صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۶ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸

دیپلماسی ورزشی به کمک ژیمناستیک ایران می‌آید؟/ نزدیکی کیخا به شکستن طلسم المپیک

ملی‌پوشان ژیمناستیک ایران برای کسب سهمیه المپیک 2020 توکیو نیاز به حمایت متولیان ورزش کشور دارند و باید دید شکستن طلسم 56 ساله غیبت در این رقابت‌ها تا چه اندازه برای حامیان اصلی ورزش اهمیت دارد.
کد خبر : 469489

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ورزش ژیمناستیک ایران برای حضور در بازی‌های المپیک حسرتی 56 ساله دارد و در حالی که این بار شرایط سه ملی‌پوش ایران به‌خصوص سعیدرضا کیخا برای ورود به بازی‌های المپیک 2020 توکیو مناسب و مطلوب است و نمایندگان کشورمان می‌توانند طلسم ناکامی را پس از غیبت طولانی مدت بشکنند؛ اتفاقاتی رخ داده که امیدواری به حضور در المپیک را کمرنگ کرده است.


97 روز پیش بود که در گزارش «حسرت ۵۶ ساله حضور در المپیک برای ورزشی که ۶۳ مدال دارد»به مشکلات و موانع حضور ژیمناستیک ایران در المپیک اشاره کردیم و در این مدت مسئولان فدراسیون تلاش زیادی کرده‌اند تا سهمیه المپیک توسط ژیمناست‌های ایران کسب شود اما اتفاقاتی رخ داد که احتمال حضور نماینده یا نمایندگانی از ژیمناستیک ایران در المپیک را تا حدود زیادی کم کرده است. فراموش نکنیم که 56 سال پیش هم حضور دو نماینده ایران در المپیک نیازی به کسب سهمیه نداشته و این نخستین بار است که کشورمان می‌تواند با کسب سهمیه راهی المپیک شود.


اواخر آبان بود که تغییر محل سفارت آلمان باعث شد تا سعیدرضا کیخا و عبدالله جامعی در رشته خرک و مهدی احمدکهنی در رشته دارحلقه نتوانند مسافر آلمان شوند و فرصت حضور در تورنمنت انتخابی المپیک را از دست دادند. این موضوع باعث ناامیدی ژیمناست‌های ایران نشد و محمدرضا خیرخواه سرمربی تیم ملی به خبرنگار ورزشی آنا گفت: فرصت سوخته حضور در مسابقات آلمان را در استرالیا جبران می‌کنیم و مطمئن باشید تخریب ملی‌پوشان ژیمناستیک ایران بی‌فایده است.


خیرخواه ابراز امیدواری کرد که با حضور در مسابقات ورلدکاپ استرالیا، نمایندگان ایران به رقابت با حریفان بپردازند و بتوانند با کسب امتیازات مطلوب به کسب سهمیه المپیک نزدیک‌تر از قبل شوند اما این فرصت هم بی‌فایده خواهد شد اگر مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان به کمک فدراسیون ژیمناستیک نروند.


در شرایطی که اسامی ژیمناست‌های کشورمان در نامه‌نگاری فدراسیون ایران با فدراسیون جهانی به فدراسیون استرالیا معرفی شده‌اند و از سوی این نهاد رسمی ورزشی دعوتنامه برای آن‌ها صادر شده است اما دولت استرالیا با استناد به دلایل پوچ و واهی قصد دارد تا از صدور ویزا برای نمایندگان ایران امتناع کند. روح المپیک بر صلح و دوستی است و منشور آن بر روی اخلاق ورزشی قرار دارد اما دولت استرالیا عملاً سیاست را وارد ورزش کرده است. مسئولان صدور ویزای دولت استرالیا با وقاحتی مثال‌زدنی اعلام کرده‌اند که شرایط اقتصادی در ایران مساعد نیست و ژیمناست‌های ایرانی با هدف پناهندگی قصد دارند در مسابقات گزینشی المپیک توکیو شرکت کنند.


این رفتار دولت استرالیا بلاتردید نیاز به دیپلماسی قوی ورزشی دارد و مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش می‌توانند از فدراسیون ژیمناستیک حمایت کاملی کنند تا ویزای 3 ژیمناست کشورمان برای حضور در این رقابت‌ها صادر شود. در این میان می‌توان به تلاش‌های وزارت امور خارجه برای دریافت ویزای ملی‌پوشان ژیمناستیک امیدوار بود. 


فدراسیون ژیمناستیک در دو سال و نیم اخیر با وجود همه مشکلاتی که داشت تلاش کرد  سهمیه المپیک توکیو را کسب کند. این اتفاق هم در شرایطی رخ خواهد داد که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بتوانند بر اساس دیپلماسی ورزشی به کمک ژیمناستیک ایران بیایند. کسب سهمیه المپیک در ژیمناستیک می‌تواند یک گام بزرگ در این رشته باشد. باید دید این دیپلماسی ورزشی تا چه اندازه می‌تواند به کمک ژیمناستیک کشور بیاید.


انتهای پیام/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر