همایش ملی آرا و اندیشههای ابوعلی فارسی فسوی در واحد فسا برگزار میشود
دکتر نوشاد قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نخستین «همایش ملی آراء و اندیشههای ابوعلی فارسی (نحوی) فسوی و اهمیت علم تفسیر، نحو و لغت در اسلام» روز پنجشنبه 28 آبان 1394 در تالار غدیر دانشکده فنی – مهندسی این دانشگاه برگزار خواهد شد.
وی افزود: بخشی از مقالات پذیرفته در این همایش در مجله علمی پژوهش«زبان و ادبیات فارسی» واحد فسا به چاپ خواهد رسید.
قاسمی محورهای اصلی این همایش را بررسی و تبیین شخصیت ابوعلی، بررسی آرای تفسیری ابوعلی، بررسی آرای نحوی ابوعلی، بررسی آرای لغوی ابوعلی، بررسی آرای کلامی و فلسفی ابوعلی، بررسی آرای ابوعلی ور علم قرائت و تاثیرپذیری عالمان برجسته از آرای ابوعلی و تاثیرپذیری ابوعلی از سایر دانشمندان دانست.
این مسئول جایگاه علم تفسیر در معارف دینی، نقش پیامبر اکرم در تفسیر قرآن کریم، نقش امامان شیعه در تفسیر قران کریم، علم تفسیر در عصر صحابه و تابعان، مدارس مهم تفسیری، روشها و گرایشهای تفسیری، دانشمندان برجسته علم تفسیر و آثار آنها و نقش دانشمندان ایرانی در تطور علم تفسیر را از موضوعات این همایش با محوریت تفسیر عنوان کرد.
وی موضوعات با محوریت علم نجوم این همایش را قرآن کریم و علم نحو، جایگاه علم نحو در ادبیات عرب، نقش دانشمندان ایرانی در تطور علم نحو، دانشمندان برجسته علم نحو و آثار آنها و مقایسه تطبیقی علم نحو در زبان فارسی و عربی نام برد.
قاسمی با توجه به دیگر موضوع این همایش با عنوان محوریت علم لغت، گفت: نقش قرآن کریم در لغت شناسی، جایگاه علم لغت در ادبیات عرب، نقش دانشمندان ایرانی در تطور علم لغت، دانشمندان برجسته غلم لغت و آثار آنها . لغات دخیل فارسی در عربی و بالعکس دیگر موضوعات این همایش است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا همچنین از میزگرد ویژه همایش ملی آراء و اندیشههای ابوعلی فارسی (نحوی) فسوی با عنوان شناسایی علما و دانشمندان نام برد.
ابوعلی حسن بن احمد بن عبدالغفار بن محمد بن سلیمان بن ابان نحوی فارسی که به اختصار ابن درستویه خوانده میشود، از علمای بزرگ نحو و از معاصران و مصاحبان عضدالدوله دیلمی بود. ابوعلی به سال ۲۸۸ هجری قمری در فسا به دنیا آمد و پس از تحصیل مقدمات در فسا و شیراز در سن نوزده سالگی یعنی سال ۳۰۷ هجری قمری به بغداد رفته و از محضر استادانی چون ابن السراج زجاج و مبرمان بهرهمند میشود تا اینکه خود در علوم ادبی، خاصه نحو سر آمد اقران شد.
او کتاب ایضاح و تکمله را که هر دو در علم نحوست به نام عضدالدوله دیلمی نوشت و به وی اهدا کرد. صاحب نامه دانشوران به او ۱۹ کتاب را نسبت داده است و وفات او را در سال 377 هجری قمری به سن نود و اندی در بغداد دانسته است.
انتهای پیام/