نحوه بازپرداخت وامهای صندوق رفاه/ تخفیف جریمههای وامهای دانشجویی
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صندوق رفاه دانشجویان بهمنظور کمک به تأمین بخشی از هزینههای دانشجویان شاغل بـه تحصـیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را پرداخت میکند و بهرهمندان از مزایای صندوق رفاه دانشجویان ملزم است حسب وضعیت تحصیلی (فراغت، انصراف، ترک و یا اخراج از تحصیل) طبق مقررات صندوق نسبت به بازپرداخت وامهای دریافتی و اجارهبهای خوابگاههای دانشجویی اقدام کنند.
9 ماه پس از فراغت تحصیل آغاز بازپرداخت وام صندوق رفاه دانشجویان (بهصورت یکجا یا اقساطی)
درصورتیکه دانشجویان مقطع کاردانی به مدت سه سال، کارشناسی پیوسته به مدت 6 سال، کارشناسی ناپیوسته به مدت سه سال، کارشناسی ارشد پیوسته به مدت 8 سال، کارشناسی ارشد ناپیوسته به مدت 3 سال، دکترای ناپیوسته به مدت 6 سال و دکترای تخصصی پیوسته به مدت 10 سال از آغاز تحصیل آنان گذشته باشد و شامل گروههای منصرف از تحصیل، ترک و یا اخراج از تحصیل نیز نشوند، باید حداکثر تا 9 ماه بعد از مدتزمان فوق با بازپرداخت بدهی خود بهصورت یکجا و یا دریافت دفترچه اقساط مطابق قوانین صندوق رفاه دانشجویان بدهی خود را پرداخت کنند.
فارغالتحصیلان مراکز آموزش عالی داخل کشور که خدمت نظاموظیفه خود را قبل از شروع به تحصیل انجام داده یا بهنوعی از انجام خدمت نظاموظیفه معاف شده و یا میشوند ملزم هستند حداکثر 9 ماه پس از فراغت از تحصیل با سپردن تعهد لازم به صندوق، رفاه دانشجویان دیون تحصیلی خود را بر اساس دفترچه شخصاً و یا از طریق محل اشتغال بازپرداخت کند و درصورتیکه بیش از 9 قسط متوالی یا 12 قسط متناوب در پرداخت اقساط بدهی خود تأخیر نمایند بدهی آنان به دین حال تبدیل خواهد شد.
دانشآموختههایی که وام خود را بازنگرداندن به چه سرنوشتی دچار میشوند؟
دانشآموختگانی که بدهی آنان به دین حال تبدیلشده است درصورتیکه کل یا نیمی از مبلغ جریمه دیرکرد را پرداخت کنند، با ارائه دلایل و مستندات کافی، کل یا قسمتی از بدهی آنان به تشخیص رئیس صندوق از 6 تا 24 قسط مجدداً قابل تقسیط است.
تعداد و مبلغ اقساط بهرهمندان از مزایای صندوق توسط صندوق رفاه دانشجویان تعیین خواهد شد. (با توجه به میزان بدهی حداقل یک سال و حداکثر پنج سال) حداقل قسط ماهانه بر اساس دستورالعملی خواهد بود که هرسال به امضای رئیس صندوق رفاه دانشجویان میرسد.
تاریخ آغاز بازپرداخت بدهی فارغالتحصیلان مراکز آموزش عالی داخل کشور که مشمول انجام خدمت نظاموظیفه است؛ حداکثر به نه ماه بعد از انجام خدمت نظاموظیفه آنان موکول میشود.
دانشجویانی که به سربازی نمیروند از چه زمانی باید به پرداخت وام اقدام کنند؟
آن دسته از دانشجویان بهرهمند مزایای صندوق رفاه که از اعزام به خدمت نظاموظیفه استنکاف ورزیده و یا دارای تأخیر غیرقانونی در اعزام هستند، موظفاند حداکثر ظرف 9 ماه پس از فراغت از تحصیل نسبت به تعیین تکلیف بدهی خود اقدام نمایند، در غیر این صورت مشمول جریمه دیرکرد صندوق خواهند شد.
بهرهمندان از مزایای صندوق رفاه دانشجویان چنانچه در داخل کشور و یا با استفاده از بورس تحصیلی قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور در مقاطع بالاتر را داشته باشند درصورتیکه پس از فراغت از تحصیل مقطع قبلی، نسبت به بازپرداخت قسمتی از دیون خود طبق مقررات صندوق اقدام نموده باشند، میتوانند با سپردن تعهد، بازپرداخت بقیه بدهی خود را به بعد از اتمام مقطع تحصیلی جدید موکول کنند.
درصورتیکه فارغالتحصیلان بهرهمند از وام شهریه صندوق، در فرصت 9 ماهه بعد از فارغالتحصیلی در مقطع بالاتر پذیرفته شوند، در این صورت کارمزد مربوطه فقط تا پایان مقطع قبلی (مقطع بهرهمندی از تسهیلات دارای کارمزد) محاسبه میشود.
تعیین تکلیف با صندوق رفاه پیش از اعزام به خارج
اداره کل بورس و دانشجویان خارج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هماهنگی، قبل از اقدام به اعزام دانشجویان بهعنوان بورسیه به خارج از کشور، مشخصات بورسیهها را به صندوق، رفاه دانشجویان ارسال کند. اعزام دانشجویان بورسیه به خارج از کشور منوط به نداشتن بدهی و یا اعلام نظر صندوق مبنی بر تعیین تکلیف در خصوص چگونگی بازپرداخت بدهی این قبیل دانشجویان، خواهد بود.
بهرهمندان از مزایای صندوق درصورتیکه قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاههای غیردولتی را داشته باشند؛ منوط به عدم وقفه در بازپرداخت اقساط وام مقطع تحصیلی قبلی، در صورت موافقت صندوق و سپردن سند تعهد بازپرداخت باقیمانده وام آنها به بعد از خاتمه تحصیل دوره جدید موکول میشود.
بهرهمندان فارغالتحصیل از دانشگاههای داخل کشور که بهصورت آزاد قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند. ملزم به بازپرداخت کلیه وجوه دریافتی و اخذ تسویهحساب از صندوق برای دریافت مدارک تحصیلی خود هستند.
بهرهمندان از مزایای صندوق که قصد ادامه تحصیل در مراکز آموزش عالی وابسته به سایر دستگاهها را داشته باشند ملزم هستند قبل از دریافت هر نوع مدرک تحصیلی با صندوق رفاه دانشجویان تسویهحساب کنند.
پذیرفتهشدگان بورس تحصیلی دوره دکتری موظفاند برای بازپرداخت وجوه بدهکاری مقاطع قبلی خود بر اساس ضوابط صندوق رفاه دانشجویان اقدام کنند.
دانشجویان و دانشآموختگانی که به نحوی از مزایای صندوق بهرهمند و به درجه رفیع شهادت نائل یا جانباز، ازکارافتاده کلی یا فوت میشوند در صورت اعلام رویداد مذکور حسب مورد از سوی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، سازمان بهزیستی کشور و یا سازمان ثبتاحوال، از کلیه دیون خود به صندوق بهاستثنای ودیعه مسکن و جریمه عدم تخلیه بهموقع خوابگاه معاف میشوند.
افزایش 2 برابری مدت بازپرداخت وام برای دانشجویان کم بضاعت
به صندوق رفاه دانشجویان اجازه داده میشود بهمنظور حمایت از دانشجویان کمبضاعت و با تشخیص رئیس صندوق رفاه، مدت بازپرداخت این قبیل دانشجویان تا دو برابر مدت مجاز افزایش مییابد.
مدت بازپرداخت بدهی دانشجویان روشندل، ناتوان و کمتوان جسمی دو برابر مدت تصویبشده برای دانشجویان عادی است و تاریخ شروع بازپرداخت بدهی آنان یک سال پس از فراغت از تحصیل در نظر گرفته میشود.
تأیید دانشجویان ناتوان و کمتوان جسمی میباید توسط سازمان بهزیستی کشور و دانشجویان روشندل توسط معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه انجام گیرد.
تخفیف ویژه به دانشجویان درس خون!
درصورتیکه دانشجویان مذکور در ماده فوق، حائز میانگین 16 و بالاتر باشند از بازپرداخت 30 درصد کل بدهی (بهجز ودیعه مسکن و جریمه عدم تخلیه بهموقع خوابگاه) معاف میشوند.
دانشجویان انصرافی و اخراجی ملزم به بازپرداخت یکجای بدهی خود میباشند.
بدهی بهرهمندان از مزایای صندوق که ترک تحصیل (انصراف، اخراج) حاصل نمودهاند درصورتیکه ارائه گواهی دانشگاه مبنی به عدم بضاعت مالی و حداکثر 10 درصد از فارغالتحصیلان در هرسال و موافقت صندوق رفاه دانشجویان بهصورت اقساط حداکثر سهساله قابل دریافت خواهد بود.
تسلیم اصل مدرک تحصیلی و ریزنمرات استفادهکنندگان از کمک یا وام فقط بعد از استرداد کلی بدهی و انجام تعهدات قانونی دیگر امکانپذیر است.
بهرهمندان از مزایای صندوق رفاه که پس از ترک تحصیل (انصرافی، اخراجی) قصد شرکت مجدد در آزمون ورودی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را داشته باشند مکلفاند نسبت به استرداد وامهای دریافتی و اجارهبهای خوابگاه دانشجویی مورداستفاده، بهطور یکجا اقدام کنند.
صندوق رفاه دانشجویان مکلف است نسبت به وصول مطالبات دولت و هزینههای متعلقه در مورد دانشجویان و یا فارغالتحصیلان که از ادا دین خود استنکاف نمودهاند در مراجع قضایی تا آخرین مرحله اعم از پژوهش و فرجام اقامه دعوی کند.
چگونگی بازپرداخت وام دانشجویانی که در دو رشته تحصیل میکنند
تاریخ آغاز بازپرداخت بدهی دانشجویانی که در دو رشته همزمان، تحصیل کردهاند بعد از فراغت از تحصیل در رشته دوم با احتساب زمان نظاموظیفه مقرر خواهد بود.
مدت بازپرداخت وام موارد خاص بابت بیماریهای پرهزینه و با تأیید عدم بضاعت مالی توسط دانشگاه و به تشخیص رئیس صندوق رفاه دانشجویان حداکثر 3 برابر مدت بازپرداخت دانشجویان عادی است.
زمان آغاز بازپرداخت تسهیلات دریافتی دانشجویان مبتکر همانند سایر دانشجویان پس از فراغت از تحصیل خواهد بود.
میزان اقساط، همانند اقساط تعیینشده برای سایر دانشآموختگان در ماده 4 شیوه اجرایی نحوه بازپرداخت تسهیلات رفاهی صندوق رفاه دانشجویان است.
چنانچه طرح بهطور کامل اجرا نگردد، وام دریافتی بلافاصله پس از فراغت از تحصیل بهصورت یکجا بازپرداخت میشود.
مدت بازپرداخت تسهیلات دریافتی دانشجویان قهرمان ورزشی 2 برابر مدت تصویبشده در آییننامه بازپرداخت بدهی دانشجویان عادی است. تاریخ شروع بازپرداخت بدهی دانشآموختگانی که خدمت نظاموظیفه خود را قبل از شروع به تحصیل انجام دادهاند و یا بهنوعی از انجام خدمت نظاموظیفه معاف شده یا میشوند یک سال و دانشآموختگانی که مشمول انجام خدمت وظیفه میباشند سه سال پس از فراغت از تحصیل است.
مدت بازپرداخت تسهیلات دریافتی توسط دانشجویان خسارتدیده در حوادث غیرمترقبه مانند: زلزله، سیل، طوفان و... 2 برابر مدت تصویبشده در آییننامه بازپرداخت بدهی دانشجویان عادی است. برای دانشآموختگانی که خدمت نظاموظیفه خود را قبل از شروع به تحصیل انجام دادهاند و یا بهنوعی از انجام خدمت وظیفه معاف شدهاند یا میشوند 18 ماه پس از فراغت از تحصیل و دانشآموختگانی که مشمول انجام خدمت نظاموظیفه میباشند 18 ماه بهاضافه مدتزمان خدمت نظاموظیفه تعیین میشود.
بازپرداخت ودیعه مسکن پس از فراغت از تحصیل و قبل از صدور دفترچه اقساط برای سایر وامها بهصورت یکجا خواهد بود و قابل تقسیط نیست. دانشجویان مذکور از جریمه عدم تخلیه بهموقع خوابگاه معاف خواهند بود.
جهت صدور دفترچه اقساط به کلیه دانشآموختگان 10 درصد از کل بدهی میبایست پرداخت گردد و برای مابقی بدهی دفترچه اقساط صادر میشود.
معاونتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مجازند حداکثر تا 10 درصد از دانشجویان هرسال تحصیلی شامل گروههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، خانوادههای شاهد و ایثارگران و دانشجویان دارای شرایط خاص را از پرداخت یکجای 10 درصد کل بدهی به هنگام فراغت از تحصیل معاف میکند.
مدت بازپرداخت تسهیلاتی (وام ارزی) دریافتی 6 ماه بعد از فراغت از تحصیل و با توجه به میزان تسهیلات دریافتی در طول تحصیل حداکثر تا 5 سال تقسیط است. درصورتیکه عدم بازپرداخت در موعد مقرر، جریمه دیرکرد با نرخ ارز روز تعلق خواهد گرفت.
سرنوشت ضامنِ دانشجویی که اقساط وام خود را پرداخت نکند
دانشجویانی که پس از ترک، اخراج یا فراغت از تحصیل، بدون عذر موجه از بازگشت به ایران خـودداری کنند؛ متعهد یا ضامن، موظفاند دو برابر وجوه دریافتی بهعلاوه هزینههای متعلقـه را یک جا بـه صـندوق رفـاه دانشجویان پرداخت کند. تسلیم اصل ارزش نامه تحصیلی دانشجوی بهرهمند از وام ارزی منوط به تسویهحساب نهایی بـا صـندوق رفـاه دانشجویان است.
بهرهمندان دانشآموخته از دانشگاههای داخل کشـور کـه بهصورت آزاد و بـا هزینـه شخصـی قصـد ادامـه تحصیل در خارج از کشور را دارند ملـزم بـه تعیـین تکلیـف وضـعیت بـدهی مقـاطع قبلـی بـا صـندوق رفـاه دانشجویان برای دریافت مدارک تحصیلی خود میباشند و در صورت تشخیص صندوق رفـاه دانشـجویان، بـا سپردن تضمین کافی، انجام تعهدات متقاضی به بعد از خاتمه مقطع تحصیلی جدید موکول خواهد شد.
دستورالعمل بازپرداخت وام کمکآموزشی به دانشجویان نابینا و کمبینا میزان بدهی دانشجو بابت وام فوق با سایر بدهیها جمع و یکجا دفترچه اقساط صادر میشود.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/