صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۸
هانی‌زاده در گفتگو با آنا:

طرح ایران برای عقب‌نشینی آنکارا از ادلب راهگشاست/ احتمال تقابل مستقیم ارتش‌های سوریه و ترکیه

یک کارشناس امور غرب آسیا با بیان اینکه ارائه طرح جمهوری اسلامی ایران برای عقب‌نشینی ارتش ترکیه از داخل ادلب می‌تواند راهگشای اوضاع کنونی باشد، گفت: بهترین راه حل گفتگو میان سوریه و ترکیه با نظارت ایران و روسیه است؛ در غیر این‌صورت منطقه احتمالاً شاهد درگیری مستقیم ارتش‌های دو کشور خواهد بود.
کد خبر : 471744

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در هفته اخیر ارتش سوریه به مقابله با حملات تروریست‌ها در شمال این کشور پرداخت که در جریان این درگیری‌ها هشت نظامی ترکیه (که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند) کشته شدند. این موضوع باعث شده است رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از در تهدید وارد شود و در اقدامی خلاف قواعد بین‌المللی ارتش سوریه را به هدف قرار دادن تهدید کند. 


در این میان رسانه‌های ترکیه وابسته به اردوغان برای تحریک احساسات مردم و قلب واقعیت که ارتش سوریه در حال آزادسازی خاک خود از تسلط تروریست‌ها و حامیانشان است، فضاسازی سنگینی آغاز کرده‌اند. این رسانه‌ها به‌طور مداوم بر لزوم حضور نظامیان ترکیه در خاک سوریه تأکید می‌کنند و فضا را به‌گونه‌ای طراحی کرده‌اند که هر اقدام ترکیه در سوریه را در نزد افکار عمومی توجیه کنند.


بیشتر بخوانید:


پوتین و اردوغان درباره اوضاع ادلب گفتگو کردند


ترکیه به تعهداتش در توافق سوچی و آستانه پایبند نبود


حسن هانی‌زاده، کارشناس امور غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: از آنجایی که ارتش سوریه در هماهنگی کامل با محور مقاومت قرار دارد، توانست بخش‌های وسیعی از ادلب ازجمله اتوبان بین‌المللی حلب-دمشق را آزاد کند؛ از این‌رو ارتش ترکیه احساس کرد آخرین ابزارهای فشار خود را ازجمله گروه‌های تروریستی از دست داده است، لذا به‌طور مستقیم و یک‌جانبه وارد عمل شد و با ارتش سوریه به مقابله پرداخت. 



حسن هانی‌زاده، کارشناس امور غرب آسیا


وی افزود: این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده ارتش ترکیه در عمل وارد درگیری مستقیم با ارتش سوریه شود؛ به همین دلیل به نظر می‌آید اوضاع بسیار پیچیده است و حتی برخی از کشورهای اروپایی نیز احساس می‌کنند ارتش سوریه و محور مقاومت در ادلب تقویت شده‌اند. ارتش سوریه «خان‌‌الاسد»، «الراشدی» و بخش مهمی از شرق جاده حلب-دمشق را آزاد کرده و به نظر می‌آید ارتش ترکیه احساس کرده جایگاه خود را به‌عنوان ارتش قدرتمند منطقه‌ای از دست داده است؛ لذا تلاش می‌کند شطرنج منطقه و اوضاع میدانی را به سود خود تغییر دهد. 


این کارشناس امور غرب آسیا تأکید کرد: به نظر می‌آید ارتش سوریه و حتی ستاد کل نیروهای مسلح سوریه به ارتش ترکیه هشدار داده است که اگر از منطقه ادلب عقب‌نشینی نکنند، با حملات سهمگین مواجه می‌شوند. این موضوع نشان می‌دهد اوضاع ادلب کاملاً پیچیده شده است.


هانی‌زاده درباره تماس تلفنی روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود گفت: مسکو تلاش می‌کند از ایجاد درگیری و رویارویی نظامی میان ارتش‌های سوریه و ترکیه جلوگیری کند. مهم‌ترین بخش این موضوع ارائه طرح جمهوری اسلامی ایران برای عقب‌نشینی ارتش ترکیه از داخل ادلب و تشکیل یک کمیته نظارتی برای بررسی اوضاع منطقه است که می‌تواند راهکاری عملی برای حل بحران شمال سوریه باشد.



از آنجایی که پوتین در گذشته نیز توافقاتی با اردوغان برای کاهش تنش در ادلب داشته، به نظر می‌آید دولت ترکیه به‌دنبال این است که بحران نظامی از رهگذر گفتمان سیاسی میان طرف‌های ترکیه و سوریه حل‌وفصل شود.



هانی‌زاده درباره اظهارات مقامات ترکیه درباره سفر هیئتی از این کشور به مسکو برای بررسی اوضاع شمال سوریه گفت: ترکیه تلاش می‌کند موضع خود را روشن کند؛ بهانه‌ آنها این است که دولت ترکیه این‌گونه می‌پندارد اگر از منطقه ادلب عقب‌نشینی کند، نیروهای حزب دموکراتیک کُرد سوریه در این منطقه مستقر خواهند شد و در آینده امنیت ترکیه را دستخوش تغییر و مختل خواهند کرد. به همین دلیل به نظر می‌آید اوضاع به‌گونه‌ای است که در حال حاضر بهترین راه حل گفتگو میان سوریه و ترکیه با نظارت ایران و روسیه است؛ در غیر این‌صورت منطقه شاهد بحران پیچیده‌تری خواهد بود و آن درگیری مستقیم ارتش‌های ترکیه و سوریه است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر