صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۱۰ آبان ۱۳۹۴

116 عامل اصلی سرطان اعلام شد؛ گوشت فرآوری‌شده در صدر سرطان‌زاها + فهرست کامل

بیست‌ودو کارشناس سازمان بهداشت جهانی از 10 کشور جهان، هفته گذشته فهرست جامعی از عوامل سرطان‌زا را ارائه دادند.
کد خبر : 47055

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که گوشت فرآوری شده به عنوان یک عامل بزرگ سرطان در ردیف سیگار قرار دارد. آنها بیکن، کالباس و ژامبون دودی را در طبقه سرطان‌زاها قرار داده‌اند و 115 عامل دیگر را نیز در فهرست عوامل شماره یک سرطان برشمردند.


به نوشته دیلی میل، کارشناسان سازمان بهداشت جهانی هشدار داده‌اند که مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده -کمتر از یک سوسیس – کافیست تا خطر ابتلا به سرطان روده را هجده درصد بالا ببرد.


در این گزارش همچنین گوشت قرمز به عنوان «احتمالاً سرطان زا» (یک طبقه پایین تر از لحاظ خطر) طبقه بندی شده است.


بیست و دو کارشناس سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) وابسته به سازمان بهداشت جهانی از 10 کشور جهان با مطالعه بیش از 800 پژوهش انجام شده در مراکز مختلف ارتباط بین گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده و انواع مختلف سرطان را مورد تأیید قرار دادند. آنها بر مبنای شواهد کافی مصرف گوشت فرآوری شده را به‌طور خاص با سرطان روده بزرگ مرتبط دانسته‌اند. طبقه‌بندی گوشت قرمز به عنوان «احتمالاً سرطان زا» عمدتاً در ارتباط با سرطان روده بزرگ مطرح شده اما شواهدی مبنی بر ارتباط آن با سرطان لوزالمعده و پروستات مشاهده شده است.


دکتر کریستوفر وایلد، مدیر IARC با اشاره به میزان بالای مصرف گوشت فرآوری شده در جهان و نیاز به مصرف این ماده غذایی می‌گوید این یافته‌ها بیشتر از لحاظ آگاه ساختن ملت‌ها و دولت‌ها به لزوم محدود و متعادل کردن مصرف این مواد غذایی اهمیت دارد.


در فهرست IARC از 116 ماده‌ و فعالیتی که ممکن است باعث سرطان شوند، از موارد شناخته شده‌ای مانند سیگار، دود سیگار، الکل، پنبه نسوز و آرسنیک تا تعدادی از فعالیت‌های روزمره و مواردی که پرهیز از برخورد با آنها غیرممکن است، از جمله هوایی که تنفس می‌کنیم به چشم می خورد.


فهرست کامل سرطان‌زاهای درجه یک از نگاه کارشناسان IARC عبارت است از:


1- سیگار و تنباکو


2- لامپ‌های خورشیدی سولاریوم و تخت‌های حمام آفتاب


3- تولید آلومینیوم


4- آرسنیک در آب آشامیدنی


5- تولید اورامین (نوعی ماده شیمیایی آلی که در باکتری‌کش‌ها وجود دارد)


6- تعمیرات چکمه و کفش


7- دودکش پاک کردن


8- گاز ذغال


9- قطران ذغال سنگ


10. تولید کُک (سوخت)


11. ساختن مبلمان و کابینت


12- معدن‌کاری (زیرزمینی) هماتیت با قرار گرفتن در معرض رادون


12- دود دست دوم سیگار


14- ساختن آهن و فولاد


15- تولید ایزوپروپانول (فرآیند اسید قوی)


16- تولید رنگ مجنتا


17- قرار گرفتن در معرض مواد رنگی عنوان یک نقاش


18- پوشش دادن کف و سقف با قیر و قطران


19- صنعت لاستیک


20- قرار گرفتن در معرض بخار اسیدهای غیر آلی شامل اسید سولفوریک به عنوان فعالیت شغلی


21- مخلوط‌های طبیعی آفلاتوکسین (تولید شده توسط قارچ)


22- نوشابه‌های الکلی


23- دانه‌های آرکا –که اغلب با برگ فوفل جویده می‌شود


24- جویدن فوفل بدون دخانیات


25- جویدن فوفل با تنباکو


26. قیر


27- قطران ذغال سنگ


28- تانتشار گازهای ناشی از احتراق زغال سنگ در محیط داخلی خانه


29- اگزوز دیزل


30- روغن‌های معدنی، فرآوری نشده یا اندک فرآوری شده


31- فناستین، یک داروی مسکن درد و تب


32- گیاهان حاوی اسید آریستولوکیک (مورد استفاده در طب گیاهی چینی)


33- پلی کلراید بای‌فنیل‌ها (PCBs) – که در قدیم به‌طور گسترده‌ای در تجهیزات برقی از انها استفاده می شد و از دهه 1970 در بسیاری از کشورها ممنوع شد.


34- ماهی نمک‌سود به سبک چینی


35- نفت شیل


36- دوده


37- محصولات تنباکوی بدون دود


38- خاک اره


39-گوشت فرآوری شده


40- استالدئید


41- آمینوبایفنیل


42- اسید آریستولوکیک و گیاهان حاوی این اسید


43- آزبست


44- آرسنیک و ترکیبات آرسنیک


45- آزاتیوپرین


46- ​​بنزن


47- بنزیدین


48- بنزوآپیرین


49- بریلیم و ترکیبات بریلیم


50- کلورناپازین


51. بی‌کلرومتیل اتر


52- کلرومتیل متیل اتر


53 1،3 بوتادین


54- 1،4 بوتاندیول دیمتانسولفات


55- کادمیوم و ترکیبات کادمیوم


56- کلرامبوسیل


57- متیلCCNU


58. ترکیبات کروم (VI)


59. سیکلوسپورین


60- داروهای پیشگیری از بارداری، هورمونی، اشکال ترکیبی (حاوی استروژن و پروژسترون)


61- داروهای ضدبارداری خوراکی، فرم های مرحله‌ای‌ ضدبارداری هورمونی (یک دوره استروژن تنها با یک دوره از هر دو هورمون استروژن و پروژسترون)


62- سیکلوفسفامید


63- دی‌اتیل‌استیلبوسترول


64- رنگ متابولیزه با بنزیدین


65- ویروس اپشتین-بار


66- استروژن، غیر استروئیدی


67- استروژن، استروئیدی


68- درمان استروژن، پس از یائسگی


69- اتانول در مشروبات الکلی


70- اریونایت


71- اکسید اتیلن


72- اتوپوزید به تنهایی و در ترکیب با سیس‌پلاتین و بلئومایسین


73- فرمالدئید


74- آرسنید گالیم


75- هلیکوباکتر پیلوری (عفونت با)


76- ویروس هپاتیت B(عفونت مزمن با)


77- ویروس هپاتیت C (عفونت مزمن با)


78- درمان های گیاهی حاوی گونه های گیاهی از جنس آریستولوکیا


79- ویروس تخریب سیستم ایمنی انسان نوع 1 (عفونت با)


80- ویروس پاپیلومای انسانی نوع 16، 18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58، 59 و 66


81- ویروس لیمفوتروپیک انسانی سلول T نوع I


82. ملفالان


83- متوکسالن به علاوه تابش فرابنفش A


84- متیلن بی‌کلوانیلین4و4


85- MOPP و دیگر مواد شیمی‌درمانی شامل عوامل آلکیله کننده


86- گاز خردل (سولفور موستارد)


87- 2 نافتیلامین


88- تابش نوترونی


89- ترکیبات نیکل


90- 4-N نیتروسومتیلامینو


91- نیتروسومتیلامینو NNN


92- اوپیستورکیس ویورینی (عفونت با)


93- آلودگی هوا در فضای باز


94. ذرات معلق در فضای باز آلودگی هوا


95- فسفر-32، به عنوان فسفات


96- پلوتونیوم 239 و محصولات واپاشی آن (شامل پلوتونیوم 240 و ایزوتوپ‌های دیگر)، به عنوان ذرات معلق در هوا


97- رادیو آیوداین ها، ایزوتوپ کوتاه عمر، از جمله ید 131، ناشی از حوادث راکتور اتمی و مواد منفجره سلاح های هسته‌ای (در معرض قرار گرفتن در دوران کودکی)


98. ذرات گسیل کننده α


99- ذرات گسیل کننده β


100- رادیوم224 و محصولات واپاشی آن


101- رادیوم 226 و محصولات واپاشی آن


102- رادیوم 228 و محصولات فروپاشی آن


103. رادون 222 و محصولات واپاشی آن


104. شیستوزوم هماتوبیوم (عفونت با)


105- سیلیس، بلوری شده (استنشاق در قالب کوارتز یا کریستوبالیت به علت شغلی)


106- تابش آفتاب


107. تالک دارای الیاف آزبست


108- تاموکسیفن


109. تتراکلورودیبنزو 2،3،7،8 پارا-دیوکسین


110- تیوتپا


111- توریوم 232 و محصولات واپاشی آن


112- تروسولفان


113- اورتو-تولیدین


114- کلرید وینیل


115- پرتو فرابنفش


116. پرتو ایکس و پرتو گاما


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

برچسب ها: گوشت قرمز
ارسال نظر