صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۸

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ایده‌پرداز برگزیده شد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در نخستین جشنواره ایده‌پردازی انتخابات در ایران به‌عنوان ایده‌پرداز برگزیده معرفی و از وی تجلیل شد.
کد خبر : 468609

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرکرد، در نخستین جشنواره ایده‌پردازی انتخابات در ایران، استارت‌آپ انتخاباتی بیژن خلیل‌مقدم عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با ارائه ایده‌ای با عنوان «انتخابات مبتنی بر نظریه‌ فازی؛ رویکردی نوین برای تحقق عدالت سیاسی» به‌عنوان ایده‌پرداز برگزیده معرفی و از سوی سازمان بسیج اساتید استان چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.


به گفته این محقق؛ ماهیت سیستم‌های متعارف انتخاباتی دنیا، غالباً به نحوی است که از بین گزینه‌های در معرض انتخاب (نامزدها)، یک گزینه به‌طور کامل و مطلق، تأیید و انتخاب و سایر گزینه‌ها نیز رد می‌شوند. این سبک از انتخاب‌کردن که مبتنی بر تئوری دودویی یا دو ارزشی ارسطویی است، منجر به افراط‌گری انتخاب‌کنندگان (رأی‌دهندگان) در تأیید مشخصه‌های مثبت گزینه مورد انتخاب و منفی‌انگاشتن گزینه یا گزینه‌های دیگر و نهایتاً موجب شکل‌گیری انحراف از واقعیت در نتیجه انتخابات کل جامعه می‌شود؛ بنابراین «انتخاباتِ مبتنی بر نظریه فازی»، رویکردی مناسب برای رفع این نقیصه است.


بیژن خلیل‌مقدم اظهار کرد: «انتخاب یک گزینه از بین چند نامزد توسط فرد رأی‌دهنده، الزاماً به معنای تأیید صد‌درصدی نامزد مورد انتخاب و رد صددرصد یا تأیید صفر درصد نامزدهای دیگر توسط فرد انتخاب‌کننده نیست. امکان ارائه امتیاز مساوی از سوی فرد انتخاب‌کننده به دو یا چند مورد از نامزدها وجود دارد.»


وی خاطرنشان کرد: «در انتخاباتِ مبتنی بر نظریه فازی، تعمیق و تدقیق رأی‌دهندگان در برنامه‌های پیشنهادی نامزدها به‌منظور امتیازدهی به تمام نامزدها (امتیاز از 0 تا 100) به‌مراتب بیشتر خواهد شد و این یکی از مزایای این رویکرد است.»


عضو هیئت علمی رشته دکتری آینده‌پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ادامه داد: «ساری و جاری‌کردن این رویکرد در عرصه انتخابات، منجر به وقوع نتایج شفاف‌‌تر، دقیق‌تر، واقعی‌تر، منطقی‌تر و به دور از تعصبات، منصفانه‌تر و متناسب‌تر با عقاید و نظر جامعه و درنهایت موجب تحقق عدالت انتخاباتی و توسعه سیاسی خواهد شد.»


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر