مهارت برقراری رابطه سالم و حفظ آن، سرمایه بزرگی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی، حمید صادقیان مشاور خانواده، امروز در کارگاه آموزشی «آشیانه» که با حضور چهارمین کاروان ازدواج دانشجویی در محل مرکز همایشهای سپید مشهد برگزار شد، با اشاره به تفاوتهای دوران مجردی و تأهل، به زوجین گفت: اکنون دوران طلایی تغییر شما است و اگر به قوانین زندگی مشترک و تأهل مجهز نشوید در آن شکست میخورید.
وی افزود: در اسلام هیچ بنایی محبوبتر از ازدواج ساخته نشده پس برای ورود به این بنیاد مقدس باید بینش کافی و لازم را داشته باشیم.
این کارشناس خانواده با اشاره به تحقیق 20 ساله گاتمن روی 2 هزار زوج تصریح کرد: خروجی این تحقیق بزرگ، این شد که همسرانی که رابطه خوبی با هم دارند در هر پنج تعامل مثبت، یک رابطه منفی دارند و در همه حال حریم یکدیگر را حفظ میکنند و در نتیجه رابطه پایداری دارند.
وی اضافه کرد: در این تحقیق همچنین محرز شد زوجینی که رابطه خوبی با هم ندارند به ازای هر تعامل مثبت، یک تعامل منفی دارند و یکدیگر را سرزنش و تحقیر میکنند که طبعاً چنین رابطهای پایدار و سالم نخواهد بود.
مهارت برقراری رابطه سالم و حفظ آن، سرمایه بزرگ همسران است
صادقیان رابطه را سرمایه گرانقدر همسران دانست و اظهار کرد: حفظ این سرمایه، درست مانند یک نوزاد نیاز به مراقبت جدی دارد؛ خانمها برای حفظ این سرمایه، هنر شوهرداری را بیاموزند و بدانند که شوهرداری از بچهداری سختتر است.
مشاور خانواده، حفظ زندگی مشترک را اولین اولویت همسران پس از ازدواج معرفی و به آنان تأکید کرد: هرگز اجازه ندارید سر هیچ موضوعی یکدیگر را تحقیر کنید؛ توجه داشته باشید که مدیریت رابطه بسیار مهم و شایان توجه است.
وی به نقش مردان در حفظ رابطه مشترک نیز اشاره و خاطرنشان کرد: هدایت و حراست معنویت، تأمین دادن اقتصادی، آرامش بخشی و امنیت بخشی از وظایف مرد و آرامش بخشی، شادی و طراوت آفرینی، مدیریت داخلی منزل و کمک به رشد معنوی اعضای خانواده جزو وظایف زن در زندگی مشترک است.
صادقیان با اشاره به تفاوت در نیازهای روانشناختی خانمها و آقایان، محبت و نیاز به دیده شدن، درک شدن، صمیمیت، احترام و حمایت را از جمله نیازهای خانمها و حفظ اقتدار مرد، تأیید شدن، استقلال، احترام و محبت را از نیازهای روانشناختی آقایان برشمرد.
به گفته وی زوجین موفق با یکدیگر مهربان هستند و به هم عشق میورزند. اهل گذشت بوده، خوبیهای یکدیگر را بیان و اختلافات را مسالمتآمیز حل میکنند.
نباید از گذشته یکدیگر کنکاش کنید
روانشناس خانواده با تأکید بر اینکه همسران نباید از گذشته یکدیگر کنکاش کنند، ادامه داد: گوش دادن، درک کردن، مراقبت از یکدیگر، پوشاندن معایب هم و توان کنترل خشم از دیگر نشانههای زوج موفق است.
صادقیان با اشاره به اینکه زوجهای موفق رابطه زناشویی پایدار دارند، تشریح کرد: در این رابطه باید نیاز خود را بیپروا مطرح کنید، حلال و حرام و مکروهات رابطه را بدانید، شرایط روحی و روانی طرف مقابل را در نظر بگیرید، خود را با نیاز همسرتان تطبیق دهید، بدانید این رابطه باید آرام و نرم و با عاطفه باشد.
وی با بیان اینکه زوج موفق به خانواده یکدیگر احترام میگذارند، به زوجهای جوان یادآور شد: به امور معنوی در خانه توجه داشته باشید و برای آن وقت بگذارید و روح معنویت را در زندگی زنده نگه دارید.
گفتنی است بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی (طرح ملی همسفر تا بهشت) از دی تا اسفندماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند تا پایان آذرماه از طریق سایت اینترنتی ezdevaj.nahad.ir یا مراجعه حضوری به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا امور فرهنگی برای شرکت در این مراسم ثبتنام کنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/