباره تغییر سیاست کیفی و عقب‌نشینی پارالمپیک به خاطر اعتراض ورزشکاران گفت: متأسفانه در ورزش ما سیاست و اصول جایی ندارد. ما از مدت‌ها قبل اعلام کرده بودیم که در کمیته پارالمپیک سیاست کیفی شرط است به این معنی که تنها به کسب سهمیه پارالمپیک اکتفا نمی‌کنیم و ورزشکارانی می‌توانند به آوردگاه توکیو اعزام شوند که اولاً شانس کسب مدال داشته باشند و در مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان قهرمانی رسیده باشند. به هر حال ما کمی سیاست خود را تعدیل کردیم اما به این معنی نیست که در رابطه با همه رشته‌ها سخت‌گیری نداشته باشیم. متأسفانه این عقب‌نشینی از تصمیم اولیه منطقی نبود و شاید این موضوع باعث شود تیم‌های دیگر هم به این فرایند اعتراض کنند. به هر حال من یک سخنگو هستم و یک رأی هم دارم.


در نهایت تیم بسکتبال با ویلچر در لیست تیم‌های اعزامی به پارالمپیک توکیو قرار گرفت و به گفته سرپرست کاروان پارالمپیک با وجود همه محدودیت‌ها مسئولان در تلاش هستند تا شرایط حضور تیم فوتبال پنج‌نفره را هم فراهم کنند؛ اما نکته‌ای که نباید از آن غافل شد ورزشکارسالاری در ورزش ایران است. کمیته پارالمپیک از مدت‌ها قبل مدال‌آوری را مبنای اعزام به پارالمپیک قرار داده است که البته با توجه به شرایط اقتصادی سختی که اکثر رشته‌های ورزشی با آن‌ها درگیر هستند سیاست قابل قبولی بود؛ اما اینکه فشار و اعتراض از سوی ورزشکاران باعث شود تا مسئولان تصمیم خود را تغییر دهند توجیه قابل قبولی نیست و به نوعی دهن‌کجی به تصمیم مسئولانی است که ساعت‌ها جلسه برگزار کردند و به این نتیجه رسیدند اما در نهایت با اعتراض ورزشکاران تمام تصمیم‌ها یک‌شبه تغییر می‌کند!


البته مشابه این اتفاق در برخی دیگر از رشته‌های ورزشی هم رقم خورده و موضوع جدیدی در ورزش ایران نبوده و نیست اما به هر حال این مسائل نشان از ضعف مدیریت ورزش ایران است و اگر قرار باشد مسئولان با اعتراض ورزشکاران تصمیمات خود را یک‌شبه تغییر بدهند، طبیعی است که سنگ روی سنگ قرار نمی‌گیرد و این شیوه هم برای همه ورزشکاران اپیدمی می‌شود. شاید بهتر است در کنار تمام سیاست‌گذاری‌هایی که متولیان ورزش اتخاذ می‌کند به این موضوع هم توجه ویژه‌ای کنند و طرحی نو دراندازند.


انتهای پیام/4048/4057/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: هادی رضایی
ارسال نظر