صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۷ - ۱۳ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

"یلدا" به صورت شبانه‌روزی در خدمت زنان بی‌سرپناه است/ از توزیع غذای گرم تا ارائه خدمات پزشکی

حضور زنان معتاد و بی‌سرپناه در کلونی‌های رود دره فرحزاد تاکیدی است بر ضرورت ساماندهی آنان که مشارکت نهادهای خدمات‌رسان و همکاری شهرداری‌ را می‌طلبد.
کد خبر : 463872

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چهارشنبه یازدهم دی ماه چهارمین گرمخانه زنان در منطقه غرب تهران در حاشیه رود دره فرحزاد در منطقه 5 شهرداری تهران به نام گرمخانه یلدا با ظرفیت 42 نفر به بهره‌برداری رسید.


با توجه به کمبود مراکز خدمات‌رسانی گرمخانه‌ای در بخش زنان، سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در تلاش است تا با افزایش این مراکز گامی مؤثر در جهت ایجاد عدالت به‌منظور ایفای این مسئولیت اجتماعی داشته باشد.


یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی گرمخانه‌ای تازه تأسیس یلدا آن است که در کنار روددره فرحزاد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های تجمع معتادان به‌ویژه زنان معتاد برپا شده است.


به گفته حسین مهاجر مدیر ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان خدمات رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران حدود 140 پاتوق در روددره فرحزاد همچون چهل پله، پل آهنی، محمد دراز و ... شناسایی شده که هرکدام از این پاتوق‌ها محل تجمع حدود 70 تا 80 معتاد است که بعضاً تا 10 درصد جمعیت آنها را نیز زنان تشکیل می‌دهند.


وی با بیان این‌که 16 گرمخانه مربوط به آقایان در سرتاسر شهر تهران فعالیت می‌کردند و وجود تنها 3 مرکز فضای چندانی را برای مدیریت بانوان بی‌سرپناه نداشت لزوم راه‌اندازی گرمخانه دیگری برای ارائه خدمات حمایت‌گرانه در شهر تهران احساس می‌شد.


 مدیر ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان خدمات رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به این مطلب که برای جذب زنان بی‌سرپناه نیازمند اقدامات اعتمادساز زیادی است، گفت: تلاش‌هایی نیز در این راستا صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به توزیع سرنگ‌ در میان معتادان اشاره کرد و همچنین جلب اعتماد آنها بدین منظور که به‌واسطه حضورشان در این مراکز از آنها هیچ بازخواستی نشده و حضور آنها تنها برای نجات آنها از سرما و گرسنگی است.


مهاجر یکی دیگر از ویژگی‌های مراکز گرمخانه‌ای در مجاورت کلونی‌های آسیب از جمله یلدا را باز بودن شبانه‌روزی آنها عنوان کرد و افزود: در کنار خدمات 24 ساعته، حضور بهیار، مددکار، ماما، اتاق مادر و کودک و همچنین خدمات ترک اعتیاد از دیگر خدمات این نوع از گرمخانه‌ها است.


در این میان سید مالک حسینی سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران ضمن بیان اهمیت گرمخانه یلدا در کنار روددره فرحزاد از عدم همکاری و مشارکت ساکنان منطقه 2 تهران برای راه‌اندازی این گرمخانه در مجاورت این روددره سخن به‌میان آورد و اذعان کرد: ساکنانی که در مجاورت گرمخانه یلدا قرار دارند از خدمات ارائه شده این مرکز اظهار رضایت کرده و جمع‌آوری این افراد در این مرکز را مانع حضور آنها در محلات در ساعات مختلف شبانه‌روز می‌دانند موضوعی که از سوی ساکنان منطقه 2 شهرداری تهران با مقاومت مواجه شده و از فعالیت آن در آن‌سوی دره فرحزاد جلوگیری کرد.


البته فراهم کردن زیرساخت‌ها خود یکی از گام‌های مهم در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیری همچون افراد بی‌سرپناه است اما یکی از مواردی‌‌که همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین موانع اعتمادسازی برای حضور معتادان، بزهکاران و بی‌سرپناهان به مراکز حمایتی وجود دارد نگاه حاکمیتی به آن است که با وجود صرف هزینه‌های فراوان نمی‌تواند نتیجه مورد انتظار را کسب کند که این نقیصه بیش از همه ناشی از ضعف و کمبود سازمان‌های مردم‌نهاد در کشور است.


از دیگر مشکلات در این عرصه موازی‌کاری سازمان‌ها و نهادهایی است که بدون هماهنگی و صرفاً در راستای رفع تکلیف منجر به هدر رفت منابع و سرمایه‌های اجتماعی می‌شوند.


در این میان عدم همکاری و تعامل مؤثر برخی از نهادها همچون نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و بهزیستی به‌دلیل اقدامات تخصصی‌شان چرخه حمایت و پشتیبانی از اقشار آسیب‌پذیر جامعه را لنگ می‌گذارد که در این میان تصویب طرح جامع ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در مجلس شورای اسلامی خود می‌تواند گامی مؤثر در ارائه خدمات منظم و سیستماتیک در این عرصه باشد.


علاوه بر این موارد الهام فخاری رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از لزوم فعالیت رسانه‌ها به‌منظور تغییر نگاه مردم به پدیده بی‌سرپناهی است که در این‌باره  می‌گوید بی‌سرپناهی الزاماً به این معنی نیست که این افراد بزهکار و یا معتاد باشند بلکه فقر غذایی و نابسامانی شرایط اقتصادی در جامعه می‌تواند هر فرد عادی را به یک بی‌سرپناه تبدیل کند.


شاید به‌عنوان یک نتیجه‌گیری بتوان این‌گونه عنوان کرد که در صورت همکاری‌های صحیح و سیستماتیک دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در جامعه و همچنین تغییر نگاه مردم به اقشار آسیب‌پذیر جامعه بتوان به جلب مشارکت‌های مردمی نائل آمده و به مرور نظارت و هدایت این مراکز را به سازمان‌های مردم‌نهادی سپرد که به‌واسطه فقدان نگاه حاکمیتی در کنار امکانات زیرساختی نهادهای مسئول به جذب حداکثری و بازگشت به زندگی سالم مراجعه‌کنندگانشان همت می‌گمارند.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

برچسب ها: الهام فخاری
ارسال نظر