صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند:

محصول دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی مرند تجاری‌سازی می‌شود/ اختراعی کارا و کم‌هزینه

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند گفت: «اختراع شیر یکطرفه توسط دانشجوی این واحد دانشگاهی به‌عنوان محصولی دانش‌بنیان در مرحله تجاری‌سازی قرار دارد.»
کد خبر : 466865

اکبر حسن‌پور در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره اختراع شیر یکطرفه توسط دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند اظهار کرد: «این اختراع که در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد با صرف کمترین هزینه و در عین حال بیشترین کارایی در قالب طرح دانش‌بنیان تولید شده و اکنون در مرحله تجاری‌سازی است و برای ثبت اختراع آن هم اقدام کرده‌ایم.»


وی در مورد نحوه کار شیر یکطرفه گفت:‌ «برای آبیاری محصولات کشاورزی از موتورخانه استفاده می‌شود و مشکلی که اغلب برای موتور پمپ‌ها ایجاد و منجر به خرابی آنها می‌شود، برگشت آب داخل لوله‌های آبیاری در زمان خاموش کردن پمپ است. شیر یکطرفه در این مرحله وارد عمل شده و با تخلیه کردن آب موجود در مسیر لوله از بازگشت آب به پمپ و ایجاد آسیب و خرابی جلوگیری می‌کند.»


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند با بیان اینکه شیر یکطرفه مزیت کاربردی و قیمتی دارد، اضافه کرد: «در بازار نمونه شیر یکطرفه وجود دارد؛ اما محصول اختراع شده در مقایسه با نمونه‌های موجود علاوه بر اینکه دارای یک‌سری مزایا بوده، حدوداً یک‌سوم قیمت نمونه‌های موجود در بازار است.»



حسن‌پور درباره مزایای شیر یکطرفه اختراع شده توسط دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه عنوان کرد: «در نمونه‌های مشابه باید پمپ را خاموش و روشن کرد که همین کار ممکن است به پمپ  آسیب وارد کند در حالی که محصول تولیدی ما بدون اینکه به روشن و خاموش کردن پمپ نیاز باشد، کار کرده و آب را از مسیر دیگری تخلیه می‌کند.»


تولید سرِ میکروپیپت، متادون و ژل جداکننده


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند مطرح کرد: «محصول دیگر این واحد دانشگاهی سرِ میکروپیپت بوده که اگرچه نمونه‌های خارجی آن در بازار موجود بوده؛ اما اکنون در ایران تولید نمی‌شود. سرِ میکروپیپت را در انتهای پیپت‌ها می‌گذارند و محصولی یک‌بار مصرف است. نمونه اولیه ساخته‌ شده و اگر این نمونه در تست‌ها جواب دهد به مرحله تولید انبوه خواهد رسید.»


حسن‌پور ادامه داد: «تولید متادون محصول دیگر این واحد دانشگاهی بوده که در مرحله نمونه آزمایشگاهی قرار دارد. ژل جداکننده خون نیز تولید کرده‌ایم و نمونه اولیه آن ارائه و تست شده است. مورد استفاده این ژل در آزمایشگاه‌های نمونه‌گیری خون است که بعد از گرفتن نمونه، آن را سانتریفیوژ می‌کنند تا لخته و سرم خون از هم جدا شود. کاربرد این ژل اینگونه است که وسط لخته خون و سرم خون قرار می‌گیرد تا با هم مخلوط نشوند. ژل‌های موجود در بازار اکثراً وارداتی بوده و محصول ما نخستین نمونه‌ای است که در ایران تولید شده است.»


مجله حوزه مدیریت در انتظار اخذ مجوز


وی در مورد فعالیت این واحد دانشگاهی در حوزه مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی به آنا گفت: «در قالب مجلات، فعلاً مجله‌ای نداریم؛ اما مجله‌ای در حوزه مدیریت برای اخذ مجوز به سازمان  مرکزی دانشگاه ارسال کرده‌ایم که مرحله کمیسیون اولیه یا کمیسیون معاونت را با موفقیت گذرانده و اکنون در حوزه پژوهشگاه است و باید دید نهایتاً چه تصمیمی در مورد آن اتخاذ خواهد شد.»


معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند اضافه کرد: «اکنون در حال آماده‌کردن مدارک دو مجله دیگر هستیم که یکی از آنها در زمینه حسابداری و دیگری در زمینه برنامه‌ریزی شهری است. شرایط انتشار آنها را داریم، همکاران مدارک آن را جمع‌آوری کرده‌اند و به احتمال فراوان تا پایان سال این مدارک را هم به سازمان ارسال خواهند کرد.»


داوری 10 ایده و طرح در مرکز رشد



حسن‌پور درباره دیگر فعالیت‌های علمی و پژوهشی این واحد دانشگاهی خاطرنشان کرد: «در زمینه پژوهش، کارهای زیربنایی خوبی انجام شده که یکی از آنها  فعال کردن مرکز رشد است و تاکنون 10 ایده و طرح  در این مرکز داوری کرده‌ایم و کار بر روی آنها آغاز شده است. این طرح‌ها را اولویت‌بندی کرده‌ایم و هدف‌ ما این بوده که در مرحله نخست، برخی از آنها را به مرحله تجاری‌سازی و تولید ثروت برسانیم.»


وی افزود: «اقدام دیگر فعال‌سازی انجمن‌های علمی است تا رشته‌هایی که در آنها دانشجویان زیادی داریم را در قالب باشگاه پژوهشگران جوان فعال کنیم و در همین رابطه برگزاری کارگاه و آموزش یک‌سری مهارت‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم.»


 معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند ادامه داد: «سعی کرده‌ایم ظرفیت منطقه را در نظر بگیریم. بیشترین ظرفیت منطقه در حوزه کشاورزی است و سعی می‌کنیم بیشتر در زمینه کاشت زعفران و محصولاتی که مورد نیاز بوده، کار کنیم. تلاش کرده‌ایم که در این واحد دانشگاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی را نیز راه‌اندازی کنیم.»


حسن‌پور مطرح کرد:‌ «در زمینه دام و طیور به‌دلیل نداشتن هیئت علمی فعالیتی نداریم؛ اما اعضای هیئت علمی در زمینه‌های کشاورزی و محصولات دارویی داریم و سعی می‌کنیم در این زمینه‌ها متمرکز شویم.»


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر