صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

سیگنالی که سفیر «روباه پیر» شب گذشته ارسال کرد/ بازخوانی نقش سفارت انگلیس در فتنه 88

حضور سفیر انگلیس در میان شبه‌دانشجویان معترض به سانحه سقوط هواپیما، سیگنال روشنی برای آغاز مجدد توطئه‌های این کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی به شمار می‌آید.
کد خبر : 465788

به گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نقش‌آفرینی استعمار پیر در آشوب‌آفرینی علیه کشورمان عمری به قدمت چندین دهه دارد؛ اما در جریان فتنه 88 به این‌ سو، عاملیت انگلیس در ناآرامی‌ها روشن‌تر شد. در ماه‌های پایانی سال 87 بود که دولت انگلیس دستورالعملی شامل 18 بند در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال 88 ایران صادر کرد. در این دستورالعمل، نقش بخش‌های مختلف نظام مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس، بخش سیاسی سفارت انگلیس از اواخر فروردین 88 اقدام به سازمان‌دهی دیپلمات‌ها و کارمندان ایرانی کرد.


در آن برهه، موضوع مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌ها داغ بود و سرویس امنیت خارجی انگلیس این موضوع را به‌دقت تحت نظر داشت. با تغییر در مدیریت سرویس جاسوسی این کشور «MI6»، القای انزوای ایران، ایجاد جنگ رسانه‌ای برای القای ابعاد نظامی به برنامه هسته‌ای کشور، دلسوز جلوه دادن کشورهای غربی، تبلیغ خسارات جبران‌ناپذیر تحریم‌ها، تلاش برای شکل‌دهی به اجماع جهانی علیه ایران و درنهایت تغییر حاکمیت در دستور کار این نهاد اطلاعاتی قرار گرفت.


«جان ساورز»، رئیس MI6 که به‌ندرت به ایراد سخن می‌پردازد، در یکی از اظهاراتش درباره ایران تصریح کرد که از طریق عملیات جاسوسی و اطلاعاتی می‌توان فعالیت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کرد، چراکه به‌زعم وی، توقف تکثیر تسلیحات هسته‌ای از طریق دیپلماسی متعارف امکان‌پذیر نیست. وی همچنین عملیات اطلاعاتی را پیش‌نیاز دشوار کردن ساخت تسلیحات هسته‌ای از سوی ایران عنوان کرد. نکته مهم اینجاست که مدتی پس از این سخنرانی، دو دانشمند برتر هسته‌ای – شهیدان شهریانی و عملی محمدی – ترور شدند!


نقش فعال سفارت انگلیس در سال 88


با ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال 88 سفارت نقش پررنگ‌تری ایفا کرد. «الکس پین‌فیلد»، دبیر اول سیاسی سفارت انگلیس در ستاد میرحسین موسوی حضور یافت و با مسئولان تبلیغاتی و مشاوران وی به گفتگو پرداخت. هم‌چنین با اعضای حزب اعتماد ملی در مراحل قبل از انتخابات و بعد از اغتشاشات چندین جلسه برگزار کرد. پس‌ازآن بود که سفارت به خط‌دهی انتشار اخبار کذب مبنی بر تقلب در انتخابات پرداخت و ضمن اعلام ساختگی و جعلی بودن آراء، اغتشاشات و تجمعات غیرقانونی را به‌عنوان اعتراض و حق مردم مطرح می‌کرد.


فعالیت گسترده اطلاعاتی در جمع‌آوری اطلاعات از ناآرامی‌ها و اغتشاشات، تحرک قسمت عمده‌ای از دیپلمات‌ها و کارمندان ایرانی سفارت در آشوب‌های خیابانی،‌ حضور «آلکس پین‌فیلد» و «توماس برن» (دبیر دوم سیاسی) در مورخه 24 خرداد 88 در خیابان سنایی، حضور «ساموئل مورگان» دیپلمات روابط عمومی در مورخه 25 خرداد 88 در حوالی خیابان شهید مطهری و شریعتی، حضور «توماس برن» در مورخه 28 خرداد 98 در خیابان انقلاب، حضور «پاول بلامی» معاون ویزا در تاریخ 28 خرداد 98 در میدان فردوسی، حضور «دومینک» دبیر سوم با لباس سبز در میان تجمع‌کنندگان و ... نهایتاً تشکر «سایمون گیس» از کارمندان سفارت به‌خاطر ارسال گزارش‌ها از تظاهرات و ناآرامی‌ها، ازجمله مصادیق حضور میدانی دیپلمات‌های انگلیسی در فتنه 88 بود.


چالش جدیدی به نام فنا تحریم " src="https://media.ana.ir/Media/Image/1396/10/10/636503236056240217_md.jpg">


نمایی از اقدامات تخریبی آشوبگران در فتنه 88


حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، وزیر وقت اطلاعات تحرکات اعضای کادر دیپلماتیک انگلیس در صحنه اغتشاشات پس‌ از انتخابات سال 88 را این‌گونه تشریح کرد: «ازجمله کارهایی که این سفارتخانه انجام داده این بود که تحت پوشش نیروهای محلی، افرادی را در بین اغتشاشگران می‌فرستاد و مطالب مورد نظر خود را هم به آن‌ها و هم به جامعه القا می‌کرد. آن‌ها با استفاده از بعضی اغتشاشگران احیاناً اخباری را در این زمینه جمع‌آوری می‌کردند که تعدادی از کسانی که به‌صورت مشخص در این اغتشاشات بودند، شناسایی [شده] و از آن‌ها فیلم و عکس تهیه‌شده است». منوچهر متکی، وزیر وقت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به مداخلات انگلیسی‌ها در انتخابات ایران گفت: «انگلیس در سه سطح رسانه‌ای، اطلاعاتی و امنیتی از مدت‌ها پیش انتخابات ایران را هدف گرفته بود. نخستین خطی که آن‌ها در پیش گرفتند تحریم انتخابات و القای آن در داخل ایران بود تا کسی مشارکت نکند».


با خاموش شدن آتش فتنه، «تومان جوزف برن»، دبیر دوم سیاسی و «پل ویلیام بلامی»، معاون ویزای وزارت خارجه انگلیس از کشور اخراج شده و طرح کاهش روابط با انگلستان، در دستور کار دولت دهم قرار گرفت.


ازسرگیری فعالیت سفارت انگلیس در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی


دولت انگلیس با نزدیک شدن به موعد یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بار دیگر فعالیت‌های 10 سال پیش خود را از سر گرفته است. شب گذشته «رابرت مک‌ایر»، سفیر انگلیس در بین تجمع شبه‌دانشجویان مقابل دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازداشت شد. بنا به گفته شاهدان عینی، وی مشغول فیلم‌برداری از تجمع و هدایت برای شعار دادن بوده و در پاسخ به چرایی حضورش در تجمع اعلام کرده صرفاً برای همدردی با جان‌باختگان حادثه هواپیمای اوکراینی به میان جمعیت آمده است.



راب مک‌ایر، سفیر انگلیس در ایران


افزون بر این، پشتیبانی مهندسی‌شده سلبریتی‌ها از تجمعات غیرقانونی دیشب نشان می‌دهد که طراحی استعمار پیر برای دور جدید آشوب‌ها در ایران که به‌طور حتم در برابر انتقام سخت سپاه از فتنه‌گران طراحی‌شده، منسجم‌تر از سال 88 است.



انگلیسی‌ها پیشگام تهدید ایران به فعال کردن مکانیسم ماشه (Snap Back) و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل به دلیل کاهش تعهدات برجامی کشورمان هستند؛ نفت‌کش ایرانی «گریس 1» را در جبل‌الطارق توقیف کردند و همگام با آمریکا، سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» را یک «تهدید منطقه‌ای» توصیف کردند.



رسانه انگلیسی رویترز، چند هفته پیش آماری جعلی از تعداد قربانیان آشوب‌های هدایت‌شده توسط مثلث شوم غربی، عبری، عربی منتشر کرد، ضمن اینکه ایرانیان به‌طور سنتی از نقش انگلیس در توطئه‌های ضد ایرانی خاطراتی منفی در حافظه تاریخی خود دارند.


و بالاخره اینکه تردیدی نیست که سیاست خارجی انگلیس به سمت استفاده حداکثری از دیپلماسی عمومی و قدرت نرم پیش می‌رود، ضمن اینکه فشارهای سیاسی و اقتصادی این کشور در چارچوب راهبرد فشار حداکثری آمریکا، بخش مهمی از استراتژی استعمار پیر برای تغییر حاکمیت و یا حداقل، تغییر محاسبات جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. از این منظر، به نظر می‌رسد که ممانعت از ادامه فعالیت سفیر فعلی انگلیس در کوتاه‌مدت و تجدیدنظر در سطح روابط تهران با لندن در نگاه کلان، مطالبه جدی مردم و رسانه‌ها از دستگاه دیپلماسی کشورمان باشد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
م ه
13:03 - 1398/10/23
چرا در سفارت انگلیس رو گل نمیگیرن جاسوسی از این تابلو ترم میشه