صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۱ - ۳۰ دی ۱۳۹۸

گام بلند کشور در تولید داروهای پیشرفته

بومی‌سازی 130 داروی مهم به دست جوانان ایرانی مهم‌ترین نتیجه اجرای برنامه کسب دانش فنی داروهای پیشرفته و تولید آن‌ها در کشور است که با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است.
کد خبر : 467316

به گزارش حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از یک سال است که جمعی از جوانان ایرانی در قالب یک طرح ملی به کمک صنعت داروی پیشرفته کشور آمده‌اند. در قالب این طرح قرار است حلقه وابستگی دارویی کشور با تولید 130 داروی مهم و حیاتی تنگ‌تر شود.


بومی‌سازی 130 داروی مهم به دست جوانان ایرانی مهم‌ترین نتیجه اجرای برنامه کسب دانش فنی داروهای پیشرفته و تولید آن‌ها در کشور است که با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است. باگذشت بیش از 12 ماه از آغاز این طرح، دانش فنی همه این داروها احصا شده و 42 قلم از آن‌ها نیز تولید و در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. باقی داروها نیز در انتهای سال 99 برای عرضه به بازار می‌رسند.


«داروهای بیولوژیک، داروهای پیشرفته شیمیایی، واکسن‌ها و مواد اولیه دارویی جزء داروهایی هستند که در این طرح موردحمایت قرار گرفته‌اند. این کار با حضور بیش از 100 شرکت داروسازی فعال، تیم‌های جوان و شرکت‌های نوپا به این مرحله رسیده است.»


محسن دهنوی رئیس گروه تولید، تجاری‌سازی و بازار ستاد توسعه زیست‌فناوری با بیان این مطلب، در برنامه صبح بخیر ایران، گفت: در میان این جوانان، عده قابل‌توجهی از نخبگان تحصیل‌کرده در خارج از کشور نیز به فعالیت‌های داخلی جذب شدند.


به گفته دهنوی، بیشتر داروهای موردنیاز داخلی یا بومی‌سازی شده‌اند و یا در نوبت تولید قرار دارند. بااین‌حال، برخی از داروهای بیماران خاص که مصرف‌کننده آن‌ها در کشور، کمتر از یک هزار نفر است، برای تولید در داخل کشور به‌صرفه نیستند و باید از بیرون کشور تهیه شوند.


این فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف در ادامه بیان کرد: ایالات‌متحده آمریکا برخلاف ادعای مسئولانش، پیکان تحریم را ابتدا بر روی حوزه دارو و غذا متمرکز کرد تا نارضایتی را در میان مردم به وجود آورد.


نمونه این اقدام، تحریم همه‌جانبه انسولین بود که مدتی برای کشور بحران ایجاد کرد که با تلاش‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این مشکل مرتفع شده و در آینده نه چندان دور، نیاز به خارج از کشور در این داروی حیاتی به کمترین میزان ممکن خواهد رسید.


این مورد به ما نشان می‌دهد که در سایر حوزه‌ها نیز با توسل به توانمندی‌های نیروی انسانی جوان و متعهد کشور، می‌توانیم بر مشکلات ناشی از تحریم‌ها و فشارهای ن بین‌المللی فائق شویم.


40 میلیون دلار صادرات دارو به کشورهای همسایه در یک سال


رئیس گروه تولید، تجاری‌سازی و بازار ستاد توسعه زیست‌فناوری کیفیت داروهای تولیدی در ایران را مشابه و حتی بالاتر از داروهای خارجی دانست و افزود: گاهی اشکالی که به سازمان غذا و دارو وارد می‌کنند، این است که سخت‌گیری بالایی در اعطای مجوز به داروها دارد و همین موضوع سبب شده داروهای ایرانی کیفیتی هم‌تراز و حتی بالاتر از استانداردهای بین‌المللی داشته باشد. گاهی فرآیند تست و اعطای مجوز به بازار نزدیک به یک سال زمان می‌برد که حاکی از دقت فراوان سازمان غذا و دارو در امر سلامتی مردم است.


«ما در دو سال گذشته، هیچ جمع‌آوری دارویی ناشی از افول سطح کیفی در کشور نداشته‌ایم. همین کیفیت بالا باعث شده در سال گذشته بیش 40 میلیون دلار صادرات به کشورهای همسایه داشته باشیم.»


وی با اشاره به این مطلب، تأکید کرد: کشورهای آسیای میانه و روسیه نیز جزء مقاصد صادراتی داروهای ایرانی هستند و توانسته‌ایم با شرکت‌های اروپایی در این بازارها رقابت کنیم.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر