صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۸
دانستنی‌های پزشکی/ 43

با راه‌های درمان پولیپ بینی در ویکی آنا آشنا شوید

پولیپ بینی بیماری بدون درد و غیرسرطانی است که در حفره‌های بینی و یا داخل سینوس‌ها رشد می‌کند که در بیشتر موارد با دارو درمان می‌شود ولی در موارد حاد با عمل جراحی رفع می‌شود.
کد خبر : 466296

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، پولیپ بینی رشد نرم، بدون درد و غیر سرطانی است که در درون حفره‌های بینی و یا داخل سینوس‌ها رشد می‌کند.


این بیماری ناشی از نوعی التهاب مزمن است که با آسم، حساسیت به دارو و یا برخی از اختلالات ایمنی همراه است که با رشد در بینی، راه آن را مسدود و یا منجر به مشکلات تنفسی و یا از دست رفتن حس بویایی می‌شوند.


پولیپ بینی با سوزش و تورم در مجاری و سینوس‌ها در ارتباط است که بیش از 12 هفته به طول می‌انجامد. این بیماری دارای نشانه‌های مشترک با سینوزیت مزمن است که برخی از این نشانه‌ها عبارتند از: کاهش حس بویایی، درد دندان‌های فوقانی، خور و پف، احساس فشار بر بینی و صورت و ...


علت ابتلا به پولیپ بینی چیست؟


برخی علل شایع ابتلا به پولیپ بینی عبارتند از: عفونت‌های سینوسی مزمن، آسم، التهابات مخاطی بینی، آلرژی به داروهایی همچون آپرین یا بروفن.


دانشمندان همچنان به‌طور کامل علت ایجاد پولیپ بینی را نمی‌دانند که چرا التهابات بینی در یک فرد باعث ایجاد پولیپ می‌شود و در فرد دیگر این علت به بیماری منجر نمی‌شود?


پولیپ چگونه درمان می‌شود؟


درمان این بیماری در اغلب موارد با مصرف داروهایی همچون اسپری‌های بینی، کورتیکو استروئیدهای خوراکی و تزریقی درمان می‌شود ولی در صورت حاد بودن این بیماری و عوارض آن  عمل جراحی انجام می‌شود.


دو روش عمده برای عمل جراحی پولیپ بینی عبارتست از پولیپکتومی (جراحی سرپایی و بدون بیهوشی) و آندوسکوپی سینوسی (برای درمان پولیپ‌های حاد).


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر