صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
رئیس‌جمهور در حرم مطهر امام خمینی(ره):

هر کسی مردم را برای حضور در انتخابات دلسرد کند، از مشی امام(ره) فاصله دارد

رئیس جمهور گفت: هر کسی مردم را برای حضور در پای صندوق آرا دلسرد کند، حتماً از مشی امام و راه امام فاصله دارد.
کد خبر : 469458

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز در حاشیه تجدید میثاق اعضای هیئت دولت با آرمان‌های امام خمینی (ره)، با بیان اینکه بسیار خوشحال هستیم که خداوند به ما توفیق داد تا در این ایام مبارک به تربت پاک امام(ره)  مشرف شویم و بار دیگر با آن امام بزرگوار عهد و پیمان ببندیم، اظهار کرد: ایام دهه فجر سال ۵۷ به عنوان روزهای تاریخ ساز برای کشور عزیزمان و همه مسلمانان بود.  


وی افزود: نهضتی که تغییر به همراه دارد، وقتی آرام می‌نشیند که به نظام منتهی شود. حرکت و انقلابی که پایانش استقرار یک نظام نباشد، به آشوب بیشتر شباهت دارد. امام عزیز و بزرگوار ما توانست دو یادگار بزرگ را برای تاریخ و کشور ما به ارمغان بیاورد و آن جمهوریت و اسلامیت بود.


رئیس جمهور تأکید کرد: امام نه تنها پدر اسلام‌خواهی در تاریخ سرزمین ما بود بلکه پدر جمهوری‌خواهی در تاریخ ایران بود.


روحانی با بیان اینکه امام به‌خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت، مردم‌سالاری امکان‌پذیر نیست، گفت: امام تجربه مشروطه را پیشِ‌ رو داشت که بعد از آن همه فداکاری و تلاش و تشکیل عدالت‌خانه و تأسیس مجلس شورای ملی، قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت، نظام مشروطه‌ای باقی نماند.  


وی تأکید کرد: انتخاباتی که در روزهای اول مشروطه توسط آرا و رأی مردم بود، کم‌کم به جایی رسید که در میان جمعی و درباری، افراد منتخب می‌شدند و آن‌گاه تشریفات انتخاباتی در کشور انجام می‌گرفت از این رو از قبل همه می‌دانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی خواهند رفت و نمایندگان همه حوزه‌های انتخابیه روشن بود به همین جهت امام به این نتیجه رسید که با وجود سلطنت و دیکتاتوری، دموکراسی و مردم‌سالاری امکان‌پذیر نیست.


رئیس جمهور ادامه داد: بسیاری از افراد بودند که به امام پیشنهاد می‌کردند نظام مشروطه‌ای با سلطانی ضعیف بماند یا نظام مشروطه‌ای بماند بدون سلطان یا نظامی تأسیس شود بر مبنای خلافت اسلامی؛ امام هیچ یک از آنها را نپذیرفت و در میان همه مشورت‌ها، جمهوری اسلامی را برگزید.


روحانی با بیان اینکه امام فرمود میزان رأی ملت است این را به عنوان یک شعار نگفت، تأکید کرد: هر آن کسی که مردم را از انتخاب کردن باز دارد و نگذارد در میان سلایق مختلف آن که می‌خواهند برگزیند و هرکسی مردم را برای حضور در پای صندوق آرا دلسرد کند حتماً از مشی امام و راه امام فاصله دارد.


وی با تأکید بر اینکه  امروز هم به وحدت و اتحاد و امید برای موفقیت نیاز داریم و ما تردیدی نداریم تا روزی که جمهوریت و اسلامیت هست، ملت ما در برابر همه توطئه‌ها پیروز خواهد شد، خاطرنشان کرد: امید و وحدت و نشاط را از مردم نگیریم. بی‌تردید پیروز نهایی در این صحنه خواهیم بود. امام هیچ گاه و در هیچ مقطعی نسبت به آینده روشن انقلاب ناامید نشد؛ [حتی] آن روزهایی که در سوم و چهارم فروردین سال 42 همه درهای خانه‌ها بسته شده بود.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر