ایجاد مانع، میتواند عامل کاهش آمار طلاق شود/ مسئولان باید با علل طلاق مقابله کنند
اصغر کیهاننیا در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی آنا، با اشاره به طرح محدودیت ثبت طلاق، گفت: در گذشته برای افرادی كه تصمیم به طلاق توافقی داشتند، 10 جلسه مشاوره برگزار شده و در صورت تایید عدم امکان سازش و با تأیید مشاور، طلاق این افراد ثبت میشد.
وی افزود: به تجربه مشاهده کردم که غالب دادخواستهای طلاق بر اساس چهار عامل «عجله»، «خشم»، «امتیاز گیری» و یا بهاصطلاح «روکمکنی» صورت میگیرد و پایه و اساس درستی ندارد. مدت زمان اختصاصیافته به چند جلسه مشاوره یا طرحی مثل سهمیهبندی طلاق میتواند با ایجاد فرصتی برای اندیشه و تأمل بیشتر، تأثیر این چهار عامل را کاهش داده و احتمال انصراف از تصمیم طلاق را افزایش دهد .
این روانشناس اجتماعی معتقد است: همان طرح مشاوره اجباری برای صدور حکم عدم سازش هم مشكلاتی در روند اجرایی خودش داشت. بسیاری از افراد بدون گذراندن این جلسات مشاوره و با تقلب، برگه تأییدیه از سوی مشاوران را میگرفتند و بهاینترتیب این مانع را از سر راه خودشان برمیداشتند.
وی با تأکید بر اینکه ایجاد مانع در مسیر طلاق جنبههای منفی هم میتواند داشته باشد، گفت: عدم وجود امکان طلاق میتواند زن و شوهر را در چرخه بسته و فرسایشی مشاجرات طولانیمدت وارد کند. این مشاجرات حتماً بر روی سلامت روانی کودکان در چنین خانوادهای اثر سوء دارد.
کیهاننیا با تأکید بر اینکه با دستور و بخشنامه و به با راهحل آمرانه نمیتوان مانع اقدام به طلاق در بین افراد شد، ادامه داد: به هر صورت راهی برای دور زدن قانونهای اینچنینی پیدا میشود و زوجین برای ثبت طلاق میتوانند راههایی مثل ثبت طلاق در استانهای همجوار را در پیش بگیرند و اثر اجرای سهمیهبندی طلاق را کمرنگ کنند.
این مشاور خانواده در پایان از مسئولان امر خواست حتماً برای گسترش امکان دریافت مشاورههای رایگان یا ارزان، فراهم نمودن زمینه آموزشهای عمومی و اختصاصی در زمان تشکیل خانواده و در ادامه زندگی مشترک، برنامهریزی کنند تا از این طریق مانع پیوندهای نادرست، موجب افزایش عمر زندگی مشترک و روابط سالم شده و فضایی برای دریافت مشاوره سریع و مطمئن ، در صورت بروز مشکل بین زوجین را ایجاد نماید. همچنین مسئولان باید برای از بین بردن علل بروز این مسئله اجتماعی فکری کنند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/