سفیر انگلیس در تهران بازداشت شد/ فرماندهی میدانی «مکایر» در آشوبهای دیشب
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «رابرت مک ایر»، سفیر انگلیس در تهران دیشب با حضور در جمع برخی از آشوبگران در نزدیکی دانشگاه امیرکبیر و گرفتن فیلم و عکس توسط نیروهای امنیتی برای ساعتی بازداشت شد. از شب گذشته برخی از افراد مشکوک با حضور در تجمع مسالمتآمیز دانشجویان در دانشگاه امیر کبیر شروع به اغتشاش و دادن شعارهای ساختارشکنانه کردند.
بر اساس این گزارش؛ فضای کشور بعد از حملات موشکی سپاه به پایگاه آمریکا در عینالاسد بهسمت مقابله با تهدیدهای آمریکا پیش رفت و در همین راستا هواپیمای مسافربری اوکراینی بر اثر اشتباه اپراتور پدافند هوایی مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد.
سردار حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه بعد از سقوط هواپیمای اوکراینی با حضور در برنامه زنده صدا و سیما به تشریح ماجرا پرداخت و اعلام کرد تمام مسئولیت سقوط هواپیما را پذیرفته و از تمام ملت ایران و خانوادههای داغدار عذرخواهی میکند.
اما این شروع ماجرا برای ترور سپاه و سردار حاجیزاده توسط عدهای در داخل کشور بود. بسیاری افراد و گروههای معاند و اصلاحطلب شروع به تحریک مردم و دانشجویان برای حضور و تجمع کردند. در دانشگاه امیرکبیر هم برخی از دانشجویان به تحریک افراد خاص تجمع کردند. در این میان سفر انگلیس در تهران به همراه جعفر پناهی یکی از فعالان اپوزسیون شروع به فیلم و عکسبرداری از تجمع کرد.
گفته میشود سفیر انگلیس در تهران در حالی که مدیریت میدانی اغتشاش را برعهده داشته توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است. نیروهای انتظامی بعد از اینکه متوجه میشوند مکایر سفیر انگلیس در تهران است با هماهنگی وزارت خارجه او را آزاد میکنند. منابع مطلع گفتهاند مغازهای روبروی دانشگاه امیرکبیر محل اصلی هماهنگیهای سفیر انگلیس در این ماجرا بوده است.
حضور جعفر پناهی هم با سفیر انگلیس در این تجمع بسیار جالب است. او یک کارگردان و فیلمنامه نویس است که در جریان فتنه سال 1388، دو بار دستگیر شد. بار اول، در روز ۸ مرداد ۱۳۸۸ هنگامی که به همراه گروه دیگری از فیلمسازان در آشوبها شرکت کرده بود و بار دوم در دوشنبه ۱۰ اسفند به همراه ۱۸ نفر از اعضای خانواده و دوستانی که در خانه او در تهران مشغول برنامهریزی برای فتنه بودند.
او بر اساس حکم دادگاه به اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به ۶ سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی، ۲۰ سال محرومیت از فیلمنامهنویسی، ۲۰ سال محرومیت از سفر به خارج از ایران و ۲۰ سال ممنوعیت از هر نوع مصاحبه با رسانهها و مطبوعات داخلی و خارجی محکوم شده است.
اغتشاشهای دیشب در برخی نقاط تهران و دعوت برخی سلبریتیها از مردم برای پیوستن به اعتراضهای غیرقانونی نشان دهنده پیوند مشکوک ترامپ با برخی جریانات در داخل است. از سویی دیگر ترامپ هم برای بار نخست توئیتی فارسی منتشر کرد و بر ایستادگی خود کنار آشوبگران تأکید کرد. پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم با توئیتی فارسی در صفحه خود که بهنظر میرسد توسط تیم ضد انقلاب خارجنشین منتشر شده است از اغتشاشهای دیشب حمایت کرد.
وزارت خارجه انگلیس بامداد یکشنبه با صدور بیانیهای به بازداشت موقت سفیر خود در تجمع غیرقانونی در تهران واکنش نشان داد. دولت انگلیس در واکنش به بازداشت سفیر خود در تجمع غیرقانونی شامگاه شنبه در تهران، مدعی شد این اقدام نقض قوانین بینالمللی است.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/