تحریم، مانع چاپ مقالات پژوهشگران در ژورنالهای بینالمللی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مجتبی نبیلی عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری است و مدرک دکتری تخصصی رشته قارچشناسی پزشکی دارد.
از سال 1395 بهعنوان عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی ساری مشغول به فعالیت بوده و در دانشکده پزشکی این دانشگاه مشغول تدریس است. نبیلی علاوه بر فعالیتهای آموزشی به فعالیتهای پژوهشی نیز مشغول است، بهطوریکه امسال بهعنوان پژوهشگر برتر استان مازندران انتخاب شد.
وی در حوزه علوم پزشکی به پژوهش مشغول و مقالات فراوانی در ژورنالهای مختلف که اکثر آنها ISI هستند و ایمپکت فکتور (impact factor) خیلی بالایی دارند به چاپ رسانده است.
بسیاری از مقالات نبیلی که در ژورنالهای بینالمللی به چاپ رسیده، جنبه نوآوری داشتهاند.
خبرنگار خبرگزاری آنا درباره شاخصهای موفقیت وی در عرصه پژوهش، موانع اصلی پیشروی پژوهشگران و جایگاه ایران در دنیا در عرصه پژوهشی گفتگویی با عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری انجام داده است.
نبیلی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با مشکلات بودجهای و هزینه دست و پنجه نرم میکند، اظهار کرد: «این موضوع موجب نشد که از فعالیت خود در زمینه پژوهشی بکاهیم؛ بلکه پشتکار و علاقهای که در این حوزه داریم، موجب میشود که به سمت فعالیتهای پژوهشی سوق پیدا کنیم.»
وی با بیان اینکه اغلب فعالیتهای ما در عرصه پژوهشی شاید عاید مالی نیز نداشته باشد، اضافه کرد: «خوشبختانه بودجه پژوهشی از سایر دانشگاهها تأمین شده و با آنها همکاری میکنیم.»
این پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: «گاهی اوقات مقالات خود را برای چاپ در ژورنالهای مختلف خارجی ارسال میکنیم؛ اما در پاسخ عبارت reject فعال میشود، درحالیکه دلایل آنها برای رد مقاله به هیچ عنوان منطقی نیست.»
پژوهشگران ایرانی چیزی از پژوهشگران خارجیکم ندارند
نبیلی با بیان اینکه مدیران مسئول ژورنالهای بینالمللی تحریم ایران را دلیل چاپ نشدن مقالات پژوهشی ما اعلام میکنند، توضیح داد: «حضور نیافتن پژوهشگران ایرانی در کنگرههای خارجی نیز مزید بر علت شده تا ارتباطات پژوهشگران ایرانی با پژوهشگران زبده دنیا قطع شود و این در آینده منجر به دلسردی ما خواهد شد.»
وی با اشاره به جایگاه ایران در دنیا در عرصه پژوهشی یادآور شد: «پژوهشگران ایرانی چیزی از پژوهشگران خارجی کم ندارند و این موضوع را در عمل ثابت کردهاند. تجربه به من ثابت کرده است که ایدههایی که پژوهشگران ایرانی دارند، ممکن است خیلی از پژوهشگران خارجی نداشته باشند.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی ساری افزود: «شاید امکانات ما کمتر باشد؛ اما اگر امکانات لازم برای ما فراهم باشد، شایستگی پژوهشگران ما بالاتر از خیلی از پژوهشگران خارجی خواهد بود و با وجود تحریمهای ظالمانه دشمنان علیه ایران، پژوهشگران ایرانی مقالات بسیار خوبی به چاپ میرسانند و جزء یک درصد برتر دنیا قرار دارند.»
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/