صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
رئیس مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی مطرح کرد؛

4 ماه تا رونمایی از داروی ضدسرطان کولون و روده بزرگ/ مأموریت پزشکی دانشگاه به ثمر می‌نشیند؟

رئیس مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر می‌گوید: «ساخت داروهای ضدسرطان کولون و روده بزرگ در مراحل پایانی تست قرار دارد و در صورت تأیید وزارت بهداشت به تولید انبوه خواهد رسید.»
کد خبر : 468311

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ عرصه زیست‌فناوری پزشکی با انجام پژوهش‌‌های پایه و کاربردی در عرصه‌های گوناگون زیست فناوری، جایگاه خود را در مجامع علمی ارتقا داده و در راستای رفع نیازهای کشور تلاش کرده و نوآوری، تولید و انتقال دانش در زمینه زیست‌فناوری را سرمشق خود قرار خواهد داد.


مأموریت‌ها (Mission):


۱) ایجاد تسهیلات لازم و فراهم آوردن محیطی مناسب برای جلب محققان جوان و برجسته در راستای پژوهش‌های بنیادی، کاربردی و توسعه فناوری‌های مختلف در زمینه زیست‌فناوری


۲) هدایت و انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در زمینه‌های مختلف زیست‌فناوری


۳) جلب مشارکت ذی‌نفع‌های پژوهش در زیست‌فناوری از جمله صنایع و بخش خصوصی


۴) مشارکت در تربیت نیروهای محقق در زمینه زیست‌فناوری


۵) ایجاد جایگاه مناسبی برای مبادلات علمی میان محققان زیست‌فناوری در سطح ملی و بین‌المللی با برگزاری همایش‌های مرتبط و ارتقای انتشارات علمی محققان


از ارزش‌های عرصه زیست‌فناوری پزشکی می‌توان رعایت اصول اخلاق در پژوهش، حفظ کرامت انسانی و ارزش‌های اسلامی، صیانت از منابع ملی و مهم‌تر از آن جذب پژوهشگران برجسته و جوان و جلوگیری از فرار مغزها را برشمرد.


علاوه‌ بر این، گسترش مرزهای دانش در زیست‌فناوری به منظور ارتقای سطح علمی و تقویت مبانی پژوهش در اعضای هیئت‌علمی و به‌کارگیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان (به‌صورت پسادکتری) در پژوهش برای گسترش ارتباطات ملی و بین‌المللی، رفع نیازهای کشور از طریق انجام پژوهش کاربردی و تعیین اولویت‌های پژوهشی بر پایه نیازها, حمایت از تحقیقات کاربردی و همکاری نزدیک با سایر مؤسسات ذی‌ربط، عرضه خدمات علمی مربوط به زیست فناوری به مؤسسات پژوهشی و صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی، ارتقای جایگاه دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف پژوهش‌های زیست‌فناوری از طریق ارزیابی کیفیت پژوهش‌‌‌ها, بسط طرح‌های تحقیقاتی به محققان مرتبط و تقویت همکاری‌های بین گروهی و اهمیت دادن به پتنت و انتشار نتایج تحقیقات  و در نهایت تربیت پژوهشگر در زمینه‌های مختلف زیست‌فناوری از طریق ایجاد فرصت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی کوتاه‌مدت, برگزاری کارگاه‌های تخصصی براساس نیازهای موجود و تقویت سطح پژوهش از طریق آموزش روش تحقیق و مقاله‌نویسی علمی ار اهداف کلی عرصه تحقیقاتی زیست‌فناوری پزشکی است.


خبرنگار آنا برای بررسی جزئیات فعالیت‌ مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر با محمود دهقانی اشکذری رئیس این مرکز تحقیقاتی گفتگو کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:


آنا: ابتدا درباره چرایی فعالیت مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی واحد اشکذر توضیح دهید.


دهقانی اشکذری: این مرکز بین سال‌های 93 و 94 راه‌اندازی شد. مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی واحد اشکذر، قطب زیست‌شناسی و رشته‌های زیست‌شناسی در این دانشگاه از مقاطع کارشناسی تا دکتری فعال است.


رشته سلول مولکولی در مقطع دکتری، رشته‌های زیست‌سلولی مولکولی، میکروبیولوژی و ژنتیک در مقطع کارشناسی‌ارشد و رشته‌های سلول مولکولی و میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر فعال هستند.


پایه تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر مولکولی است، به‌ همین‌ دلیل مرکزی را راه‌اندازی کردیم تا پایان‌نامه‌ها و تحقیقاتی که دانشجویان و استادان انجام می‌دهند در این مرکز نگهداری شود و مشکلات کشور را برطرف کند.


ساخت داروی ضد سرطان کولون و روده بزرگ


اکنون روی دو موضوع کار می‌کنیم؛ یک قسمت کار روی بیماری‌های انسانی است؛ از جمله در زمینه‌های مولکولی. بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری قلبی در کشور نسبتاً زیاد هستند و در استان یزد نیز تعداد زیادی بر اثر این بیماری‌ها فوت کرده‌اند.


علاوه‌ بر این، فعالیت‌های تحقیقاتی خود را روی سرطان انجام می‌دهیم که عبارت از انجام تحقیقات در زمینه اثرات عصاره‌های داروهای گیاهی و سنتتیک برای درمان سرطان است.


عباس مکرّمت از دانشجویان واحد اشکذر هم روی سرطان کولون و روده بزرگ تحقیق می‌کند که هنوز محصول تولید شده در مرحله تست قرار دارد و رسانه‌ای نشده است. مقرر شده بعد از تست نهایی و کسب مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تست‌های حیوانی و انسانی‌ انجام شود. فکر می‌کنم سه تا چهار ماه آینده در این زمینه پاسخ قطعی را خواهیم گرفت.


آنا: آیا مجوز دارویی این محصول اخذ شده است؟



دهقانی اشکذری: خیر، اما مجوز تجویز ابتدایی دارو به فرد مبتلا برای تست اخذ شده است.


آنا: فکر می‌کنید بتوانید مجوز تولید انبوه داروی ضد سرطان روده بزرگ و کولون را بگیرید؟ 


دهقانی اشکذری: امیدوارم. 


آنا: صفر تا صد تحقیق روی تولید محصول ضد سرطان کولون و روده بزرگ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر انجام شده است؟


دهقانی اشکذری: بخشی از تحقیق در واحد اشکذر انجام شده است، اما تست‌های حیوانی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام داده‌ایم.


آنا: مجری این پروژه چه شخص یا ارگانی است؟


تست‌های انسانی این پروژه زیرنظر چند پزشک انجام می‌شود و در حقیقت مجری انجام آن پزشکان متخصص هستند و بیمار باید زیر نظر آنها این دارو را دریافت کند. 


آنا: استادان و دانشجویان چه تعداد مقاله به مرکز تحقیقات زیست فناوری پزشکی واحد اشکذر ارائه کرده‌اند؟


دهقانی اشکذری: 31 مقاله در سال گذشته داشته و برای امتیازبندی به معاونت علوم پزشکی استان یزد ارسال کرده‌ایم. از دی سال گذشته تا دی امسال 31 PAPER در زمینه‌های تحقیقاتی مختلف داشته‌ایم.


آنا: مأموریتی که برای مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی اشکذر تعریف شده چیست؟


دهقانی اشکذری: مأموریت مراکز تحقیقاتی عبارت از درآمدزایی در موضوعات علمی است؛ اگرچه تحقیقات مرکز ما به آن صورت با صنعت در ارتباط نیست و بیشتر دیتای تحقیقاتی است که با رویکرد درآمدزایی انجام می‌شود. به عنوان مثال روی یک پروژه کارشناسی دکتری پژوهش‌محور کار می‌کنیم که برای مرکز درآمد داشته است. 


جایگاه طرح‌های پژوهشی در پیشبرد اهداف مرکز تحقیقاتی اشکذر


دو دانشجو داریم که تحقیقات خود را از صنعت آورده‌اند و با هزینه خودشان یا شرکتی که هزینه را متقبل شده، کارشان را انجام می‌دهند و در نهایت مدرک می‌گیرند.


آنا: جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی استادان و دانشجویان را در پیشبرد اهداف مرکز تحقیقاتی خود چگونه ارزیابی می‌کنید؟


دهقانی اشکذری: پایه اصلی کار ما دانشجویی است. طرحی که اکنون با عنوان پایش آزاد اجرا می‌شود، اگر هدفمند باشد، می‌تواند مؤثر باشد؛ چراکه پایه اصلی کار ما، دانشجویان به‌خصوص دانشجویان مقطع دکتری است که مجبور باشند، متمرکز کار کنند و این می‌تواند در پیشبرد اهداف مرکز مؤثر باشد.


آنا: به نظر شما کدام طرح‌های پژوهشی که کار کرده‌اید می‌توانند روی اقتصاد کشور تأثیرگذار باشند؟


دهقانی اشکذری: طرح‌های تحقیقاتی که در زمینه کشف دارو داشته‌ایم، کاربردی‌تر و مؤثرتر هستند و پایان‌نامه‌هایی که در این زمینه کار می‌شود، می‌تواند خیلی کاربردی و حتی جنبه اقتصادی و ملی داشته باشد و ما هم بیشتر روی این موضوع متمرکز هستیم.


آنا: تعامل‌تان با نهادها و مراکزی که با شما نقطه اشتراک دارند چگونه است؟


دهقانی اشکذری: ارتباط ما با استادان علوم پزشکی و مراکز تحقیقات می‌تواند خیلی مؤثر باشد. در سطح مبادله استاد اقدامات خوبی داریم. با دو مرکز تحقیقاتی یزد از جمله IBS، مرکز تحقیقات دیابت و قلب یزد در حال همکاری هستیم و تحقیقات ما نیز در این زمینه متمرکز است، با این دو مرکز ارتباط دانشجویی و مبادله استاد هم داریم.


چند نفر از دانشجویان دکتری واحد اشکذر نیز در مرکز IBS‌ یزد و ناباروری کار می‌کنند.


آنا: در آینده چه برنامه‌هایی در دست اجرا دارید؟


دهقانی اشکذری: تازه در اول راه قرار داریم. هم زمان و هم تلاش بیشتری نیاز است تا به اهدافی که مد نظر خود داریم، برسیم و بتوانیم به یافته‌های علمی دانشجویان خود حالت کاربردی‌تری بدهیم.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر