خالدی رئیس واحد تهران شمال ///////
در رابطه با ابلاغ دکتر طهرانچی در مورد فرصت مطالعاتی اساتید، در این زمینه دانشگاه آزاد تهران شمال چه اقداماتی انجام داده است؟
- تنها دو هفته پس از ابلاغ بخشنامه نمیپرسند که چه اقداماتی در این زمینه انجام دادهاید بلکه باید پرسید سیاست دانشگاه و استقبال فضای دانشگاهی از این بخشنامه و اهمیت این بخشنامه، نقش این بخشنامه در تحول دانشگاه، اینها خیلی مهمتر است. بایستی یک سال دیگر بپرسید که راجع به این بخشنامه چه کاری انجام شده است. فرصت مطالعاتی یک موضوع بسیار بسیار مهم است برای ارتقای توانمندی سیستم دانشگاهها، هدفمند، به روز و فعال کردن کردن آن. مثلاً اینکه ما شناسایی کنیم استاد با کدام سیستم، موضوع، برنامه و کدام مرکز تولیدی، صنعتی یا سیاستگذاری بتواند رفتوآمد کند تا با توجه به دانشی که دارد، دانش او هدفمند شود و هم در جهت آموزش و تربیت دانشجو و هم در جهت حوزههای پژوهشی، لذا قبلاً نگاه این بود که یک استادی دارد کار خودش را انجام میدهد، بعد یک رصد و سرچی هم انجام میدهد که دانشگاههای دیگر کشورها دارند چه کار میکنند، برای آموزش و ادعای تکنیکی، یک فناوری و یک موضوعی و یک همکاری علمی بیرون از دانشگاه و خصوصاً خارج از کشور یک ارتباط میگرفته، فرصت مطالعاتی. این جهتدهی و جهتگیری استاد خیلی محدود است و به نظرم کارآیی لازم برای اهداف امروز دانشگاه که میگوییم دانشگاه حل مسائل، دانشگاه بومی، دانشگاهی که بایستی به مسائل داخل کشور توجه کند، خیلی کمتر اتفاق میافتد ولی موقعی که استاد از این منظر ارتباط میگیرد و فرصت مطالعاتی برایش تعریف میشود که مثلاً در یک حوزه کشاورزی یا در یک حوزه صنعتی دارد کار میکند، فلان سیستم، فلان دستگاه یا فلان مجموعه هم در آن حوزه دارند کار کرده و تولید میکنند و دارند از یکسری فناوری استفاده میکنند. تعامل بین این دوتا در قالب فرصت مطالعاتی موقعی که تعریف میشود، هم این استاد میتواند R&D آن مجموعه را افزایش دهد، هم از تجربیات آنجا برای فعالسازی و در جهت هدایت کارهای علمی و پژوهشی حوزه دانشگاهی استفاده کند یا حتی ممکن است با یک مرکز تحقیقاتی دیگر باشد. صرفاً نمیخواهم بگویم مرکزِ، این خیلی خیلی میتواند ظرفیت علمی اساتید را ارتقا داده، به روز و کارآمد کند. به نظر من یکی از موضوعاتی که واقعاً نیاز به تحول و تغییر داشت، همین فرصت مطالعاتی بود. امیدواریم که موانع دیگری که ممکن است وجود داشته باشد یا آن فضای لازم برای آنکه این موضوع عملیاتیتر شود، تسهیل شود تا اساتید هم بهطور شایستهای بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و إنشاءالله که در راستای دانشگاه برای حل مسائل نظام و کشور و ارتقای توانمندی و اقتدار کشور مؤثرتر باشد.
تهران شمال چقدر هیئت علمی دارد؟
- نزدیک 500 نفر.
در این قضیه فرصت مطالعاتی به نظر شما چه تعداد میتوانند بروند؟
- الان نمیتوانم دقیق بگویم چند نفر میتوانند بروند. این چون یک رویکرد جدید است، ابتدا نیاز به فرهنگسازی دارد. یعنی بایستی نگاه اساتید ما هم در این چارچوب یکمقدار تغییر کند. بعضی از اساتید هستند که کاملاً آماده ورود به این عرصه هستند ولی بعضیها ممکن است ظرفیت خیلی خوبی داشته باشند ولی از نظر آن نگاه و آمادگی اولیه، ما بایستی شرایط را برایشان فراهم کنیم. لذا نمیشود سریع آمار داد که چند نفر...
دکتر قاضی ؟؟؟ در واحد یادگار گفته بود 3 نفر یا علوم تحقیقات یکسری آمارهایی داده بودند.
- من نمیتوانم قطعی بگویم دو نفر، یک نفر، پنج نفر، ممکن است خیلی تعداد زیاد باشد و بیش از حد انتظار باشد.
تهران شمال پتانسیل بالایی دارد.
- بله. اکثر دانشگاهها از جمله تهران شمال این ظرفیت را دارند. این موضوع چون همراه با یک تغییر نگرش است، به نظر من ابتدا باید فرهنگسازی در کنارش اتفاق ببیفتد. یعنی بستر لازم در محیط دانشگاه با گفتگو و یک مقدار صحبت بیشتر، با هدایت فضای اولیه و مورد نظر در خود دانشگاه فراهم شود.
انتهای پیام/