صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۷ - ۲۵ دی ۱۳۹۸
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد:

طرف‌های مرتبط برای حفظ برجام تلاش کنند

سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد امروز از طرف‌های مرتبط با برجام خواست تا از هیچ تلاشی برای حفظ این توافق دریغ نکنند.
کد خبر : 466547

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از آسوشیتدپرس، استفان دوجاریک سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد امروز از طرف‌های مرتبط با برجام خواست تا از هیچ تلاشی برای حفظ این توافق دریغ نکنند.


استفان دوجاریک در ادامه بی اشاره به خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای بین‌المللی در ۸ ماه می سال ۲۰۱۸ و تداوم انفعال اروپا در خصوص تعهدات خود رد قبال ایران تنها خواستار ادامه همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.


موضع‌گیری سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد یک روز پس از آن اتخاذ شد که تروئیکای اروپایی طرف ایران در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام از فعال کردن مکانیسم ماشه خبر دادند.


این در حالی است که در مکانیسم ماشه به لحاظ حقوقی، ابتدا درخواست جلسات حل اختلاف خواهد شد و با قانع نشدن احتمالی اروپایی‌ها، نهایتاً با ارجاع موضوع به شورای امنیت، تحریم‌های سازمان ملل بازخواهد گشت.


در مکانیسم ماشه برجام، شورای امنیت در مورد قطعنامه ادامه لغو تحریم‌های ایران رأی‌گیری می‌کند. فقط کافی است یکی از سه کشور آمریکا، فرانسه یا انگلیس این قطعنامه را وتو و طی ۳۰ روز به تصویب نرسد، آنگاه به شکل خودکار، تمامی تحریم‌ها علیه ایران به کار می‌افتد.


این روند ذیل بند ۳۶ و ۳۷ برجام این‌گونه تعریف شده که هر یک از طرف‌های برجام می‌توانند در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، موضوع را در کمیته حل اختلاف مطرح کنند.


این کمیته ۱۵ روز فرصت حل اختلاف را دارد و اگر به نتیجه نرسد با ورود وزیران امور خارجه ۱۵ روز دیگر زمان وجود خواهد داشت. البته در اینجا امکان افزایش زمان رسیدگی نیز پیش‌بینی شده است.


به‌طور هم‌زمان امکان طرح شکایت در شورای مشاوران وجود دارد و آن‌ها باید تا ۱۵ روز بعد نظر غیر الزام‌آور خود را ارائه کنند.


چنانچه اختلافات در ۳۰ روز حل نشود؛ گام سوم، فرصت پنج‌روزه برای کمیته مشترک است که با کمک شورای مشاوران راه‌حلی بیابد.


اما اگر همچنان اختلافات پابرجا باشد، طرفین می‌توانند تعهدات خود را به‌طور کامل یا گام‌به‌گام متوقف کنند و موضوع را با ۱۵ عضو شورای امنیت در میان بگذارند.


در مرحله پنجم، پس از ارجاع موضوع به شورای امنیت، اعضای آن ۳۰ روز فرصت رأی‌گیری دارند. تا بدون رأی وتوی اعضای دائم این شورا (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) قطعنامه به تصویب برسد.


پس از این پنج مرحله، اگر شورای امنیت در مدت یک ماه قطعنامه‌ای صادر نکند، مکانیسم ماشه به کار می‌افتد و تحریم‌ها به‌طور خودکار بازمی‌گردند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر