صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۳ - ۱۱ آبان ۱۳۹۴
مهدی مطهرنیا:

پیروزی عدالت و توسعه، پیروزی اردوغان نیست

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگرچه ترکیه در حمایت از داعش علیه «اسد» وارد عمل شده است، در این حال باید بپذیریم که ترکیه می‌تواند نقش کلیدی در گسترش اسلام میانه‌رو در عرصه بین‌المللی ایفا کند.
کد خبر : 47200

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل آنا درباره انتخابات ترکیه و پیروزی حزب عدالت و توسعه گفت: پیروزی حزب عدالت و توسعه درواقع پیش‌درآمدی بر قدرتمند شدن بیشتر حزب ازنظر درونی درصحنه داخلی و از منظر برونی درصحنه سیاست خارجی است.


وی ادامه داد: از منظر درونی اگرچه حزب 50 درصد آرا را به دست آورد، برای آنکه بتواند نظام پارلمانی را به نظام ریاستی تغییر دهد، نیازمند 60 درصد کرسی‌های مجلس بود. بنابراین پیروزی اخیر اگرچه پیروزی حزب عدالت و توسعه است، پیروزی «اردوغان» نیست.


مطهر‌نیا با اشاره به اینکه این پیروزی نشانه کمرنگ شدن نقش «اردوغان» در آینده است، بیان کرد: مانور و سخنرانی «داوود اوغلو» بعد از این پیروزی، نوع نگاه حزب به «داوود اوغلو» و نشانه‌هایی که در مقابل طرفین وجود دارد و البته با توجه به بستر نگرانی از ناآرامی داخلی، حزب عدالت و توسعه توانست در یک بزنگاه تاریخی شاهد خواست مردمی باشد که به ثبات سیاسی و ایجاد فضای مناسب برای حزب در ترکیه امروز منجر می‌شود.


این کارشناس سیاسی تصریح کرد: این امر می‌تواند در عرصه سیاست داخلی، حزب عدالت و توسعه را از قدرت تثبیت‌شده‌تری برخوردار کند.


به گفته مطهرنیا، نخست‌وزیری «داوود اوغلو»، بدون توجه به اهداف دیگر در جهت ایجاد ائتلاف دولت جدید معنادار می‌شود.


وی بابیان اینکه همین معانی جایگاه ترکیه را در عرصه سیاست خارجی به‌ویژه در روزهای اصطکاک قدرت‌های فرادستی تقویت می‌کند، اظهار داشت: در این چارچوب آنچه باید مدنظر قرار گیرد، افزایش تنش در ترکیه در عرصه بین‌المللی است. «داوود اوغلو» تا حدود زیادی نشان داده است پتانسیل‌های موردنیاز در جهت مساعد برای مدیریت بین‌المللی را دارا است.


مطهرنیا تصریح کرد: اگرچه ترکیه در حمایت از داعش علیه «اسد» وارد عمل شده است، در این حال باید بپذیریم که ترکیه می‌تواند نقش کلیدی در گسترش اسلام میانه‌رو در عرصه بین‌المللی ایفا کند.


این کارشناس ادامه داد: بر اساس این معانی موجود باید در آینده در انتظار نقش مهم‌تر دولت آنکارا در عرصه بین‌الملل باشیم. نگاه بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به دولت ترکیه از تحکیم بیشتری برخوردار خواهد شد.


وی در پاسخ به این سؤال که این روند در روابط ایران و ترکیه چه تأثیری خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: دولت کنونی ایران یک دولت اعتدالی است که در جهت ایجاد فضای مناسب برای تعامل در منطقه و جهان و همچنین ایجاد منطقه‌ای عاری از خشونت و دنیای عاری از رادیکالیسم تلاش می‌کند.


مطهرنیا ادامه داد: با توجه به گرایش اسلام‌گرا در ترکیه و اسلام‌گرایی مدرن دولت کنونی ایران فرصتی برای ایجاد همگرایی بیشتر بین دو کشور فراهم می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: انتخابات ترکیه
ارسال نظر