صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۴
یک فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

«هاشیموتو» یک بیماری ارثی است/ خانم‌ها بیش از آقایان گرفتار بیماری می‌شوند

یک فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم با بیان اینکه «هاشیموتو» یک بیماری ارثی است، گفت: علائم این بیماری در هر سنی می‌تواند بروز پیدا کند و در برخی افراد نیز بدون بروز علائم همراه است که تنها در آزمایش‌ها و بررسی که فرد به مراکز درمانی مراجعه می‌کند، مشخص می‌شود.
کد خبر : 46719

دکتر حسین دلشاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره بیماری هاشیموتو، گفت: بیماری هاشیموتو یک نوع بیماری خود ایمنی تیروئید است که به علت ساخته شدن آنتی بادی علیه یک نوع آنزیم مسئول ساخته شدن هورمون تیروئید در غده تیروئید ایجاد می‌شود. در حقیقت این آنزیم توسط سیستم ایمنی فرد، ناشناخته تلقی شده بنابراین سیستم ایمنی شروع به ساختن آنتی بادی علیه آن می‌کند.


این فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم، افزود: به تدریج با غیر فعال شدن این آنزیم ساخته شدن هورمون تیروئید به اندازه کافی صورت نمی‌گیرد و غده تیروئید به تدریج بزرگ می‌شود و ایجاد گواتر می‌کند.


وی عنوان کرد: در مراحل پیشرفته‌تر چنانچه با بزرگ شده غده تیروئید، هورمون تیروئید به اندازه کافی ساخته نشود علائم و نشانه‌های بالینی کم‌کاری تیروئید خود را بروز می‌دهد که شامل تورم صورت، دست و پا، خشکی پوست، ریزش مو، عدم تحمل سرما، یبوست، خواب آلودگی، اختلال در تمرکز و فراموشی می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: بیماری هاشیموتو به طور کلی به نام «تیروئیدیت هاشیموتو» نامیده می‌شود که ممکن است با وجود بالا بودن آنتی بادی علیه آنزیم ذکر شده که بنام «پراکسیداز تیروئید» نامیده می‌شود، مدت‌ها بیماری بدون علائم اختلال عملکرد تیروئید باشد.


دلشاد با بیان اینکه بیماری هاشیموتو جنبه ارثی دارد، گفت: این بیماری در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است.


وی درباره راه‌های تشخیص بیماری گفت: بیماری با یک معاینه بالینی و به صورت گواتر خود را نشان می‌دهد و تشخیص نهایی با اندازه‌گیری هورمون تیروئید و آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروئید انجام می‌شود.


این فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم، افزود: پزشکان برای درمان بیماری هاشیموتو تنها قرص تیروئید را تجویز می‌کنند که بیمار باید تا آخر عمر آن را مصرف کند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره بروز این بیماری در دوران بارداری، گفت: اگر بیماری به موقع تشخیص و مورد درمان قرار بگیرد هیچ گونه‌ای خطری را برای مادر و نوزاد به همراه ندارد و همچنین مصرف داروهای این بیماری نیز هیچ گونه عوارضی را برای مادر و نوزاد ایجاد نمی‌کند.


دلشاد در پایان خاطرنشان کرد: علائم این بیماری در هر سنی می‌تواند بروز پیدا کند و در برخی افراد نیز بدون بروز علائم همراه است که تنها در آزمایش‌ها و بررسی که فرد به مراکز درمانی مراجعه می‌کند، مشخص می‌شود. بنابراین به افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به بیماری را دارند توصیه می‌شود برای انجام بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر