صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۶ - ۱۹ دی ۱۳۹۸
آنا بررسی می‌کند؛

مصوبه مهم دولت برای بی‌اثرکردن تحریم نفت/ نقش سرمایه‌های مردمی در افزایش ظرفیت پالایشی چیست؟

هیئت دولت آیین‌نامه اجرایی استفاده از سرمایه‌های مردمی در افزایش ظرفیت پالایشی را در آخرین جلسه خود به تصویب رساند. با این مصوبه، مسیر افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور هموارتر شد.
کد خبر : 465349

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تبدیل نفت خام به محصولات پایین‌دستی و افزایش تولیدات پالایشگاهی مانند بنزین، مهمترین راه بی‌اثر کردن تحریم‌های نفتی است. زیرا در این روش با افزایش تنوع محصولات و کاهش ابعاد محموله‌های صادراتی، تحریم‌پذیری آن به حداقل می‌رسد. از این‌رو باید ظرفیت پالایشگاهی و پتروپالایشگاه‌های داخلی افزایش یابد. از ابتدای سال 97 با افزایش تحریم‌های نفتی آمریکا  و همزمان با کاهش صادرات نفت خام ایران، موضوع افزایش ظرفیت پالایشی داخل کشور نیز مطرح شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تیرماه سال 98 طرحی را برای استفاده از سرمایه‌های مردمی در افزایش ظرفیت پالایشگاهی کشور به تصویب رساند. این طرح برای جذاب نمودن پروژه‌های ساخت پالایشگاهی، در ابتکاری جدید از «تنفس خوراک پالایشگاه‌ها» به عنوان ابزار تضمین بازگشت سرمایه و افزایش سود سرمایه‌گذاران استفاده کرده است.


تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون استفاده از سرمایه مردمی در توسعه صنعت پالایشی


در همین راستا روز گذشته هیئت دولت در جلسه خود، آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی را به تصویب رساند. این آیین‌نامه که در راستای جلوگیری از خام فروشی، افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد ارزش افزوده بالا در صنعت نفت مصوب شد، به نحوی تنظیم شده که وزارت نفت از طریق اعطای تنفس خوراک (عدم دریافت بهای خوراک در سال‌های اول و تعویق آن به سال‌های دورتر) اوراق بهادار جذابی را منتشر کند که مالکان نقدینگی ترجیح دهند به جای سپرده‌گذاری در بانک، در این اوراق سرمایه‌گذاری کنند.


مطابق این آیین‌نامه، وزارت نفت به منظور اطلاع‌رسانی صحیح به عموم مردم برای جلب مشارکت در سرمایه‌گذاری در طرح های موضوع قانون، مکلف است نسبت به انتشار متن قانون و آیین‌نامه به همراه فرآیند اجرای ارسال درخواست سرمایه‌گذاری، نمونه گزارش های امکان سنجی فنی و اقتصادی طرح و ... در تارنمای خود اقدام کند.


گفتنی است که بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد، یکی از مهمترین علل کندی افزایش ظرفیت پالایشی، اتکای آن به منابع دولتی و عدم اهتمام دولت‌ها به اجرای روش‌های جذاب برای مشارکت بخش غیردولتی است. قانون استفاده از ظرفیت سرمایه‌های مردمی برای توسعه صنعت پالایشگاهی، بر به کارگیری روش‌های نوین تأمین مالی تمرکز کرده است تا از آن طریق، مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در تامین مالی بخش پایین‌دست نفت  افزایش پیدا کند.  اجرای این قانون زمان‌بر بوده و نیازمند عزم جدی مسئولان وزارت نفت و دولت است.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر