صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
شبکه آمریکایی سی.ان.ان:

2 راه برای ترک کاخ سفید وجود دارد؛ یا استعفای پیشدستانه یا اجبار به استعفا!

شبکه سی.ان.ان طی گزارشی به موضوع اخراج دو مقام برجسته کاخ سفید به دلیل شهادت علیه ترامپ در جریان فرایند استیضاح پرداخت و چنین نتیجه‌گیری کرد که مغضوبان رئیس‌جمهور چاره‌ای جز استعفا یا اجبار برای استعفا ندارند.
کد خبر : 470710

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شبکه سی. ان. ان در تحلیلی به بررسی فرایند انتقام‌جویی ترامپ از مسئولان و مقامات کاخ سفید که در جریان فرایند استیضاح، علیه او شهادت داده بودند، پرداخت.


به گزارش این شبکه خبری آمریکایی، سرهنگ «الکساندر ویندمن»، مهاجر متولد اتحاد جماهیر شوروی که علیه رئیس‌جمهور شهادت داد و به محققان استیضاح ترامپ اعلام کرده بود از بیان حقایق به این دلیل که در آمریکا زندگی می‌کند نه در یک رژیم مستبد، هراسی ندارد، (پس از تبرئه مستأجر کاخ سفید)‌ از کاخ سفید اخراج شد. برادر او سرهنگ «یوگنی ویندمن» که وکیل شورای امنیت ملی آمریکا بود نیز به سرنوشت او دچار شد. افزون بر این، یکی دیگر از شاهدان مهم استیضاح، «گوردون ساندلند» سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا هم برکنار شده است.



الکساندر ویندمن، عضو برکنار شده شورای امنیت ملی آمریکا


اطلاع از پیامدهای شهادت علیه ترامپ


«الکساندر ویندمن» در جلسات استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود: «در اینجا، حقیقت موضوعیت دارد» و آمادگی خود را برای ادای شهادت علیه ترامپ اعلام کرد. وی از پیامدهای کاری که می‌کرد، اطمینان داشت. او اواخر روز پنجشنبه از طریق گزارش‌های خبری درباره برنامه احتمالی کاخ سفید برای اخراجش مطلع شده و از نوامبر گذشته که در جلسه استماع شهود به‌منظور استیضاح ترامپ شرکت کرد، خود را برای آن لحظه آماده کرده بود. این سؤال اکنون مطرح است که او چگونه از این اتفاق مطلع بود؟ در پاسخ باید گفت که نظایر آن در گذشته رخ‌داده بود.


ترامپ رئیس‌جمهوری است که «سالی ییتس»، دادستان کل موقت آمریکا را تنها چند روز پس از ادای سوگند به دلیل مخالفت با فرمان اجرایی وی مبنی بر جلوگیری از ورود اتباع ایران، عراق، سوریه، لیبی، سودان، سومالی و یمن به خاک آمریکا اخراج کرد.


ترامپ رئیس‌جمهوری است که «جیمز کومی»، رئیس اف بی آی که مسئول تحقیق از ارتباط تیم انتخاباتی وی با روسیه بود را اخراج کرد.



جیمز کومی، رئیس اخراج شده اف بی آی


ترامپ رئیس‌جمهوری است که «اندرو مک کیب»، معاون اف بی آی را که با «کومی» کار کرده بود، اخراج کرد. او همچنین همسر «مک کیب» را به دلیل اینکه کاندیدای حزب دموکرات برای تصدی وزارت امور خارجه بود، مورد توهین قرار داد.


ترامپ سرانجام «جف سشنز»، دادستان سابق آمریکا را اخراج کرد تا راه برای انتصاب یک مشاور ویژه (ویلیام بار) هموار شود. وی وزیر امور خارجه خود رکس تیلرسون را به دلیل اختلاف در سیاست‌گذاری‌ها اخراج کرد و او را «ابله» خواند. «جیمز ماتیس» نخستین وزیر دفاع ترامپ در اعتراض به این کار، از سمت خود کناره‌گیری کرد و سپس نامه‌ای بسیار مفصلی در مورد آن نوشت؛ اما این‌همه ماجرا نیست.


یا استعفا بده یا مجبور به استعفا می‌شوی!


نکته این است که آیا ترامپ قصد داشت ویندمن را از سمت خود در کاخ سفید برکنار کند و به همین دلیل پس از تبرئه شدن از اتهاماتش توسط اکثریت مجلس سنا، یگان محافظت، او را تا در خروجی مشایعت کرد؟ پاسخ به‌طورقطع، مثبت است. ویندمن به دلیل اینکه احضار شده بود، به چهره‌ای شناخته‌شده برای هر کسی تبدیل شد که از رفتار ترامپ شکایت کرده بود.


ویندمن همچنان در ارتش حضور دارد، اما انتصاب مجدد او به مسئولیتی دیگر، به‌احتمال‌زیاد نمی‌تواند به حرفه‌اش کمک کند. دوره حضور وی در شورای امنیت ملی آمریکا در حالی به اتمام رسید که پنتاگون وعده کرده بود او با هیچ اقدام تلافی‌جویانه روبه‌رو نخواهد شد. او فقط یک‌بار در ملأ عام صحبت کرد و همان‌طور که وکیلش خاطرنشان کرد، در مورد ابهامات و رفتارهای نگران‌کننده ترامپ در کاخ سفید شهادت داد.


افزون بر این، آیا ترامپ قصد داشت «گوردون ساندلند» سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا را اخراج کند؟ قطعاً او چنین قصدی داشت.



گوردون ساندلند، سفیر سابق آمریکا در اتحادیه اروپا


ساندلند به تیم تحقیقات استیضاح ترامپ گفت که مطمئناً بده‌بستانی میان ترامپ و اوکراین وجود دارد – دریافت کمک‌های امنیتی از سوی اوکراین در ازای دیدار زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) با ترامپ در کاخ سفید. ساندلند به تیم تحقیق همچنین گفته بود که وی در آن زمان متوجه نشده بود که تحقیق اوکراین از «جو بایدن» (نامزد مطرح دموکرات‌ها)‌ بخشی از این معامله بوده و چنانچه متوجه می‌شد، حتماً پیش از این، ابراز نگرانی می‌کرد.


با این‌همه، هنوز هم تکان‌دهنده است که رئیس‌جمهور تبرئه شده از دادگاه استیضاح، افرادی را که شهادت دادند، احضار شدند و حقیقت را در مورد اقدامات وی گفته‌اند، اخراج می‌کند. این در حالی است که برخی از مقامات دولتی هم کاخ سفید را ترک کرده‌اند.


مقاماتی که از کاخ سفید رفتند


«جنیفر ویلیامز»، معاون «مایک پنس» (معاون ترامپ)، مسئولیت خود در کاخ سفید را برای تصدی پستی در دولت محلی فلوریدا رها کرده است.


«تیم موریسون»، دستیار ویژه رئیس‌جمهور آمریکا و مدیرکل نهاد مقابله با سلاح‌های کشتارجمعی و بیولوژیکی پیش از شهادت علیه ترامپ، کاخ سفید را ترک کرده بود. «فیونا هیل»، مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در امور روسیه نیز به همین شیوه عمل کرد.


«جان بولتون»، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا با اینکه هرگز شهادت نداد؛ اما چند ماه است که از کاخ سفید رفته است. اگر اطلاعات کتاب وی توسط کاخ سفید از رده‌بندی محرمانه خارج شود، می‌تواند آن را تا پیش از روز انتخابات ریاست جمهوری منتشر کند.



جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا


«ماری یووانوویچ»، سفیر پیشین اوکراین، اخیراً از وزارت امور خارجه استعفا داد و سرمقاله‌ای را در مورد کناره‌گیری‌اش در روزنامه واشنگتن‌پست منتشر کرد.


یووانوویچ در سرمقاله‌اش در واشنگتن‌پست نوشت: «این روش آمریکایی برای صحبت در مورد خطاکاری است. من همیشه این‌طور فکر می‌کردم که نهادهای آمریکایی از ما در برابر افراد متخلف حمایت خواهند کرد. اما اکنون به این نتیجه رسیده‌ام که نهادهای ما به همان میزان که ما به آن‌ها احتیاج داریم، به ما برای محفوظ ماندن در برابر تخلفات محتاج‌اند. آن‌ها به مردم آمریکا برای حفاظت از خودشان احتیاج دارند، در غیر این صورت، به‌مرور زمان پوچ و بی‌محتوا شده و نمی‌توانند به کشور خدمت کرده یا از آن‌ها محافظت کنند.»


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر