درک ابعاد وجودی حضرت علی (ع) برای انسانهای زمینی مشکل است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد در مراسم گشایش کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امام علی (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: «عنوان این کنگره که درباره ابعاد شخصیتی و وجودی حضرت امیرالمؤمنین (ع) است، بسیار باشکوه و محترم است، هرچند انسانهای زمینی نمیتوانند حتی یک بعد از ابعاد وجودی ایشان را درک کنند.»
وی با اشاره به موضوع امامت افزود: «موضوع امامت در واقع دو گونه تفسیر و معنا دارد. یک معنای امامت در عربی یعنی پیشوا و جلودار و کسی میتواند امام خوبیها باشد و کسی امام بدیها. امام حق داریم و امام کفر. امام جماعت و امام جمعه نیز در این دسته معنا قرار میگیرد. معنای دیگر امامت، امامتی است که از طرف خداوند متعال اعطا میشود که از نبوت و رسالت نیز بالاتر است.»
طباطبایینژاد با اشاره به مقام امامت حضرت ابراهیم (ع) اظهار کرد: «امامت ابراهیمی به تعبیر من یعنی امامتی که خداوند به حضرت ابراهیم(ع) داد، وقتی که ایشان پیامبر، نبی و خلیل خدا بود. خداوند پس از اینکه فرزندی به ایشان عطا میکند و این فرزند بزرگ میشود، دستور میدهد او را قربانی کن و ابراهیم خلیلالله این کار را انجام میدهد، هرچند چاقو به اذن خدا نمیبرد. حضرت ابراهیم(ع) پس از امتحانات الهی و این امتحان به مقام امامت نایل میشود.»
امام جمعه اصفهان با اشاره به عصمت مقام امامت بیان کرد: «مقام امامت آنقدر برای حضرت ابراهیم(ع) زیبا بود که گفت؛ خداوندا آیا به ذریه من نیز این مقام را اعطا میکنی؟ و خداوند در پاسخ می فرماید بله اما نه به ظالمین ذریه تو. ظالم کسی است که حتی یک گناه انجام داده باشد. پس امام معصوم است و گناهی مرتکب نشده است. این مقام مقامی غیر از امامت جامعه است و ارتباطی به رأی و نظر مردم ندارد. سن نیز در امامت مطرح نیست. امام جواد (ع) در 7 سالگی، امام هادی(ع) در 8 سالگی و امام مهدی (عج) در 5 سالگی به مقام امامت رسیدند.»
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان افزود: «مردم زمان پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین امام علی(ع) نمیتوانستند این معنای امامت را درک کنند. امام سجاد(ع) میفرماید: اگر آنچه را که در دل دارم برای مردم بگویم، مرا تکفیر میکنند. ابن ابیالحدید از پیامبر اکرم(ص) نقل میکند که پیامبر به حضرت علی(ع) گفت که یا علی به خداوند اگر نبود که میترسم طایفهای از امت من درباره تو حرفی بزنند که نصاری در مورد پسر مریم گفتند، دربارهات حرفی میزدم که بر هیچ کس عبور نکنی مگر اینکه خاک کف پای تو را به عنوان تبرک میگرفتند.»
طباطبایینژاد بیان کرد: «صفاتی که برای امیرالمؤمنین(ع) به کار میبریم مانند عدالت، شجاعت، بیباکی، تقوی و دیگر صفات را هر کسی میتواند به بخشی از اینها برسد؛ اما امام علی(ع) فراتر از این صفات است. تا به حال حد بسیار کمی از ویژگیهای امام علی(ع) بیان شده است و ما نمیتوانیم ایشان را بشناسیم.»
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/