صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
رئیس قوه قضائیه:

مسئولان نباید منتظر لبخند دشمنان باشند/ رونق تولید با نگاه به خارج صورت نخواهد گرفت

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نگاه به خارج و بیگانگان مشکل اصلی و از موانع مهم در رونق تولید محسوب می‌شود، گفت: مسئولان نباید منتظر لبخند دشمنان باشند و لازمه بهبود وضعیت اقتصادی، توجه به توان داخل است.
کد خبر : 467467

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در اولین همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: مسئله امنیت و اقتصاد دوگانه‌ای هستند که به یکدیگر متصل بوده و بدون امنیت، رونق تولید شکل نخواهد گرفت و ما معتقدیم تولیدکننده و کارآفرین باید با آرامش و امنیت، نقش مجاهدانه خود را در عرصه ایفا کند.


وی افزود: مأموران ناجا نیز باید با مهربانی، اقتدار و تدبیر، شرایط را زیر نظر داشته باشند و قضات ما نیز باید برای بررسی مسائل و پرونده‌ها این سه اصل را در نظر بگیرند. کارها باید با تدبیر صورت بگیرد و همکاری همه بخش‌ها برای ایجاد امنیت، شرط موفقیت در ایجاد امنیت اقتصادی خواهد بود.


رئیس قوه قضائیه گفت: همه مجریان و فعالان اقتصادی باید در زمینه رونق تولید ایفای نقش کنند تا امنیت اقتصادی ایجاد شود. امروزه مبارزه با جرائم اقتصادی، پولشویی، مالیاتی و جرائم مربوط به قاچاق کالا، عواملی مضر برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود و ضرورت دارد تا تمام بخش‌ها با این عرصه مقابله کنند و پلیس نیز باید برای مقابله با این جرائم از سوی نهادهای مربوطه تقویت شود تا بتواند فضا را با همکاری فعالان اقتصادی به فضایی امن تبدیل کند.


رئیسی افزود: برطرف کردن موانع تولید و حمایت از تولید دو عامل قوی شدن اقتصاد کشور است و ما معتقدیم حمایت از تولید با سخنرانی حاصل نخواهد شد. اگر در کشور تسهیلاتی وجود دارد باید به تولیدکننده ارائه شود و امروزه دلالان فضای تولید را دچار آسیب کرده‌اند.


وی گفت: حمایت از تولید، حمایت اعطای تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی است و البته حمایت قضائی نیز باید از کارآفرینان و فعالان اقتصادی صورت گیرد و قوه قضائیه در حوزه اقتصادی به دنبال برطرف کردن موانع تولید است و امروزه با منشوری که رهبری در حوزه اقتصاد به مسئولان قضائی ارائه کردند، تمام راهکارها را در حوزه اقتصاد بیان کرده لذا اگر همه مسئولان به این منشور عمل کنند، قطعاً شاهد تقویت رونق تولید خواهیم بود و در نتیجه قدرت اقتصادی نیز رخ خواهد داد.


رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: ما معتقدیم سرمایه‌ها در همه زمینه‌ها باید شناسایی شود و نگاه به خارج و بیگانگان مشکل اصلی و از موانع مهم در رونق تولید محسوب می‌شود. مسئولان ما نباید منتظر لبخند دشمنان باشند چرا که همواره نگاه به داخل، منجر به حل مشکلات داخلی شده است. البته اقتصاد باید با تعامل کشورها صورت گیرد اما نباید منتظر اقدام و اراده کشورهای اروپایی باشیم چرا که شرطی کردن اقتصاد کشور اقدامی اشتباه است و اگر به داشته‌های داخلی اعتماد کنیم، قطعاً در حوزه اقتصاد نیز موفق خواهیم شد.


رئیسی گفت: متکی بودن اقتصاد به نفت نیز یکی از مشکلات دیگر کشور در حوزه اقتصادی محسوب می‌شود، بنابراین تصمیم‌گیران باید تمهیداتی را اتخاذ کنند تا این مانع نیز برطرف شود. جذابیت سرمایه‌گذاری در کارهای سوداگرانه نیز اشتباه دیگری است که از سوی برخی صورت می‌گیرد و ما معتقدیم باید در کارهایی که در اقتصاد، مولّد هستند سرمایه‌گذاری کرد تا به نتایج مطلوب دست پیدا کرد. امروزه نقدینگی در کشور بالاست که این موضوع موجب نگرانی مسئولان و تولیدکنندگان شده است و ما معتقدیم این موضوع باید به سمت تولید برود.


وی اظهار کرد: قاچاق کالا، تولیدکنندگان را بی‌انگیزه کرده است و همه ما باید جلوی ورود کالای قاچاق به کشور را بگیریم. امروزه هیچ کارآفرینی در کشور به سمت دادن رشوه نمی‌رود و ما معتقدیم بروکراسی اداری، افراد را به سمت رشوه دادن می‌کشاند.


رئیس قوه قضائیه ادامه داد: تسهیل و شفاف کردن امور اداری جلوی بسیاری از مفاسد را خواهد گرفت و ما در دستگاه قضائی نمی‌پسندیم که پرونده‌های فساد اداری افزایش پیدا کند و اگر نظام اداری ما سالم باشد و برخی از قوانین آن اصلاح شود، بسیاری از کارها در حوزه اقتصاد با سهولت انجام می‌شود.


رئیسی گفت: یکی دیگر از مشکلات در کشور ما، حوزه فضای سایبری است و همه مسئولان باید به دنبال کنترل این فضا باشند. در حال حاضر تلاش امپراطوری‌های قدرت در دنیا به ویژه آمریکا و کشورهای غربی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی، کنترل این فضا است و آنها به دنبال این هستند تا با کنترل فضای سایبری، اقتصاد کشور را به دست بگیرند. ما باید اقتصادی متکی بر داشته‌های خود داشته باشیم و آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که اقتصاد مستقل در ایران شکل نگیرد چرا که از این موضوع هراس دارند.


وی اظهار کرد: ما باید به شرکت‌های دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای داشته باشیم و ایران اسلامی به دنبال ایجاد اقتصادی متکی بر مبانی خودش است و امروزه از نخبگان و دانشگاهیان درخواست دارم که در این رابطه کارهای علمی گسترده‌ای انجام دهند و ما با توجه به اقتصاد مقاومتی قطعاً موفق خواهیم شد، چرا که هر کجا جوانان با اراده خود وارد صحنه شدند، شاهد پیروزی‌های گسترده بوده‌ایم.


رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: کشور ما امروز در یک جنگ اقتصادی و روانی قرار دارد اما ما قطعاً می‌توانیم در عرصه تولید و فناوری و فعالیت‌های اقتصادی، شرایط را متفاوت کنیم و امروزه یک روزنه امیدی وجود دارد که امیدواریم فعالان اقتصادی و مسئولان با همکاری و مساعدت همگان، گام‌های بلندی در حوزه اقتصاد و رونق اقتصادی بردارند.


رئیسی در خصوص برخورد با فساد نیز گفت: باید ساختارهای فسادزا در کشور برطرف شود و ما در قوه قضائیه به دنبال کاهش تولید پرونده در کشور هستیم که این امر به اصلاح ساختارها وابسته است. اینکه برخی می‌گویند با دستگیری یکی دو نفر، فساد حل نمی‌شود جمله نادرستی است چرا که این افراد باید بدانند که ما بارها اعلام کرده‌ایم اگر ساختارهای فسادزا اصلاح شود، بسیاری از پرونده‌های مفاسد اقتصادی اصلاً شکل نخواهد گرفت.


وی گفت: اگر با جرائم برخورد نشود، کار سالم اقتصادی در کشور صورت نخواهد گرفت و رونق تولید، امنیت اقتصادی می‌خواهد و این امنیت اقتصادی نیز برخورد با فساد را می‌طلبد. در حوزه اقتصادی خودِ فعالان، تولیدکنندگان و صنعتگران باید وارد صحنه شوند. کشور ما همواره متکی بر رأی مردم بوده است و هر کجا که مردم وارد شدند، مشکلات نیز یکی پس از دیگری حل شده است و من امروز در این همایش از کارآفرینان و تولیدکنندگان درخواست دارم تا در صورت مشاهده ناهنجاری‌ها در حوزه اقتصادی، مراتب را به مسئولان انتظامی و قضائی گزارش دهند.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر