صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۸
بیانیه شماره 2 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر در خصوص سقوط هواپیمای اوکراینی؛

تمامی احتمالات سقوط بوئینگ 737 موید عملیات CCD است/ چرا سازمان هوانوردی فدرال آمریکا درباره ورود پروازها به «منطقه‌ تهران» در روز حادثه هشدار داد؟

چرا سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) پیش‌بینی نموده است که احتمال دارد هواپیماهای عبوری از آسمان تهران در سیستم‌های مربوطه به اشتباه شناسایی شوند؟!
کد خبر : 467311

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر با صدور بیانیه شماره 2 در خصوص سانحه دلخراش هواپیمای مسافربری اوکراینی، اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانه‌ی پدافند موشکی ایران و منتفی بودن نقش خطای انسانی را با قطعیت تایید و در همین راستا از مراجع حقوقی ذی‌صلاح تقاضا می‌کند بر نقش رژیم جنایتکار آمریکا در طعمه قرار دادن هواپیمای مسافربری اوکراینی و به شهادت رساندن عزیزان ما به‌عنوان یک جنایت جنگی در این سانحه متمرکز شوند.




بیشتر بخوانید:


علت وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی ریشه در دانش «سایبرنتیک» دارد/ نقش خطای انسانی منتفی است + اسناد




متن بیانیه به این شرح است:


ملت شریف و بزرگ ایران عزیز؛


ضمن عرض تسلیت مجدد بابت سانحه‌ی تأسف‌بار هواپیمای مسافربری اوکراینی؛ در راستای تبیین علت وقوع این سانحه‌ی دلخراش که سابقاً در بیانیه شماره 1 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر مورخ 22 دی 1398 اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانه‌ی پدافند موشکی ایران عنوان شد، اکنون در این بیانیه جزئیات بیشتری بر مبنای دانش سایبرنتیک با رویکرد مرور امکان‌های مختلف برای این حادثه ارائه می‌شود.


الف) تبیین و تحلیل هر پدیده‌ از منظر علمی، از مفهوم اولیه در بالاترین سطح تا روش‌های تحقق آن در پایین‌ترین سطح، می‌تواند به‌عنوان یک زنجیره‌ی پیوسته در سه سطح استراتژیکی، تاکتیکی و تکنیکی انجام شود؛ به‌گونه‌ای که در سطح استراتژیکی به علت‌یابی، در سطح تاکتیکی به شیوه‌های مدیریت و سرانجام در سطح تکنیکی به روش‌های خُرد اجرایی آن پرداخته می‌شود. از آنجا که قدم اول در مبحث سانحه‎‌ی هواپیمای اوکراینی، پیگیری آن به‌منظور علت‌یابی است، لذا ورود به سطوح تاکتیکی و تکنیکی ضرورت نداشته و علت اعلام شده، صرفاً از طریق بررسی‌های استراتژیک بر مبنای دانش سایبرنتیک حاصل شده است. از این رو، در فرآیند استنتاج، در اختیار داشتن اطلاعات خُرد فنّی و تکنیکی ضرورت نداشت.


ب) منظور از فریب فرماندهی و کنترل (Command & Control Deception) با اختصار CCD، اعمال نوعی از عملیات سایبرنتیک است که توسط آن حداقل یکی از ارکان سایبر ـ یعنی رکن محاسبات (پردازش اطلاعات)، رکن ارتباطات (انتقال اطلاعات)  یا رکن کنترل (تغذیه‌ی اطلاعات) ـ در سیستم فرماندهی و کنترل به‌گونه‌ای دستخوش تغییر شود که سامانه دچار تشخیص غیر واقعی یا اقدام نادرست شود. از طریق CCD مهاجم می‌تواند آنچه مورد نظر خود است را به سامانه القا کند، حتی اگر در واقعیت وجود نداشته باشد. آنچه در مورد این سانحه احراز شده است، CCD است؛ اما اعلام اینکه کدام رکن درگیر بوده است، نیازمند دسترسی به اطلاعات میدانی از این سانحه می‌باشد.


پ) بر اساس مستندات حادثه، موشک کروز ابتدا توسط بخشی از شبکه‌ی پدافند کشور شناسایی شده است اما چندی بعد حمله کروز منتفی اعلام می‌‌شود. به‌کمک نظریه‌ بازی، چندین سناریوی اصلی بر اساس دانش سایبرنتیک برای علت رخداد سانحه شکل می‌گیرد که اعلام نتیجه‌ی قطعی بر اساس بررسی تمامی آنها انجام شده است. اگر تشخیص موشک کروز توسط واحد پدافند موشکی سیار انجام شده باشد، با توجه به اعلام انقطاع ارتباطات این واحد با شبکه‌ی مرکزی، محرز می‌شود که همزمان دو نوع عملیات سایبرنتیک شامل CCD و «اخلال در ارتباطات» انجام شده است. اگر موشک به‌واسطه‌ی واحدهای شناسایی مناطق جنوبی کشور رصد شده و به شبکه‌ی مرکزی اعلام شده باشد، عملیات CCD روی آنها انجام شده است تا در ظاهر موشک کروز توسط آنها تشخیص داده شود.


در نهایت اگر اعلام کروز از طریق شبکه‌ی مرکزی پدافند کشور صورت گرفته باشد، بدین معناست که عملیات CCD در بخش مرکزی شبکه‌ی پدافند کشور اعمال شده است. در دو سناریوی آخر، عملیات «اخلال در ارتباطات» علیه واحد پدافند موشکی سیار برقرار است. با توجه به اینکه تمامی حالات فوق معلول عملیات CCD است، بیانیه شماره 1 این نتیجه را با «قطعیت» اعلام نمود.


لازم به ‌ذکر است طرح فرضیه‌هایی نظیر اقدامات سایبرنتیک روی هواپیمای مسافربری، تغییری در اینکه ورود موشک کروز اعلام شده، اما در اصل وجود نداشته است، ایجاد نمی‌کند. هرچند دسترسی به هواپیمای مسافربری از راه دور و در اختیار گرفتن کنترل آن نیز در حوزه‌ی عملیات‌های سایبرنتیک است و به‌سهم خود اعمال عملیات‌های CCD را قوی‌تر می‌گرداند. در این راستا اسناد مهمی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها سند منتشر شده توسط سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) می‌باشد.



منظور از فریب فرماندهی و کنترل (Command & Control Deception) با اختصار CCD، اعمال نوعی از عملیات سایبرنتیک است که توسط آن حداقل یکی از ارکان سایبر ـ یعنی رکن محاسبات (پردازش اطلاعات)، رکن ارتباطات (انتقال اطلاعات)  یا رکن کنترل (تغذیه‌ی اطلاعات) ـ در سیستم فرماندهی و کنترل به‌گونه‌ای دستخوش تغییر شود که سامانه دچار تشخیص غیر واقعی یا اقدام نادرست شود.



مبتنی بر این سند که چند ساعت پیش از سانحه‌ی هواپیمای مسافربری اوکراین صادر شده است، نسبت به ورود پروازها به «منطقه‌ی تهران» هشدار اضطراری داده شده و علت آن نیز مشخصاً امکان خطای محاسباتی (mis-calculation) و خطای شناسایی (mis-identification) بیان شده است که هر دو مورد ذیل CCD قرار دارد. حال پرسش کلیدی این است که چرا این سازمان پیش‌بینی نموده است که احتمال دارد هواپیماهای عبوری از آسمان تهران در سیستم‌های مربوطه به اشتباه شناسایی شوند؟! چه ارتباطی بین عملیات CCD آمریکا علیه سامانه‌ی پدافندی تهران و این بیانیه‌ی اضطراری که دقیقاً به همین موضوع اشاره نموده، وجود دارد؟


لذا با اتکا به توضیحات ارائه شده، مجدداً بر موضع آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر نسبت به اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانه‌ی پدافند موشکی ایران و منتفی بودن نقش خطای انسانی با قطعیت تأکید می‌شود و در همین راستا از مراجع حقوقی ذی‌صلاح تقاضا می‌گردد بر نقش رژیم جنایتکار آمریکا در طعمه قرار دادن هواپیمای مسافربری اوکراینی و به شهادت رساندن عزیزان ما به‌عنوان یک جنایت جنگی در این سانحه متمرکز شوند.


آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر


29 دی 1398


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

برچسب ها: علیرضا غفاری
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
منیر
12:51 - 1398/11/07
هم وطن عزیزم که حق داری از ماجراهایی که اینروزها همه ما به خاطرش از عمق وجودمون غمگین هستیم خیلی ناراحت و خشمگین هم باشی و موضع بگیری حق داری ولی موضوعات رو قاطی نکنیم . فقط یک فرضیه داده شده اونم راجع به بعید نبودن احتمال یک اتفاقاتی راجع به این حادثه غم انگیز پس حداقلش اینه که صبور باشیم بررسی بشه و این موضوع به ماجرای تلفات کرمان هیچ ربطی نداره دلایل اون هم در جای خودش باید بررسی بشه خواهشن موضوعات رو قاطی نکنیم چرا وقتی یه کارگردان آمریکایی اینقدر آزاداندیش هست که میاد با یک تلنگر ساده و منطقی میگه دولتش داره به دنیا زور میگه با این عنوان که" ببخشید آمریکا که ایران کشورشو کنار پایگاه های نظامی شما در خاور میانه قرار داده" ما جدی نمیگیریم حقایق حضور آمریکا در خاورمیانه رو!!!حداقل اینقدر حس ملی داشته باشیم که بررسی بدون هیجان زدگی و احساساتی شدن راجع به این مسئله رو مد نظر قرار بدیم و منطقی تر با مسائل ملی و اجتماعی خودمون برخورد کنیم
سلام روانگرد
18:42 - 1398/11/06
چکیده مطالب همه عزیزان مرگ برامریکا. مرگ بر اسرائیل مرگ بر منافقین واشرار وخود فروخته های بدبخت وناتوان وذلیل وخداوندهدایت کند بعضی ازجوانان مارا که متاسفانه به دلیل سادگی گول وفریب حیوان صفتان را میخورند درود برهم وطنان غبرتمند پاینده باد جمهوری اسلامی ایران
سهیل
01:26 - 1398/11/06
حالا که ثابت شد ما هیچ تقصیزی در این ماجرا نداریم بد نیست در مورد نقش آمریکا در تلقات ۶۷ نفری تشیع جنازه در کرمان هم یک نظریه منظقی بدیم و خلاص تا مثل همیشه هیچ جا به هیچ عنوان ما مقصر نباشیم
حسن
19:13 - 1398/11/04
خب حالا که میفرماییداخلال دررادارهاتوسط امریکاست،،جعبه سیاه ومستندات رادارهاروارائه بدین،،،،،،،دیگه شماکه مشکلی ندارین،،،،،جعبه سیاه روچرانمیدین؟
پروانه واثقی
18:30 - 1398/11/02
سلام من یک بی سواد هستم ولی منم در هیرانم از واقعه هوا پیما ایا لادار ما نشان نمیداد ایا هوا پیما با اجازه بر نخواسته بود پس چطور این اتفاق افتاد ایا دست بیگانگان هست
محسن
14:52 - 1398/11/02
سناریو جدید
مگه خود سردار حاجی زاده نگفت ما حمله الکترونیکی گردیم پس چرا باز دروغ
امین اسماعیلی
13:58 - 1398/11/02
کسی که می خواهد با آمریکا در بیفتد باید فکر همه جا را بکند و به هر حال این فاجعه در اثر کم کاری داخلی رخ داده است.
منیر
12:13 - 1398/11/02
وای بر ما که جای دوست و دشمن رو عوض می کنیم!!!دوستی که میگی خودتون زدین که بندازین گردن آمریکا چرا تمام این چهل سال این کار و نکردیم پس ؟؟؟؟سردار عزیز ما رو با تمام اون خلوصی که داشت و برای دوست و دشمن ثابت شده بود در مبارزه با تروریسم داعش ، همون آمریکایی که سنگشو به سینه میزنی به عنوان " تروریست" کشت و دروغ شاخ دار قرن رو با زبان خودش به دنیاگفت دنیا فهمید آمریکا دروغ میگه بازم به اونا اعتماد داری و به هموطنان خودت نه!!!!!!!!! بله امکان نفوذ حتی در امن ترین نقطه کشور ما هم هست ما باید قوی بشیم ولی اینکه آمریکا رو مبرا میکنی جفاست تاریخ ثابت کرده ماجرای 11 سپتامبر!!!!!!!
منیر
11:50 - 1398/11/02
دوستان سلام
موضوع اینه چون آمریکا در مواجهه با فن آوری های پیشرفته به مقررات و استانداردهایی که جهت جلوگیری از فعالیت هلی ضد بشری در اون زمینه ها گزاشته میشه مثل یهره برداری از انرژی هسته ای یا همین فضای سایبر و ...و اتفاقا خودش هم بعضا اون ها رو برای دنیا تعیین میکنه، پایبند نیست بنابر این خیلی عجیب نیست مگه هیروشیما رو بمباران شیمیایی نکرد! مگه هواپیمای مسافری ما رو نزد وبعدش نه تنها عذر نخواست که مدال افتخار هم به ژنرال خودش داد ، مگه دایه مهربان تر از مادر نشد برای عراق بعد با دلیل تراشی بهشون حمله کرد! پس...
آمریکا از ساعت 1:20 بامداد تا 6 صبح سانحه هوایی فرصت کافی برای دور زدن هر پروتکل یا استاندارد لازم در این زمینه هار و داشته و میتونسته با عدم رعایت اون پایبندی ها نسخه حلال بودن هر کاری رو برای خودش بپیچه فکر میکنین دلیل این همه مخالفت با اف ای تی اف و... غیره که به نظر قوانین منطقی و معقول جهانی هستند توسط ایران چیه؟؟؟ ما به اون قوانین مطمئنیم ولی به اینکه آمریکا تفسیر به رای شخصی و خودخواهانه می کنه وهمون ها رو دور میزنه، نه !!!! برجام شاهد این داستانه پس هر کاری ازش بر میاد!!!!!!!!!!!!!!!!چون جنایتکاره و استکباری
بهنام خدادوست
00:29 - 1398/11/02
از نظر بنده آمریکا هم از نظر اقتصادی و هم از نظر علمی و هم از نظر نظامی خیلی قدرتمند و توانمند است ...

و قطعا این موضوع به اشخاص آگاه و توانمند پنهان نیست ...

توان اطلاعاتی کشور ما هم قطعا از این موضوع خبر دارد ...

شورای امنیت کشور هم قطعا به این موضوع واقف هست ...

پشتیبانی علمی و اطلاعاتی روسیه و چین هم قطعا کمک حال سیستم شناسایی و دفاعی و تهاجمی کشور هست ...

سوال اصلی این هست ؟
با توجه به واقف بودن همه نهاد های اطلاعاتی و دفاعی و نظامی و امنیتی داخلی و منطقه به این موضوع آیا نباید قبل از حمله موشکی به پایگاه کشوری قدرتمندی مثل آمریکاه که توان و قدرت و جنایت های آن برای همه محرز است کشور و منطقه را از 24 ساعت قبل از حمله بصورت نامحصوص در شرایط ویژه قرار داد !؟؟
آیا نباید اقدامات قبل و بعد از حمله موشکی آمریکا و متحدینش رو در نظر گرفت ؟؟

از نظر بنده اگه جان امنیت مردم برای حاکمان مهم باشد قطعا به این مسائل باید قطعا عمل می شد ...



شاهین
20:24 - 1398/11/01
در خبری خواندم که در لیست پرواز مسافرین ۱۷۸ نفر بوده اما در لیست اعلام شده ۱۷۶ نفر است... این دو نفر چه کسانی هستند؟... ماجرا بغرنجتر شده
علی کرمونشاه
19:14 - 1398/11/01
قطعا کارشناسان و برنامه نویسان جنگ سایبری به علت اتفاق فوق رسیده‌اند ولی انعکاس و افشای آن در جراید و خبرها هیچ توجیع منطقی و یا مثبتی برای سامانه‌های رهگیری و جنگ الترونیک ندارد و شاید بهترین گزینه‌را برای عموم مردم و شبکه های خبری انتخاب کرده‌اند و در این میان سپاه طبق معمول اینجا هم اقدام به خودزنی میکند که هم جو فتنه انگیزی توسط عوامل نفوذی دشمن در بدنه مسئولین دولتی در بین مردم طرح نگردد و باقبول مسئولیت از ملت ایران و خانواده شهیدان این پرواز عذرخواهی و ابرازتاسف میکنند و دشمن را هم وارد حساسیت بیشتر نمیکنند و دشمن را در اشتباه نگه داشته که سایبری و پدافند جنگ الکترونیک سپاه موضوع نفوذ دشمن را متوجه نشده و از کنار آن به اسم خطای انسانی عبور کرده و دشمن ابراز شادمانی و موفق بودن در این عملیات فریب تروریستی در سامانه های راداری ایزان بدون گذاشتن ردی از خود موفق خارج شده.دراین صورت تیم‌های نرم‌افزاری وسخت‌افزاری و برنامه نویسان امنیتی سایبری فرست پیدا میکنند بدور از جو امنیتی و سیاسی نقاط ضعف را شناسایی و ارتقاع دهند و برنامه های جدیدی با طرح‌های بازدارنده و گمراه کننده برای دشمن اجنبی تهیه کنند و یا اگر نشت خبر در سیستم سپاه و ارتش و یا مسئولین امنیت ملی و اطلاعاتی کشور وجود دارد شناسایی و حذف کنند برای همین شاید این پذیرش توسط سپاه بهترین گزینه برای امنیت ملی و سیاسی و برون مرزی باشد تا در اسرع وقت بتوانند به نتیجه لازم و ارزشمندی برسند.بهرحال همیشه یکطرف مجادله های سیاسی و امنیتی موفق میدان عملیاتی نیستند آزمون و خطا باعث میشود که طرف مقابل بدنبال بهترین نتیجه برود که روزی بتواند در مقابل کشوری مثل امریکا و اسرائیل که مدعی پیشرفته ترین تسلیحات نظامی و مخابرات و سایبری هستند سپاه کشور جهان سومی مثل ایران در شرایط سخت ۴۰سال تحریم با جوانان نخبه باغیرت ایرانی به دانش سایبری و جنگ الکترونیک لیزر و پلاسما دست پیدا کنند و دنیا را با سرنگون کردن پیشرفته‌ترین پهباد فوق سری چند صدمیلیون دلاری امریکا خیره کنند و دو پهباد فوق سری امریکا کیو -آر174 و حرمس اسرائیل را سالم به کنترل و به آشیانه هدایت کنند و هر دو پهباد را با ارتقاع سیستم و بصورت انبوه در یگان‌های نظامی و پهبادی ایران و همپیمانان خود بکار بگیرند و اینها کم چیزی نیست و قطعا در آینده نزدیک شاهد عملکردهایی از نخبه های جوان ایرانی در صنایع دفاعی و نظامی و فضایی و صنعت خودرو و هواپیما و پهبادهای مدرن و برتری های خارق العاده در جنگ سایبری و سامانه‌های الکتروتکنیک لیزر و پلاسما هوافضا خواهیم بود که قطعا امریکا و صهیونیزم و همپیمانهای آنها را به زیر میکشیم‌و بجای ساخت بمب اتمی کنترل و اختیار سامانه‌های هسته‌ای و موشکهای بالستیک قاره‌پیمای اتمی و تمام تسلیحات و پرنده‌های نظامی و ناوها وهرآنچه که با کنترل سامنانه های الکترونیکی و سایبری نیاز دارند همگی با قدرت و اقتدار در اختیار یگان سایبری و پلاسمای سپاه ایران قرار میگیرد درست پلاسمایی که دانشمندان امریکایی نگرانی شدید خود را از بدست آوردن دانش آن توسط نخبه های علمی ودانشمندان جوان سپاه ایران ابراز کردند و هدف یراردادن پهباد گلوبال و دو پهباد امریکایی و اسرائیلی بصورت سالم هدایت به آشیانه کردند و الان در سپاه پهبادی ایران مشغود خدمت هستند.و این موارد از نظردانشمندان امریکایی فقط بوسیله لیزر پلاسما مقدور است که قطعا ایرانی ها به آن رسیده‌اند قبل از امریکا و روسیه که ده‌ها سال در حال تحقیق و بررسی در پیرامون قدرت خارق‌العاده پلاسما هستند و هنوز به چیزی نرسیده اند و ایران قطعا به آن رسیده و مراحل ویژه آن که میشود قدرت کنترل و نابودی و هدایت تمام سامانه های هوافضا و هسته‌ای و نظامی و موشکی و فضایی که هر کس به این دانش برسد دنیا را به کنترل و هدایت خود درمیآورد و کدخدای جهان میشود که پلاسما را به خدمت گرفته و امریکا و اسرائیل از این وحشت دارند که روزی اسرائیل با موشکهای خود محو و نابود شوند و امریکا هم هیچ غلطی نکند با لطف خدو آینده ایران در راس قدرتهای جهان خواهد بود و دنیا به محل امن برای همه تبدیل میشود به برکت جوانان نخبه و ملت متحد باشرف ایران.
ناشناس
16:06 - 1398/11/01
جنابی که فرمودی در حمله به عین الاسد خون از دماغ کسی نیومده ، پس چه طور ضربه مغزی شدن؟، حتی خیلی از کارشناسان آمریکایی جوک کشته ندادن در عین الاسد رو نپذیرفتن
هانی فاضل
14:09 - 1398/11/01
سلام
با عرض احترام خیلی از هموطنان عزیز فقط حرف شبکه های ماهواره ایی قبول میکنند اگر خدا هم بیاد بگه آمریکا این کار و کرده اونها قبول نمی‌کنند چون آمریکا برای اونها از هر معصومی معصوم تره یه زمانی فکر میکردیم غربزده کسی هست که شلوار لی می‌پوشه یا موهاش می‌زاره بیرون اما حالا معنی این حرف و خوب میشه فهمید
مهران
13:38 - 1398/11/01
نظریه محمود منصور رئیس اطلاعات مصر به نظر من کاملا درسته.اپراتور موشک هیچ گناهی نداره هواپیما ی اوکرائینی به علت ماهیت جاسوسیش سیگنال اشتباه فرستاده این هواپیما کار آواکس رو انجام می‌داده.و علاوه بر این آف سی و پنج های آمریکا و دو هواپیمای آواکس بلند شده از انجرلیک و عربستان سیگنال شبیه کروز رو در منطقه پخش می کردند .کشته شدن مسافرها سناریویی بود که آمریکا و اوکرائین با هم انجام دادن.میشه با ایجاد و پخش سیگنال اشتباه در پکن یا مسکو تمام موشکها رو به پرواز در آورد.ایران می خواسته از پرواز ممناعت کنه ولی اوکراین تهدید به خسارت گرفتن کرده بوده .
شهروند
13:03 - 1398/11/01
باسلام. البته یک احتمال قوی تر وجود داره ک امکان داره همین حمله ی فریب و کنترل روی هواپیمای اوکراینی انجام شده، نه روی پدافند هوایی. چرا که با ایجاد و ارسال پیام‌های ناشناس از طرف هواپیما به پدافندهای درصدد شناسایی و فریب این پدافندها، یعنی جا زدن هواپیمای جنگی دشمن بجای هواپیمای مسافربری و تحریک این سامانه ها برای حمله و شلیک اقدام نمودند ک با توجه مطالعات و بررسی هایی ک در خصوص این نوع پدافند داشته ام و با توجه به مکانیزم عمل آنها بصورت کاملا" اتوماتیک و براساس منطق فازی حاکم بر این سیستم ها، احتمال بیشتری دارد ک پدافند هوایی از ناحیه خود هواپیما و پیام‌های ارسالی ناشناس اقدام به شلیک نموده است.
ناشناس
12:39 - 1398/11/01
ممنون از همگی تان . به حرف این جماعت حراف هم گوش ندید اینها همیشه حرفی برای زدن دارند تا زحمات عده ای را نادیده بگیرند.
ناشناس
12:12 - 1398/11/01
متاسفم که همه متخصص فوق های تک در تکنولوژی های فوق پیشرفته شده ایم ،هر که را بخواهیم محکوم و هرکه را بخواهیم تبرئه می کنیم،
علوی
10:59 - 1398/11/01
آمریکا صدها هوا پیمای مسافر بری نقاط مختلف دنیا را بطور عمد شکار کرده و هزاران نفر افراد قربانی را ( پیر وجوان وزن وکودک) معصوم وبی گناه را قیمه قیمه کرده هیچ صدایی شنیده نشده. چون ابر قدرت است ... همین هواپیمای ایرانی که اجساد آن طعمه کوسه هایخلیج فارس شده از یاد نرفته . اما برای هوا پیمای اوکرانی که در شرایط اضطراری و با دخالت دولت سهوا هدف گرفته برای همه دشمنان و خائنین، پیراهن عثمان شده است. آمریکای تروریست جنایتکار که مرتب از ایران سیلی می خورد می خواهد پشت همین قضیه تلفات را پنهان کند...
ااااا
09:43 - 1398/11/01
هر دفعه که میایین سقوط هواپیما رو به گردن آمریکا بندازین، بیشتر خودتون رو رسوا و زیر سوال میبرین!!!! شما که اعلام کردین قبل از حمله به پایگاه‌های آمریکا در منطقه، با سایبری سپاه، همه رادارهای منطقه و آمریکا رو دچار اختلال کردین تا آمریکایی ها نتوانند متوجه موشک هاتون شوند و قبل از برخورد اونا رو منهدم کنند! این حرف خودتون هستش که من توی گروه‌های خودتون خوندم! حالا میایین میگین آمریکا همچون حمله سایبری کرده و سیستم پدافندی و موشکی ما رو دچار اختلال و در نهایت به اشتباه وادار کرده؟؟؟؟ والله بالله تو اون فاصله ای که بین فرودگاه و پدافند سیارتون بوده، با چشم غیر مسلح مهم میشد دید که این ی هواپیمای مسافربری هستش و از فرودگاه امام پرواز کرده و در حال اوج گرفتن است! بالاخره ی افسر مسوول شلیک پدافند است که وقتی خلبان اجازه پرواز میگیره اول با سامانه پدافندی ارتباط میگیرن و اجازه پرواز میگیرن که این هواپیما سه بار اجازه پرواز گرفته، پس افسر پدافند کاملا در جریان این پرواز بوده! ضمن اینکه موشک اول رو ده ثانیه وقت داشتین و اشتباه کردین! که بعد از برخورد موشک اول خلبان فرود اضطراری رو به دلیل برخورد موشک، اعلام میکنه! چرا سی و پنج ثانیه بعد موشک دوم رو شلیک می‌کند؟؟؟ یا اینکه اول اشتباه کرده و بعد متوجه شده که هواپیمای مسافربری رو زده، میخواسته بزنه منهدمش کنه که ته قضیه مشخص نشه، ولی بدتر هم شد! یا اینکه فکر میکردن که بعد از حمله موشکی، آمریکا حداقل چند موشک رو به نقاط حساس میزنه، این هواپیما رو با برنا مه ریزی قبلی زدین که بندازین گردن آمریکا که هم آمریکا رو مقابل جامعه جهانی قرار بدین و هم اینکه رابطه اوکراین با آمریکا رو بهم بزنین و از اونور اوکراین مجبور شود با روسیه آشتی کند و یا منزوی شود، که قطعا روسیه هم در پشت و پرده این شلیک و سقوط قرار داشته! چرا سامانه پدافند سیار رو در مسیر پروازهای فرودگاه امام مستقر کردین؟ وقتی که برای محافظت از آسمان تهران سامانه گنبد آهنین رو دارین؟؟؟؟؟ آیا غیر از اینه که از قبل برنامه ریزی شده واسه زدن این هواپیما؟ چرا از ده پرواز قبلی در همین ساعات، پدافند اشتباه نکرد؟ از طرف دیگه دارین ثابت میکنین که آمریکا خیلی قوی تر از شماست و میتونه زمان حمله همه سیستم های پدافندی شما رو با حمله سایبری، از کار بندازه و به راحتی و بدون مزاحمت ۵۲ نقطه مد نظرش رو بزنه! این هواپیما رو عمدا زدین که گردن آمریکا بندازین و آمریکا حمله نکرد و دم خروس خیلی زود زد بیرون!!!! اگر ترس از آشکار شدن اصل ماجرا رو ندارین، پس چرا بعد از دو هفته هنوز جعبه سیاه هواپیما رو تحویل اوکراین ندادین و گفتین باید تو ایران بازخوانی شود؟؟؟ بعدش هم میگین ایران کشوری امن است و آزاد، آیا تحویل ندادن جعبه سیاه بعد از این همه روز، گردنکشی و زور زیادی نیست؟؟؟ چرا و چراهای دیگه بسیار است و مردم هم عقل و شعور دارن! پس بیشتر خودتونو مضحکه عام و خاص نکنین!
فقط خدا
06:38 - 1398/11/01
خوب معلومه ، هواپیما ساخت آمریکا است و می تونه به راحتی کنترل اونو به دست بگیره .اصلا از آمریکا نباید لوازم الکترونیکی خرید .خیلی خطرناکه
مهرداد
22:30 - 1398/10/30
با این نظریه اولا سپاه رو دروغگو کردید چون خودشون گردن گرفتند و گفتند 10 ثانیه وقت داشتیم دوم اینکه کشور رو تو موضع ضعف قرار دادید و میگید بازم ممکنه از این ناحیه ضربه بخوریم سوم اینکه از این نظریات کار نا شناسانه موقع سقوط هواپیما زیاد اعلام شده بود و نمیشه دیگه به نظریات گوناگون توجه کرد و اعتبار داد
مجید
21:08 - 1398/10/30
سلام چرا پس رییس کمسیون امنیت مجلس امروز این خبر را منتشر کردند؟ چرا سپاه و پدافند هوایی دیگه توضیحاتی نمیدند؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:
?طبق بررسی‌ها و گزارش مسئولان ستادکل نیروهای مسلح خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی اثبات شد.
?احتمال جنگ الکترونیک و هجوم سایبری در حادثه سقوط هواپیما منتفی است.
ناشناس
20:48 - 1398/10/30
هواپیما رازدن حالا اززیربارمسئولیتش فرارمیکنن...اصلا مگه شرایط جنگی نبود چرااجازه پرواز به هواپیما دادین یعنی پیش بینی این که اسمان ایران ناامن شده رانمیکردین
پس حتما موشکهایی که به الاسد زدین راهم امریکاییها منحرف کردن براهمین خون ازدماغشون نیومده...پس باید به حال کشوربااین امنیتش گریست
شماکه اینقدراسیب پذیرهستین چرابرای دیگران شاخ وشونه میکشید.
شایان
20:34 - 1398/10/30
ظاهرا آمریکا به سلاحهای قویتری مجهزه، اگر صحت این مطلب تایید بشه، لازمه که سپاه به ساخت سلاحهایی فراتر از موشک فکر کنه،
محمد
19:01 - 1398/10/30
خودت فهمیدی چی گفتی
امید
18:42 - 1398/10/30
قراردادن این خبر در معرض عموم دال بر تضعیف نیروهای مسلح ایران نیست، برای مثال سپاه تا قبل از سال 1384 قادر به ساخت رادار نظامی نبود اما الان استاد فناوری رادار نظامی شده اند، متخصصان سپاه با هر سطح علمی ، هر موقع جلوی ضرر را بگیرند باز هم منفعت است، یاد میگیرند که با یک دشمن قوی و علمی روبرو هستند و باید بیشتر تلاش کنند و این همه که تا الان هستند هر چند بازدارنده است اما کافی نیست. دو کشور در جنگهای الکترونیک ابر قدرتند یکی روسیه یکی هم آمریکا، با این حال فناوری نظامی هوا فضای آمریکا به مراتب فراتر از تصور فعلی عموم است به طوری که خود روسها معترفند که تاکنون نتوانسته اند در حوزه جنگ سایبرنتیک و بشقاب پرنده ها جلوتر از آمریکایی ها باشند، رسانه ها در عصر اطلاعات بهتر است مردم را محرم خود بدانند، نیروی اتحاد مردم از هر فناوری ای قویتر است، انشاالله.
محمد معزی
14:41 - 1398/10/30
با سلام و احترام ، به نظرم این 2 اطلاعیه را باید از سوی دیگری هم مورد ملاحظه قرار داد و آن اینکه
اولا با پذیرش یا به قولی قبولاندن نظریه ی منعکس شده در این اطلاعیه ها به افکار عمومی ، آیا به نوعی تجهیزات دفاعی کشور خودمان را تضعیف نمی کنیم و این ترس در دل مردم نمی افتد که : " پس اگر چنین است دشمن می تواند با این فریب سیستم فرماندهی پدافند کشور ، به سادگی در یک مقطعی دیگر مثلا یک پالایشگاه ایران را به عنوان هدف پرتابی موشک های خودی القا کند و یا نیروگاه اتمی بوشهر را ویا .....و موجب صدمات جبران ناپذیر تری شود "
به نظر می آید اگر این نظریه های منعکسه در این دو اطلاعیه به فرض درست و علمی هم باشد منطقا باید به اطلاع اصحاب فن ( مسئولین هوافضای سپاه و ارتش ) رسانده شوند و نه در رسانه عمومی منعکس شود
ثانیا آیا توان علمی دانشمندان سایبری حاضر در مراکز نظامی ما که توانسته اند به بالاترین سطح از نفوذ های سایبری و تولید برترین سخت افزارها و نرم افزارهای آفندی و پدافندی دست یابند ، کمتر از دوستان این پژوهشگاه کذایی است و خود این دانشمندان عاجز از تشخیص و بیان این اطلاعات به عموم هستند ؟
به نظر حقیر با توجه به عنوان خبرگزاری آنا ( دیده بان پیشرفت علمی کشور ) بیان مطلب فوق چندان بر بار علمی خبرگزاری شما نمی افزاید و بلکه آن را می کاهد پیشنهادم این است که حداقل از قرار دادن این خبر در تیتر اخبار اصلی جلوگیری و به عنوان( بازنشر یک تحلیل غیر تایید شده ،از سوی خبرگزاری دانشگاه ) در بخشهای داخلی تر صفحه خبرگزاری قرار گیرد.