طرز تهیه 5 مربای زمستانی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، امروز در این مطلب طرز تهیه 5 مربای زمستانی را به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید.
1- طرز تهیه مربای پوست پرتقال
قسمت سفیدی های پوست پرتقال را جدا کرده و خلال می کنیم .می توانید پوست پرتقال را رول کنید. برای اینکه رولهای پوست پرتقال موقع جوشیدن از هم باز نشوند حتما باید با یک نخ سفید تمیز آن را محکم ببندید. یک راه حل دیگر این است که در هر کدام از رولها یک خلال دندان فرو کنید تا رول پوست پرتقال باز نشود.
پوست پرتقال ها را در آبجوش ریخته و اجازه می دهیم ۱۵ دقیقه داخل آن بماند و بعد آبکش می کنیم . این مرحله را کلا" ۳ بار تکرار می کنیم و هر بار باید ۱۵ دقیقه داخل آب بماند تا بپزد و در عین حال تلخی آن از بین برود .
شکر را با ۲ لیوان آب حل کرده و روی حرارت می گذاریم تا قوام بیاید .
بعد پوست پرتقالها و آبلیمو را اضافه کرده و می گذاریم نیم ساعت روی حرارت بماند .
بعد از اتمام پخت یه دستمال روی قابلمه می کشیم ( از در قابلمه استفاده نکنید ) و اجازه می دهیم ۲۴ ساعت در دمای اتاق بماند .
2- طرز تهیه مربا پوست گریپ فروت
پوست گریپ فروت را شسته ، تمیز می کنیم . بعد یک ورقه نازک داخل پوست قسمت سفیدی آن می گیریم . فقط در حدی که داخل پوست صاف شود و زیاد نازک نگردد پوست را به شکل نوارهای بلند و باریک و یک اندازه به پهنای 2 سانتیمتر و طول تقریبا 8 سانتیمتر می بریم. سپس آن را وزن کرده ، دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم . مانند مربای پوست پرتقال یا نارنج می جوشانیم تا کمی نرم شود . بعد مدت 24 ساعت در آب سرد قرار می دهیم و چندین بار آب آن را عوض می کنیم ، هر با می چشیم تا تلخی پوست کاملا گرفته شود .
گاهی ممکن است بیش از 24 ساعت وقت ببرد ، در هر حال بعد از آن که تلخی آن گرفته شد برای هر یک کیلو شکر ، دولیوان آب در ظرفی ریخته ، آن را می جوشانیم در حدی که فقط شکر حل شود . سپس آنرا از صافی رد می کنیم و شربت صاف شده را در ظرفی متناسب با مواد می ریزیم . پوست های آماده شده را داخل شربت ریخته ، روی حرارت قرار می دهیم . بعد از جوش آمدن ، حرارت را ملایم می کنیم تا شربت قوام بیاید . مقدار کمی آبلیمو یا جوهر لیمو به آن می زنیم و بعد از چند جوش مربای پوست گریپ فروت را از روی آتش بر می داریم.
3- طرز تهیه مربا كامكوات
ابتدا كامكوات را كاملا بشویید و بعد به كمك چنگال چند سوراخ روی پوست آن ایجاد كنید .
داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و ۱۰ دقیقه بگذارید بجوشد سپس با آب سرد آبکشی کنید.دو بار دیگر هم این كار را تكرار كنید و هربار آن را با آب بسیار سرد آبكشی كنید تا تلخی آن از بین برود.
داخل قابلمه شکر و ۱ لیوان آب و نصف لیوان گلاب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، مواد را مخلوط كنید تا شكر كاملا حل شود. سپس آبلیمو و کامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود ۱ ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
در انتها پودر هل سبز و زیره سبز را اضافه كرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با پارچه ای بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده سرو شود.
4- طرز تهیه مربای پوست لیمو ترش
روش اول: در طرز تهیه مربای لیمو ترش با روش دوم به صورت زیر عمل می کنیم:
پوست سه تا از لیمو ها را رنده کنید و یک لیمو را از طول برش بزنید و همه را با هم در قابلمه بریزید.
یک پیمانه آب به آنها بیفزایید و اجازه دهید به مدت ده دقیقه بجوشد.
آب مواد را از درون یک صافی عبور دهید و کار جوشاندن را برای از بین بردن تلخی لیمو دوباره تکرار کنید.
بعد از اینکه مواد را از صافی گذراندید، آبلیمو و شکر و دو پیمانه آب را بر روی پوست لیموی آب کشی شده بریزید و بگذارید به مدت نیم ساعت بجوشد تا غلیظ شود.
مایع مربای لیمو ترش را همانطور که داغ است درون شیشه بریزید و اجازه دهید تا خنک شود.
روش دوم: در طرز تهیه مربای لیمو ترش نیازی به پخت نیست و باید به شیوه زیر عمل کنید:
لیمو ترش ها را خوب بشویید و خشک کنید.
به وسیله یک چاقو لیموها را برش های نازک بزنید و با سر تیز چاقو دانه های آن را خارج کنید.
برش های لیمو را درون یک ظرف بچینید و لابه لای آن شکر و دارچین و هل بریزید.
این کار را تا پر شدن کامل شیشه انجام دهید و روی آخرین لایه شکر بپاشید و درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را روزها جلوی نور آفتاب و شبها در آشپزخانه قرار دهید.
اگر بعد از گذشت چند روز سر شیشه خالی شد، مجددا روی آن شکر بپاشید.
بعد از گذشت تقریبا یک ماه این مربا آماده سرو می شود.
هرگاه دیدید که روی شیشه خالی شده است به آن شکر اضافه کنید.
5- طرز تهیه مربای خلال نارنج
خلال نارنج ها را پاک کنید و بشویید و مدت سه ساعت در آب گرم خیس کنید.
تا تازه و نرم شوند. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید.
مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
خلال ها را در آب جوش بریزید و بگذارید چند جوش بزند.
سپس خلال ها را در آب کش بریزید و با آب سرد بشویید.
این عمل را برای 4 تا 5 بار تکرار کنید تا تلخی خلال ها گرفته شود.
شکر را با سه لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید.
بعد از این که شکر کاملا حل شد و چند جوش خورد
خلال ها را داخل شربت بریزید و بگذارید با حرارت ملایم شربت قوام بیاید.
در انتها آب لیمو را به مربا اضافه کنید.عد از یکی دو جوش، مربا آماده است.
نکات مهم برای کپک و شکرک نزدن مربا
مربا را بعد از سرد شدن در ظروف شیشهای خشک و تمیز بریزید و در جای تاریک و خنک نگه دارید.
باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود زیرا ممکن است شکر مربا کم بوده باشد. قوام شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است.
اگر مربای شما شکرک زد یک راهحل وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/