صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۶ - ۲۲ دی ۱۳۹۸
وزیر علوم در دیدار با سفیر بنگلادش تأکید کرد؛

لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های دانشگاه D۸ در همکاری‌های بین دو کشور

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با گوسال اعظم سارکار سفیر بنگلادش در ایران با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه D۸ گفت: D۸ می‌تواند مرکز علمی مشترکی برای همکاری‌های علمی گسترده و بین‌المللی باشد.
کد خبر : 465866

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این دیدار که امروز (شنبه) در محل این وزارت برگزار شد. حسین سالار آملی قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، عبدالحمید علیزاده مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان و عباس افخمی سرپرست دانشگاه بین‌المللی سازمان همکاری‌های اقتصادی گروه هشت نیز حضور داشتند.


در ابتدای این دیدار غلامی با خوش‌آمدگویی به سفیر بنگلادش و هیئت همراه اظهار داشت: دو کشور ایران و بنگلادش سابقه تاریخی فرهنگی قدیمی‌ای در ارتباط با یکدیگر و تبادل فرهنگی دارند.


حافظ گفت: شکرشکن شوند همه طوطیان هند/ زین قند پارسی که به بنگاله می‌رود. ما از وجود این تاریخ کهن ارتباطی بین دو کشور بسیار خوشحالیم و امروز تلاش ما عمیق‌تر و گسترده‌تر کردن این ارتباط است.


وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حدود ۳۷ دانشجوی در حال تحصیل از بنگلادش داریم، افزود: این تعداد می‌تواند در آینده بیشتر نیز شود. رفت‌وآمد اساتید دانشگاهی بهترین راه ارتباط فرهنگی بین کشورها است. علاوه بر آن، رفت‌وآمد دانشجوها نیز بسیار مهم است. خوشحالیم که میزبان تعدادی دانشجوی بنگلادشی در ایران هستیم.


وزیر علوم با اشاره به وضعیت علمی دانشگاه‌های ایران گفت: خوشبختانه امکان ارائه خدمات علمی خوبی را به دانشجویان خارجی داریم. جایگاه ایران در رتبه‌بندی‌های علمی دنیا جایگاه بسیار خوبی است. در دوره‌های گذشته بخشی از پیشرفت‌های کشور در زمانه تحریم‌های ظالمانه بوده است؛ تحریم‌ها سبب شدند که توسعه فناوری به کمک نیروی داخلی را در ایران گسترش دهیم. در چند سال گذشته تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک و استارت‌آپ‌ها در داخل همین مراکز فناوری پا گرفته‌اند و توانسته‌اند ما را از بسیاری از نیازهای خارجی بی‌نیاز کنند.


وی در ادامه تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند شروع خوبی برای توسعه کشور بر مبنای تکنولوژی باشند. علاقه‌مندیم تجربیات خود را در زمینهٔ علوم و فناوری با کشورهای دوست و برادر و کشورهای اسلامی درحال‌ توسعه به اشتراک بگذاریم. این همکاری‌ها بدون شک منافع مشترکی را به همراه خواهد داشت. دانشگاه‌های ما در ذیل برنامه‌های کلان وزارت علوم در مسیر برقراری ارتباط بین‌المللی تلاش می‌کنند و ما از آن‌ها حمایت می‌کنیم. ارتباط مستقیم دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های بنگلادش موجب تسریع همکاری‌های علمی بین دو کشور خواهد شد.


غلامی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاهی بین‌المللی برای همکاری‌ها داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه D8 دانشگاه جوانی است و به‌تازگی در حال معرفی خود است. در جلسه‌ای که در ماه می سال ۲۰۱۹ با وزیر آموزش عالی بنگلادش داشتیم درباره این همکاری‌ها صحبت شده است.


وزیر علوم در پایان با اشاره به اینکه دانشگاه D8 می‌تواند مرکز علمی مشترکی برای همکاری‌های علمی گسترده و بین‌المللی باشد، اظهار امیدواری کرد: این دانشگاه بتواند سهم بزرگی را در همکاری‌های علمی بین‌المللی به‌خصوص با کشورهای دوستی همچون بنگلادش داشته باشد.


گوسال اعظم سارکار، سفیر بنگلادش در ایران نیز در این دیدار گفت: هم‌اکنون در ۳ دانشگاه بزرگ بنگلادش رشته زبان و ادبیات فارسی در حال تدریس است. ما از حضور این رشته در این دانشگاه‌ها بسیار خوشحالیم و از آن حمایت می‌کنیم.


وی افزود: دانشجویان بنگلادشی در ایران می‌توانند سفیران فرهنگی آینده باشند و نقش مؤثری در ارتباط بین دو کشور بازی کنند. این سفیران می‌توانند در توسعه ارتباطات همه‌جانبه علمی و فرهنگی مؤثر باشند.  دانشجویان امروز ، سفیران فرهنگی فردا هستند.


در ادامه این دیدار  حسین سالار آملی، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با تأکید بر لزوم ارائه برنامه همکاری‌های اجرایی گفت: نیاز امروز تبادل و اشتراک فناوری و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان دو کشور و کمک به وضعیت اقتصاد دانش‌بنیان در دو کشور است.


وی با بیان اینکه دانشگاه D8 بسیار راه‌حلی خوبی در این زمینه است، اظهار داشت: همکاری‌های علمی دو کشور می‌تواند از طریق این دانشگاه پیگیری شود. همکاری بین دانشگاه‌ها و دانشگاهیان دو کشور بسیار حائز اهمیت است و بایستی با تعیین نمایندگانی از دو کشور برای هماهنگی در این بخش اقدام کنیم.


عباس افخمی، سرپرست دانشگاه بین‌المللی سازمان همکاری‌های اقتصادی گروه هشت نیز با اشاره به آمادگی این دانشگاه برای شروع همکاری‌ها اظهار داشت: برنامه D8 توسعه شبکه‌ای است؛ این دانشگاه محدود به کشور ایران نیست. خوشبختانه همکاری‌های علمی بین‌المللی خوبی با دیگر کشورهای عضو D8 داریم.


به گفته وی، هم‌اکنون آماده پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های مختلف هستیم و امیدواریم کشورهای عضو همچون بنگلادش نیز همکاری خوبی برای پیشبرد اهداف این دانشگاه داشته باشند.


عبدالحمید علیزاده، مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان نیز در این دیدار گفت: هم‌اکنون تعداد ۳۷ دانشجوی بنگلادشی در ایران در حال تحصیل هستند که عمدتاً در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند؛ اگرچه همان‌طور که وزیر علوم گفتند همکاری بین دو کشور متناسب با قدمت ارتباط ایران و بنگلادش نیست، خبر خوب اما علی‌رغم تعداد کم دانشجوها، مؤثر بودن این همکاری‌ها است.


وی عنوان کرد: استاد ممیت الرشید، استاد دانشگاه داکا بنگلادش که دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس بوده به‌عنوان نمادی از کیفیت این همکاری‌ها شناخته می‌شود. ایشان از سال‌ها قبل در حال ترجمه سریال‌های ساخت ایران هستند که اغلب آن‌ها یا از شبکه‌های سراسری بنگلادش پخش‌شده و یا در حال پخش هستند.


همچنین این استاد به کمک دیگر دانشجوهای بنگلادش در حال مستندسازی با همکاری وزارت ارشاد هستند. مستندهایی درباره مسلمانان روهینگا. علیزاده در ادامه با بیان اینکه بنگلادش در لایه دوم کشورهایی است که با ما مرز مشترک دارند اما همکاری‌های خوبی تا امروز با این کشور در دستور کار قرار دارد، افزود: آماده پذیرش دانشجوهایی برای پرورش مربی هستیم. پذیرش‌شدگان بهترین بورس را از ایران دریافت می‌کنند و در بهترین دانشگاه‌های ما تحصیل خواهند کرد.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر