صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

خیز بازنشسته‌ها برای صندلی ریاست فوتبال/ دورهمی غیرقانونی با طعم بازنشستگی

تقریباً نزدیک به یک ماه دیگر انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار می‌شود و هر کدام از نامزدهایی که در این فدراسیون ثبت‌نام کردند با ابهامات روبه‌رو هستند.
کد خبر : 472385

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فوتبال ایران این روزها با اتفاقات زیادی همراه است؛ پس از مدت‌ها بلاتکلیفی تیم ملی فوتبال ایران صاحب سرمربی شد. دراگان اسکوچیچ در حالی هدایت تیم ملی را برعهده گرفت که به اعتقاد اهالی فوتبال، گزینه مناسبی برای تیم ملی نیست اما با این حال او هدایت تیم ملی را برعهده گرفت و 28 اسفندماه اردوی تیم ملی هم آغاز خواهد شد. در کنار حواشی که مربوط به تیم ملی بود؛ استعفای ناگهانی مهدی تاج هم شرایط را برای فوتبال ایران سخت کرد. تاج به دلیل مشکلات قلبی از سمت خود کنار رفت و حیدر بهاروند به عنوان سرپرست مسئولیت فدراسیون را برعهده گرفت.


پس از انتخاب بهاروند به عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال، تنور نام‌نویسی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال داغ شد و در نهایت حبیب‌الله کاشانی، محمدحسین قریب، امیرمسعود هراتیان، حیدر بهاروند، مهدی محمدنبی، هدایت‌الله ممبینی، عباس صوفی، رضا جلالی و محمدرضا کلایی 9 نفری بودند که برای انتخابات این فدراسیون نام‌نویسی کردند، برخی اسامی نام آشنا هستند که به واسطه سال‌ها حضور در فوتبال ایران شانس بیشتری برای کسب صندلی ریاست دارند.


اما موضوعی که این روزها انتخابات فدراسیون را با چالش روبه‌رو کرده است؛ ثبت‌نام مدیران بازنشسته در فدراسیون فوتبال است. مدیران بازنشسته سودای ریاست بر فدراسیون فوتبال را در سر دارند و به همین خاطر در انتخابات نام‌نویسی کرده‌اند. موضوعی که برخلاف قانون کشور است چرا که سال گذشته پس از تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان تمامی روسای بازنشسته فدراسیون‌های ورزشی از سمت خود کنار رفتند و تنها مهدی تاج با استناد به «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» در سمت خود ابقا شد.


بدون شک ثبت‌نام مدیران بازنشسته در انتخابات فدراسیون چالش‌های زیادی به وجود آورده و حالا باید دید چرا باید در انتخابات یک فدراسیون افراد بازنشسته برای صندلی این ریاست پیش‌قدم شوند؟! مگر نه اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان از سال گذشته در تمامی ارکان کشور و از جمله فدراسیون‌های ورزشی به اجرا درآمده است. طبق قانون فدراسیون‌های ورزشی نهاد عمومی غیردولتی محسوب می‌شوند و مانند شهرداری‌ها از دولت بودجه می‌گیرند بنابراین باید قوانین را رعایت کنند و در صورت عدم رعایت قوانین و مقررات با آنها برخورد شود. البته دادستان کل کشور در یک برنامه تلویزیونی به صراحت اعلام کرده که قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل فدراسیون فوتبال هم می‌شود، بنابراین طبق قانون بازنشستگانی که در انتخابات این فدراسیون ثبت‌نام کردند، رد صلاحیت می‌شوند. با این حساب حیدر بهاروند را باید جزء لیست رد صلاحیت‌ها بدانیم.


اما موضوع بعدی که در انتخابات فدراسیون فوتبال با ابهام همراه است؛ بحث سوابق اجرایی است. به اعتقاد اهالی فوتبال از بین نامزدهای فدراسیون فوتبال محمدحسین قریب شانس بالایی برای رسیدن به صندلی ریاست فدراسیون فوتبال دارد اما از آن طرف حبیب کاشانی که سال‌ها به عنوان عضو شورای شهر استان تهران شناخته می‌شود و مدتی هم به عنوان مدیرعامل پرسپولیس فعالیت می‌کرده یکی دیگر از گزینه‌هاست ولی طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال رئیس فدراسیون باید به مدت 10 سال سابقه مدیریت اجرایی داشته باشد و هیئت رئیسه هم باید پنج سال این سابقه را در کارنامه خود داشته باشند که با این حساب کاشانی به دلیل نداشتن سوابق اجرایی به مدت 10 سال در لیست رد صلاحیت‌ها قرار می‌گیرد مگر اینکه در لحظات آخر تبصره‌ای اضافه شود و او بتواند در لیست نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال قرار بگیرد.


البته به غیر از موارد، هر کدام از نامزدهای فدراسیون فوتبال باید از 10 نفر از اعضای مجمع امضای تأییدیه بگیرند و این موضوع ابهامات زیادی به وجود آورده است چرا که برخی اعضای مجمع به واسطه قدرتی که در فوتبال دارند می‌توانند به راحتی این تأییدیه را بگیرد و این موضوع شائبه مهندسی شدن انتخابات فدراسیون را به میان می‌آورد. در حال حاضر امیرمسعود هراتیان، محمدرضا کلایی و رضا جلالی به دلیل اینکه نتوانستند تأییدیه 10 اعضای مجمع را کسب کنند از حضور در انتخابات انصراف دادند. هم‌اکنون 6 نامزد برای انتخابات فدراسیون فوتبال با هم رقابت می‌کنند.


تقریباً نزدیک به یک ماه دیگر تا انتخابات فدراسیون فوتبال زمان باقی مانده هر چند که برخی به بهانه برنامه تیم ملی و ماجرای شکایت ویلموتس به فیفا به دنبال به تعویق انداختن زمان انتخابات هستند اما تاکنون خبری از به تعویق افتادن زمان انتخابات به میان نیامده است و باید دید بالاخره این صندلی پرحاشیه به چه کسی می‌رسد. هر چند که این روزها ابهامات زیادی در مورد شکل و شمایل انتخابات هم مطرح است و باید دید در روزهای باقی‌مانده مسئولان چه تصمیمی می‌گیرند.


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر