صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۲۶ دی ۱۳۹۸
روحانی:

موشک‌باران پایگاه آمریکایی پنتاگون را ۲۴ ساعت بیدار نگه داشت/ اگر از برجام خارج می‌شدیم، کار ترامپ راحت می‌شد

رئیس‌جمهور گفت: اینکه در مقام عمل یک پایگاه آمریکا را نیمه شب بلرزانیم و پنتاگون را برای ۲۴ ساعت در برابر این حادثه بیدار نگه داریم بسیار مهم است.
کد خبر : 466608

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی امروز در پنجاه‌ونهمین نشست مجمع عمومی بانک مرکزی و در جمع مدیران بانکی کشور، با اشاره به اینکه در جهان سیاست ما باید کار و تلاش کنیم و روزی نبوده که در دولت به فکر سیاست خارجی نباشم، اظهار کرد: به‌عنوان مسئول شورای عالی امنیت ملی، روزانه از امنیت و جلوگیری از برخورد نظامی مراقبت می‌کنم؛ اگر مراقبت روزانه انجام نگیرد، فاصله بین جنگ و صلح فقط یک گلوله است.


وی با اشاره به روزهای سخت و مصیبت‌ها و مشکلات بسیار زیاد در دو هفته گذشته گفت: مردم با حضور خود و دادن دلگرمی، همدردی و همنوایی از این غم‌ها و مشکلات کاستند و این ویژگی فرهنگی و ملی ملت ایران است که خادمان خود را پاس می‌دارد و در روز شادی و غم در کنار هم‌وطنان خود می‌ایستد.


رئیس‌جمهور ادامه داد: دشمنان شرایطی ایجاد کردند که بدون تاب‌آوری و مقاومت یک ملت یکپارچه عبور از آن امکان‌پذیر نبود و نخواهد بود.


روحانی با بیان اینکه یک فرمانده نظامی جمهوری اسلامی ایران به دست آمریکایی‌ها ترور می‌شود و ببینید اثر این شهادت در کل منطقه و جهان چه مقدار است؟ گفت: این شهادت حتی در قیمت ارزها، نفت، بورس و همه بازارهای ملی و دنیا اثر گذاشت و از لحاظ روانی، فکری و سیاسی کل منطقه را تحت تأثیر قرار داد.


وی با تأکید بر اینکه کمتر کشوری در دنیا است که در برابر آمریکا بایستد و صریحاً اعلام کند و یک پایگاه نظامی مهم منطقه‌ای آن را زیر موشک‌باران قرار دهد، گفت: آمریکا به همه کشورهای دنیا ظلم و تجاوز می‌کند و ممکن است برخی با زبان تهدید کنند، اما در مقام عمل، این جمهوری اسلامی ایران بود که برای یک شب پایگاه آنان را به لرزه در آورد و پنتاگون را برای 24 ساعت بیدار نگه داشت.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه این نکته بسیار مهمی است که آمریکا را ناچار کردیم از تهدیدات خود عقب‌نشینی کند،‌ افزود: رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده بود که اگر ایران به ترور سردار سلیمانی پاسخ دهد، 52 نقطه مهم از جمله مراکز فرهنگی و تاریخی ایران را هدف قرار داده و منهدم می‌کند، اما وقتی جمهوری اسلامی ایران به این پایگاه نظامی حمله می‌کند، لحن و برنامه وی تغییر کرده و صریحاً و رسماً عقب‌نشینی می‌کند.


روحانی با اشاره به حادثه دردناک سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی که 176 نفر عزیز و کبوتران علم و دانش و تحقیق بال‌هایشان در آسمان می‌سوزد و به زمین فرود می‌آیند، ادامه داد: یک ملت داغدار شد و یک نفر در کشور نبود که اظهار همدردی نکند و در همین ارتباط باید گام‌های بعد از این اشتباه بزرگ برداشته شود.


وی با تأکید بر اینکه ملت ایران به‌سادگی در برابر اهداف دشمنان از مسیر خود منحرف نمی‌شود، تصریح کرد: ملت ایران ملت بزرگی است که راه خود را انتخاب و به‌خوبی ایستادگی می‌کند. البته در مسیر مبارزه و ایستادگی، زخمی شدن و بروز سختی و مشکلات طبیعی است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه یک ابرقدرت مقررات بین‌المللی را زیر پا گذاشته و رسماً اعلام کرده، می‌خواهم با این نظام و مردم بجنگم و آنان را تسلیم کنم، تأکید کرد: پس از اقدامات آمریکا برای خودشان و دنیا روشن شد که برنامه‌ریزی آمریکایی‌ها، کاملاً غلط بود و این چیزی نیست که استنباط کنیم، بلکه رئیس‌جمهور آمریکا به سران کشورها گفته بود که با تحریم جدید و فشار حداکثری نظام ایران بیشتر از 3 ماه مقاومت نخواهد کرد.


روحانی با اشاره به آغاز اقدامات آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت 97 و اعلام خروج از برجام و وضع توطئه‌ها و اجرایی کردن توطئه‌ها و تحریم‌ها از 13 آبان سال گذشته، افزود: آیا تا امروز ملت ما قوی‌تر و مستحکم‌تر در برابر این توطئه شده یا ضعیف‌تر؟


وی سپس به مشکلات بزرگ سیاسی و اقتصادی کشور از آغاز دولت یازدهم اشاره و تأکید کرد: از ابتدای رقابت‌های انتخاباتی در سال 92 می‌دانستم که با مشکلات بسیار بزرگی مواجه هستیم و کاملاً مشخص بود وضع تورم و رکود و سرمایه‌گذاری و همچنین وضعیت ما با دنیا چگونه است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه رئیس‌جمهور قبلی فرانسه در جلسه خصوصی و حتی در سفر به پاریس در حضور خبرنگاران اعلام کرد که ما 6 کشور قاطعانه برای حمله نظامی به ایران تصمیم گرفته و مصمم به انجام آن در سال 2013 بودیم، تأکید کرد: رئیس‌جمهور فرانسه گفت که بعد از انتخابات سال 2013 شرایط دولت در ایران ما را دچار تردید کرد و از تصمیم خود منصرف شدیم و هیچ فردی در دنیا این گفته‌ها را تکذیب نکرد.


روحانی افزود: این به دلیل حضور مردم در انتخابات بود و در این راستا در کنار نظام و دولت قرار گرفتند.


وی با بیان اینکه از آغاز دولت یازدهم در افکار عمومی جامعه و همچنین انتظارات تورمی به طور کامل شاهد تغییراتی در کشور بودیم، گفت: در گزارش 100 روزه اعلام کردم که تورم تک‌رقمی خواهد شد و در جلسه‌ای مسئولان اقتصادی و اقتصاددانان به این گفته ایراد گرفتند و اقتصاددانان باور نمی‌کردند این مهم امکان‌پذیر باشد؛ اما دولت قبل از موعد و در اواسط دولت یازدهم و نه پایان دولت، تورم را تک‌رقمی کرد.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این روند ادامه یافت و به امید مردم به آینده منجر شد که مسائل در حال حل‌وفصل است و گره‌ها یکی پس از دیگری باز می‌شود.


روحانی با بیان اینکه اقتصاد با امنیت و سیاست خارجی درآمیخته است، ادامه داد: شاید کسی تنها درون‌گرا و به اقتصاد در داخل کشور فکر کند و معتقد است که اگر تمام روابط خارجی تخریب شود، مردم احساس کنند که شرایط سخت‌تر می‌شود، تحریم‌های بین‌المللی به کشور فشار می‌آورد و در فروش نفت مشکل داریم، اما درعین‌حال، اقتصاد کشور مشکلی ندارد که من این‌گونه بلد نیستم.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دنیای امروز همه دنیا به هم متصل است و اقتصاد به سیاست، فرهنگ و امنیت مرتبط است، افزود: در شرایط جنگ و صلح شرایط اقتصادی متفاوت است و تلاش دولت این بوده که ثبات و امید به آینده را در کشور ایجاد کند و جلوی برخورد نظامی و جنگ گرفته شود و این کار را به‌عنوان مسئول شورای عالی امنیت ملی روزانه انجام دادم و مراقبت کردم.


روحانی تأکید کرد: اگر مراقبت مداوم انجام نگیرد، بین جنگ و صلح یک گلوله فاصله است و یک گلوله می‌تواند جنگ بیافریند و خودداری از شلیک یک گلوله نیز می‌تواند منجر به صلح شود. مراقبت مداوم وظیفه دولت است و آن را دنبال می‌کند.


وی با بیان اینکه در قانون اساسی اختیارات، توزیع شده است، گفت: دولت، مجلس، رهبری و بخش‌های مختلف هر کدام در چارچوب قانون اساسی، اختیاراتی دارند که باید در چارچوب همین قانون به اختیارات خود عمل کنند و البته پیچیدگی‌هایی وجود دارد که باید مد نظر قرار دهیم.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما با تمام توان و حد امکان و قدرت خودمان مراقب اوضاع هستیم، گفت: همه می‌خواهند امنیت برقرار باشد و روی این موضوع همه اتفاق نظر داریم.


روحانی سیاست خارجی را موضوع مهم دیگر عنوان کرد و گفت: ارتباط با دنیای خارج و سیاست خارجی مهم است و نمی‌توان گفت که همه دشمن ما هستند. یکی از وظایفی که مردم با رأی خود روی دوش ما گذاشتند، این بوده که فتیله تنش‌ها را پایین بیاوریم. اینکه بگوییم دنیا با ما خوب نیست، نمی‌شود. باید ببینیم چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و آیا راهی وجود دارد، یا نه؟ در این زمینه اختلاف‌نظرهایی وجود دارد.


وی افزود: ما گفتیم می‌توانیم با تدبیر مشکلات خود را با آژانس حل کنیم در مقابل عده‌ای می‌گفتند این‌ها ساده‌لوح هستند، اما ما می‌گفتیم که آن‌ها با پیچ‌وخم‌ها آشنا نیستند و وارد عمل شدیم و ثابت کردیم که می‌توان مشکلات را حل کرد و این کار را کردیم. به‌عنوان نمونه موضوع پی‌ام‌دی را حل کردیم درحالی‌که همه می‌گفتند، حل آن مدت‌ها طول خواهد کشید، اما این پرونده را بستیم.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه کار کردن با دنیا سخت است، گفت: عده‌ای می‌گفتند، طرف مقابل قابل‌اعتماد نیست، اتفاقاً وقتی قابل‌اعتماد نباشند کار سخت است. راحت‌ترین راه این بود که کار را رها کنیم در این حال همه تعریف می‌کردند و می‌گفتند این آدم به دنیا پشت کرد، اما آیا با این کار، کار مردم حل و یا گره‌ای از مشکلات مردم باز می‌شد؟


روحانی افزود: وقتی وارد میدان شویم، هم می‌زنیم و هم می‌خوریم. برخی فکر می‌کنند وقتی وارد میدان شویم فقط پیروزی است و زخمی نمی‌شویم، اما این نمی‌شود، مگر پیغمبر (ص) در جنگ احد زخمی نشد و دندان مبارکش نشکست. مگر امیرالمؤمنین (ع) در میدان خندق پیشانی مبارکش زخمی نشد؟ در میدان جنگ ممکن است زخمی هم بشویم هر چقدر زره ما محکم باشد.


وی با بیان اینکه با همه سختی‌ها، ثابت کردیم، می‌شود با دنیا کار کرد، گفت: در مذاکرات به یک توافق بین‌المللی با 6 کشور رسیدیم که همه آن را تأیید کردند و به تأیید سازمان ملل هم رسید، حال ممکن است در دنیای سیاست یک فرد غیرقابل‌پیش‌بینی روی کار بیاید که امروز این اتفاق افتاده است.


رئیس‌جمهور افزود: یک نفر نمی‌تواند بگوید که کار فردای ترامپ قابل پیش‌بینی است؛ نه ما می‌توانیم چنین چیزی بگوییم نه در آمریکا، نه در اروپا و نه حتی در کاخ سفید کسانی که با او کار می‌کردند و کار می‌کنند، نمی‌توانند کار ترامپ را پیش‌بینی کنند.


روحانی یادآور شد: کسانی که قبلاً با ترامپ همکاری می‌کردند و امروز استعفا داده‌اند، خودشان می‌گویند نمی‌دانستیم که ترامپ یک ساعت بعد چه تصمیمی می‌گیرد و چه توئیتی می‌کند. این فرد برای همه دنیا از اروپا گرفته تا مکزیک و پاسیفیک و حتی خود آمریکا مشکل درست کرده است.


وی با بیان اینکه ما امروز وارد یک مقوله جدید شده‌ایم و تلاش ما این است که در این شرایط ضرر ما حداقل شود، گفت: اقتصاد و سیاست و امنیت خارجی جدا نیست و با هم ممزوج هستند.


رئیس‌جمهور در ادامه به خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت: برخی به ما گفتند بعد از خروج ترامپ از برجام شما هم خارج شوید اما اگر خارج می‌شدیم، پرونده ما به سازمان ملل می‌رفت و تحریم بین‌المللی می‌شدیم و در این صورت کار برای ترامپ راحت می‌شد. ترامپ یک غلطی کرده بود و اگر ما هم از برجام خارج می‌شدیم، با دست خود وارد باتلاق شده بودیم و همه در مقابل ما قرار می‌گرفتند و روز از نو و روزی از نو.


روحانی ادامه داد: اما ما این کار را نکردیم، در برجام ماندیم و از بقیه طرفین مطالبه کردیم و خواستیم که به تعهدات خود عمل کند. این کار درستی بود که انجام دادیم و موجب شد همه حتی دوستان ترامپ به خاطر خروج از برجام او را محکوم کند.


وی گفت: سال 97 جلسه شورای امنیت سازمان ملل با حضور خود ترامپ برگزار شد، اما در این جلسه همه حاضران علیه ترامپ صحبت کردند و حتی اروپایی‌ها هم از اقدامات ترامپ حمایت نکردند و این یک موفقیت بزرگ سیاسی بود. حالا بعضی‌ها خیلی دلشان نمی‌خواهد کار خوب ما را تعریف و تبیین کنند اما اگر فرد دیگری بود، 40 روز جشن می‌گرفتند و می‌گفتند که کار بسیار مهم و بزرگی انجام شده است. دولت ما مظلوم است و ما فقط می‌توانیم در چنین جلساتی بگوییم و توضیح دهیم که چه کارهایی انجام داده‌ایم. دولت ترامپ جلسه‌ای هم در ورشو با هدف جلب حمایت و تحت فشار قرار دادن ایران برگزار کرد که با تلاش ما و وزارت خارجه در این جلسه هم به نتیجه نرسید.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دنیای سیاست، باید با جهان کار و همکاری کنیم، گفت: روزی نبوده است که ما در دولت به‌عنوان نماینده ملت به فکر سیاست خارجی کشور نباشیم. با دولت‌ها تماس گرفتیم و حرف زدیم. البته کار بسیار سخت بود و در پاسخ به خروج آمریکا از برجام و عمل نکردن طرفین به تعهداتشان تصمیم گرفتیم کاهش تعهدات را به صورت گام به گام انجام دهیم.


روحانی با بیان اینکه امروز در انرژی اتمی هیچ محدودیتی نداریم و از نظر وضعیت هسته‌ای وضع‌مان بهتر از قبل برجام است، گفت: امروز غنی‌سازی بیشتر از آن موقع انجام می‌شود و ما دست روی دست نگذاشتیم. شرایط ساده نیست اما متوجه هستیم که دنیای سیاست، امنیت و اقتصاد با هم ارتباط تنگاتنگ دارند.


روحانی خاطرنشان کرد: در اقتصاد نیز ما در دولت راهی را شروع کردیم و گفتیم که باید ابتدا تورم را کاهش دهیم. البته برخی از اقتصاددان‌ها و کارشناسان مخالفت می‌کردند و معتقد بودند که با این روند تورم نمی‌توان رکود را از بین برد. ما در دولت تلاش کردیم تا ابتدا تورم را کاهش دهیم و در سال 92 کاهش تورم را شروع کردیم. سال 93 شاهد رشد تورم بودیم و مسیر از منفی به سمت مثبت حرکت کرد.


وی با اشاره به تحریم‌ها و شرایط سخت امروز کشور، گفت: امروز شدیدترین فشار و تحریم‌های دشمنان را شاهدیم و اگر تلاش تولیدگران، کشاورزان و کمک و همکاری بانک‌ها نبود، نمی‌توانستیم از این شرایط سخت عبور کنیم. دنیا هم باور نمی‌کرد که بتوانیم این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر