85 درصد از منابع ایران در اختیار 130 نفر است/اصلاح معیشت در گروه اصلاح سیستم بانکی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا مجید حسینی یک کارآفرین ملی با حضور در میزگرد بررسی ربا در سیستم بانکداری ایران که در خبرگزاری آنا برگزار شد گفت: من به عنوان تولید کننده و درد کشیده می دانم که مشکل سیستم بانکی ایران کجا است.
وی با اشاره به اینکه 40 سال است یک رویکرد غلط را داشته ایم و این رویه باید اصلاح شود گفت:در گام دوم انقلاب باید این رویه اصلاح شود اما واقعاباید بخواهیم تا این رویه اصلاح شود نه اینکه ظاهرش را درست کنیم ولی باطن همان چیزی است که تا امروز بوده است.
*سیستم بانکی اصلاح شود مشکل معیشت برطرف خواهد شد
وی با اشاره به اینکه مردم امروز مشکل معیشتی دارند و از نبود شغل در جامعه گلمند هستند ادامه داد: اگر مشکل سیستم بانکی کشور برطرف شود کارافرینان زیادی هستند که میتوانند از بانک تسهیلات گیرند و چرخه اقتصاد را به حرکت درآورند اما اگر این سیستم معیوب باشد کارخانه ها تعطیل می شود و به تبع امار بیکاری نیز افزایش خواهد یافت.
حسینی با تاکید به اینکه بانکها وظیفه دارند برای دادن تسهیلات طرح ها را بررسی کنند تا هم خودش در این طرح منتفع شود و هم طرف مقابل تصریح کرد:اما متاسفانه بانکها به گونه ای رفتار می کنند که فقط خودش منتفع می شود و همواره طرف مقابل زیان کار است.
*85درصد از منابع کشور در اختیار 130 نفر
به گفته حسینی اگر بانک ها امکان نظارت و بررسی طرح ها را ندارند آن را اجرا نکنند زیرا در حال حاضر 85 درصد از منابع کل کشور در اختیار 130 نفر است یعنی از نظر حسابرسی فقط 10 یا 15 درصد از کارافرینان هستند که نتوانستند بدهی خود را بدهند و بانک ها باید از این موضوع چشم پوشی کند در صورتی که در حال حاضر بانک پای خودرا روی گردن همین 10 یا 15 درصد قرارداده است.
این کارافرین ادامه داد: یکی از مشکلات امروز سیستم بانکداری ایران موضوع بنگاه داری است در صورتیکه رهبر انقلاب بارها اعلام کرده اند وظیفه بانک ها بنگاه داری نیست؛ یکی دیگر از کارهایی که بانک ها انجام می دهند و با ان زندگی می کنند خلق پول است که این خلق پول اقتصاد ایران را به تنگنا رسانده است.
وی با اشاره به اینکه موضوعات فقهی باید در شورای فقهی بانک مرکزی مورد ازیابی شود گفتک اما بالاخره ما درک و شعور داریم و میدانیم انچه که در سیستم بانکداری اتفاق می افتد ربوی است من همین حالا حاضرم با هر استاد دانشگاهی مناظره کنم و بگویم که آنچه در سیستم بانکی ایران می گذرد ربوی است اما اصلاح کننده ای وجود ندارد.
حسینی ادامه دادک ما نمی خواهیم ظواهر قوانین را اسلامیزه کنیم و بطن قوانین با مشکل مواجه باشد این کار ما را به هدف نمی رساند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انکاری که بانک ها هم اکنون انجام می دهند نتیجه اش تورم است و اثر این تورم را من و شمایی که در این قرارداد دخیل نیستیم هم احساس می کنیم که عملا جفا به قشر کارمند و کارگر است که سبد معیشتش هر روز کوچک می شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/