صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۸ - ۱۵ دی ۱۳۹۸

چگونه میرزا قاسمی درست کنیم؟ / بهترین روش پخت میرزا قاسمی گیلانی

برای پخت میرزا قاسمی روش های مختلفی وجود دارد با ما همراه باشید تا بهترین روش پخت میرزا قاسمی گیلانی را به شما آموزش دهیم. با وجود این که مواد اولیه و دستور پخت میرزا قاسمی آسان به نظر می رسد، پخت آن دشوار است و نیاز به رعایت نکات خاصی دارد...
کد خبر : 464361

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، میرزا قاسمی یکی از محبوب ترین غذا های شمالی است که مورد توجه و علاقه بیشتر مردم کشور قرار گرفته است. همچنین این غذا جز غذا های اصیل شمالی است که از گذشته تا کنون طرفداران بسیار زیادی را به همراه داشته است. طبق گفته قدیمی تر ها این غذا توسط محمد قاسم والی حاکم رشت و در زمان ناصرالدین شاه کشف شده است و پس از آن به طرز چشم گیری گسترش پیدا کرده است و  با استقبال مردم گیلان روبرو شده است. با وجود این که مواد اولیه و دستور پخت میرزا قاسمی آسان به نظر می رسد، پخت آن دشوار است و نیاز به رعایت نکات خاصی دارد تا دقیقا طعم و مزه آن مانند میرزا قاسمی شمالی شود. علی رغم اینکه میرزا قاسمی با داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به حساب می آید، می توانید آن را به همراه برنج کته نیز سرو کنید.


برای پخت میرزا قاسمی روش های مختلفی وجود دارد و مردم ناحیه شمال کشور با توجه به فرهنگ منطقه خود این غذا را آماده می کنند. به طور کلی دو روش محبوب و معروف برای تهیه و پخت میرزا قاسمی وجود دارد که امروز در این مقاله قصد داریم به صورت مرحله به مرحله آن را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا بهترین روش پخت میرزا قاسمی گیلانی را به شما آموزش دهیم.



توجه کنید که مقدار مواد اولیه گفته شده در این دو روش پخت میرزا قاسمی برای 4 نفر مناسب است. زمان پخت و آماده سازی غذا در حدود 45 دقیقه است و می توانید میرزا قاسمی را در وعده نهار، شام و یا میان وعده سرو کنید.




اولین روش پخت میرزا قاسمی


مواد لازم:



مهم ترین اصل در تهیه میرزا قاسمی، طرز پخت بادمجان ها است. توجه کندی که حتما باید بادمجان ها را کبابی کنید. در غیر اینصورت میرزاقاسمی طعم دودی خود را از دست خواهد داد. پس ابتدا بادمجان ها را روی شعله قرار دهید تا کبابی شوند.( می توانید آن ها را روی ذغال هم کباب کنید.) دقت کنید ت کاملا بادمجان ها مغز پخت و نرم شوند. سپس پوست آن ها را بکنید و سر بادمجان را جدا کنید. در نهایت بادمجان ها را ساتوری و کاملا خورد کنید. اندازه خورد کردن بادمجان ها دلخواه است. می توانید آن ها را کاملا ریز کنید و یا درشت خورد کنید. اما برای ظاهر دلچسب تر غذا بهتر است حداقل تا حد متوسط آن ها را خورد کنید.


در مرحله بعد نوبت گوجه فرنگی ها است. اگر می خواهدی طعم دودی غذا بیشتر شود، می توانید گوجه ها را نیز کبابی کنید. در غیر اینصورت آن ها را در آب جوش قرار دهید تا پوست آن ها نرم شده و بتوانید به راحتی پوست گوجه را جدا کنید. پس از آن گوجه ها را هم به اندازه بادمجان ها خورد کنید.


سیر ها را پوشت کنده و کاملا خورد کنید. برای آن که سیر به طور یکنواخت در غذا پخش شود باید حتما کاملا له شود. سپس سیر ها را داخل ماهی تابه ریخته و به همراه کمی روغن اجازه دهید تا کمی سرخ شوند.


حال بادمجان ها و گوجه های خورد شده را به سیر اضافه کنید و سرخ کنید. اجازه دهید تا آب موا کاملا کشیده و خشک شود و مواد با هم به خوبی مخلوط شوند.


در ماهی تابه ی دیگری کمی روغن بریزید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید. تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا کاملا بسته شوند. سپس تخم مرغ ها را به اندازه دلخواه به وسیله قاشق چوبی خرد کنید.


در نهایت تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی با مواد مخلوط شوند. اکنون میرزا قاسمی شمالی شما آماده است و می توانید آن را در ظرف بکشید و نوش جان کنید.



روش دوم پخت میرزا قاسمی


مواد لازم:



  • 4 عدد بادمجان قلمی

  • 1 بوته سیر تازه ( در صوتری که سیر تازه نیست، نصف بوته کافی است)

  • 5 عدد گوجه فرنگی تازه

  • نصف قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی

  • نمک و فلفل به میزان لازم

  • 1 عدد لیمو ترش

  • 4 عدد تخم مرغ

  • 1 قاشق چای خوری زرد چوبه


ابتدا بادمجان ها را کبابی کنید. بادمجان ها تا جایی باید کبابی شوند که کاملا نرم شده و پوست آن ها نسوخته باشد و اگر سیخ چوبی در آن ها فرو کنید، به راحتی داخل بادمجان برود. سپس بادمجان ها را ساطوری کرده و در ظرفی جدا قرار دهید.


سپس گوجه فرنگی ها را ساطوری کنید. می توانید گوجه ها را رنده کنید. حال یک استکان روغن زیتون را داخل ماهی تابه بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود، دقت کنید که شعله نباید زیاد باشد. سپس سیر ها را ساطوری کنید و در داخل ماهی تابه بریزید تا کمی سرخ شوند. سپس بادمجان ها را که کاملا خرد شده اند به ظرف اضافه کنید و کمی تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی هایی که کاملا خورد و له شده اند را داخل ماهی تابه بریزید و بگذارید تا کاملا خشک شود و آب آن گرفته شود. حال آب لیمو و رب را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید. در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه را به میزان دلخواه به مواد اضافه کنید.


اکنون نوبت تهیه تخم مرغ ها است. در این روش باید تخم مرغ ها را در ماهی تابه ای که مواد را قرار داده اید بشکنید. سپس در ماهی تابه را بگذارید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها کاملا سفت شوند. بدون اینکه تخم مرغ ها را هم بزنید اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه غذا تفت بخورد. سپس تخم مرغ ها را تکه تکه کنید و با مواد میرزا قاسمی مخلوط کنید. اکنون میرزا قاسمی شما آماده است و می توانید آن را در دیس بکشید و نوش جان کنید.



نکاتی در مورد طرز تهیه میرزا قاسمی



  1. در صورتی که امکان کبابی کردن بادمجان ها را نداشته باشید، می توانید آن ها را در فر قرار داده و یا سرخ کنید. اما توجه داشته باشید که طعم نهایی آن متفاوت خواهد بود.( می توانید بادمجان ها را بر روی شعله گاز نیز کبابی کنید. برای این کار کافی است شعله پخش کن را بر روی شعله گاز قرار دهید و بادمجان ها را بر روی آن بگذارید تا پوست آن بسوزد و داخل آن نرم شود.)

  2. در صورتی که گوجه ها را هم به همراه بادمجان کبابی کنید، طعم بهتری خواهد داشت.

  3. برای آنکه بوی ضخم تخم مرغ گرفته شود، حتما اجازه دهید تا کمی با مواد میرزا قاسمی تفت بخورد.

  4. در صورتی که می خواهید غذای میرزا قاسمی رنگ بهتری داشته باشد، کمی رب به آن اضافه کنید. اگر رب بیشتر از حد اضافه کنید طعم غذا عوض خواهد شد.

  5. می توانید تخم مرغ ها را به صورت یک تکه در روی مواد قرار دهید و آن ها را خرد نکنید. این کاملا وابسته با ذائقه و علاقه شما است.

  6. با توجه به اینکه مدت چخت غذا بسیار کوتا است، باید بادمجان ها به خوبی نرم شده باشند و سپس آن را از روش شعله بردارید. در غیر اینصورت ممکن است سفتی بادکجان در غذا حس شود.


 


انتهای پیام/

برچسب ها: رشت گیلان
ارسال نظر