صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۶ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

بررسی اعتبار بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست در بودجه 99/ ذوالقدر: از منابع هدفمندی یارانه‌ بیمه زنان بدسرپرست تأمین می‌شود

کاهش اعتبار بیمه زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست در بودجه 99 درحالی مطرح می‌شود که عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از افزایش آن نسبت به یسال گذشته خبر می‌دهد.
کد خبر : 464320

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طبق تعریف مرکز آمار ایران، زنان سرپرست خانوار به زنانی گفته می‌شود که بدون حضور منظم و یا حمایت یک مرد بزرگسال، سرپرستی خانوار را بر عهده می‌گیرند و مسئولیت اداره اقتصادی، تصمیم‌گیری‌های عمده و حیاتی خانوار را بر عهده دارند.


سازمان بهزیستی نیز زنان سرپرست خانوار را زنانی تعریف می‌کند که عهده‌دار تأمین معاش مادی و معنوی خود و اعضای خانوار هستند؛ به عبارت دیگر زنان سرپرست خانوار زنانی هستند که به دلایل مختلف از جمله فوت همسر یا طلاق، مهاجرت، مفقودالاثر بودن، متواری یا زندانی بودن، نکاح منقطع، سربازی، بیماری و از کار افتادگی، اعتیاد و بیکاری مسئولیت سرپرستی و اداره اقتصادی و تصمیم‌گیری‌های عمده و حیاتی خانواده را بر عهده دارند.


پیشتر مشاور امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرده بود در حال حاضر بیش از 3 میلیون زن سرپرست خانوار در سراسر کشور وجود دارد.


توجه به زنان سرپرست خانوار در سیاست کلی خانواده 


رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاست‌های کلی «خانواده» را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده بود در تاریخ 13 مرداد 1395 ابلاغ کردند.


این قوانین پس از ابلاغ رئیس جمهور  در تاریخ 15 شهریور 1395 نهایتا در تاریخ 8 آذر 1395 جهت اجرا به دستگاههای مسئول ابلاغ گردید. شهیندخت مولاوردی معاون وقت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اعلام اینکه تقسیم کار ملی برای سیاست‌های کلان خانواده انجام شده است، گفته بود، پس از ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده با همکاری دفتر معاون اول رئیس جمهور، تقسیم کار ملی در این زمینه انجام داده‌ایم و دستگاه‌های همکار تعیین شدند. برابر ابلاغ معاون اول رئیس جمهور دستگاه‌های همکار برای اجرای این قانون مشخص شدند.


در بند 14 این سیاست‌ها  به حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانواده‌های با سرپرستی زنان و تشویق و تسهیل ازدواج آنان تاکید شده است.اجرای این بند از سیاست‌های کلی خانواده  بر عهده  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت دادگستری  و  وزارت کشور گذارده شد. 


آیا در برنامه بودجه سال 99 اعتبار بیمه زنان سرپرست خانوار حذف شده است؟


فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه بخشی از حمایت‌های مورد نظر در بند 14 سیاست‌های کلی خانواده، اصطلاحاً «پوشش بیمه‌ای زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست» است، گفت: از سال 1397 در بودجه‌ریزی کل کشور، اعتباری برای این موضوع پیش‌بینی و برابر اعلام سازمان برنامه و بودجه در این بخش هزینه شد. 


نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه و در پاسخ به این پرسش که آیا در برنامه بودجه سال 99 اعتبار بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست  حذف شده است یا خیر؟ گفت : این بخش از اعتبارات که از محل صرفه جویی هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌شود در بخش 25 و 27 جدول تبصره 14  بودجه سال 99 کل کشور 14 آمده است و تخصیص آن به این صورت است که در صحن علنی و در هنگام بررسی بودجه مقداری از دو بخش مذکور در این جدول به این موضوع حمایتی اختصاص داده می‌شود و این اعتبار به هیچ وجه حذف نشده است.


وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 1397 مبلغ 210 میلیارد تومان و در سال 1398 مبلغ 300 میلیارد تومان برای بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست در نظر گرفته و محقق شده گفت: برای سال 1399 نیز مبلغ 400 میلیارد تومان پیشنهاد شده است که پس از تصویب در صحن علنی در هنگام بررسی بودجه کل کشور، این مبلغ به این مورد اختصاص داده خواهد شد.


هزینه بیمه زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست


به گفته محمود علی بخشی رئیس گروه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری اداره کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی، زنان سرپرست خانوار علاوه بر ۲ درصد کمک دولت بابت نرخ پرداخت حق بیمه، از معافیت بابت بخشی از حق بیمه که از منابع حاصله هدفمندسازی یارانه‌ها تامین ‌می‌شود، برخوردار شده‌اند و چنانچه بیمه شدگان نرخ پرداخت حق بیمه ۲۰ درصد شامل بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت را انتخاب کنند، ۲ درصد این نرخ به عهده دولت و ۱۰ درصد آن از محل منابع حاصله از هدفمندسازی یارانه تامین و ۸ درصد مابقی نیز توسط نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد امام خمینی(ره) و یا سازمان بهزیستی پرداخت ‌می‌شود. به عبارتی افراد موصوف بدون پرداخت هیچ مبلغی بابت حق بیمه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
منیر بهشتی فر
10:39 - 1398/10/16
اعضای محترم دولت /سوالی دارم.ایا دختران مجرد خود سرپرست انسان نیستنتد .شهروند نیستند. از همین امکانات ذره هم حذفمان کردید..در دولت احمدی نزاد هم مسکن مهر تعلق نگرفت.همیشه یه جای کارتان ایراد داره .من شخصا هرگز راضی نیستم