صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۴ دی ۱۳۹۸
در گفتگو با آنا عنوان شد؛

خدمت دانشگاه آزاد اسلامی کرج به جامعه پرستاری با تربیت بیش از 3 هزار دانش‌آموخته

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: «این دانشکده تاکنون بیش از 3 هزار پرستار آموزش داده و به عرصه پزشکی و جامعه پرستاری کشور تقدیم کرده است.»
کد خبر : 463786

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- منیژه قربانی؛ روز و هفته پرستار فرصتی است برای قدردانی از پرستاران که با شرایط سخت و دشوار در نظام سلامت کشور مشغول به خدمت هستند. به همین مناسبت و با توجه به اینکه سال 2020 از سوی سازمان بهداشت جهانی سال پرستاری نامگذاری شده خبرنگار آنا در کرج با معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی البرز و رئیس دانشکده پرستاری و مامایی واحد کرج گفتگو کرده است که مشروح آن در ادامه می‌آید.


آنا: شرح مختصری از تحصیلات و مسئولیت خود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بفرمایید.


تجویدی: منصوره تجویدی دکتری تخصصی رشته پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه نخست مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد از دانشگاه تربیت مدرس فارغ‌التحصیل شدم. از همان دوران دانشجویی کارشناسی ارشد مشغول تدریس در دانشگاه‌های شاهد و دانشگاه آزاد اسلامی شدم. سال 1383 به‌عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج مشغول به کار شدم. از سال 1384 در پست اجرایی به‌عنوان مدیر گروه پرستاری تا سال 1392 مشغول بوده و از سال 94 تاکنون به‌عنوان رئیس دانشکده پرستاری و مامایی و معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز مشغول به خدمت هستم.


آنا: تعداد دانشجویان و امکانات رشته پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چگونه است؟


تجویدی: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از بهمن سال 1364 جذب دانشجوی پرستاری و از سال 1368 جذب دانشجوی رشته مامایی در مقطع کارشناسی داشته است. در این دانشکده سعی شده که در حد امکان بهترین و مجهزترین تجهیزات، امکانات و فضای آموزشی برای تحصیل دانشجویان این دو رشته مهم فراهم شود. از این رو تجهیزاتی از قبیل مرکز مهارت‌های بالینی، آناتومی، آزمایشگاه، سایت، کتابخانه، بخش اداری و کلاس‌های درس در اختیاران دانشجویان علاقه‌مند به این دو رشته است که علاوه بر یادگیری علوم نظری تخصصی به یادگیری مهارت‌های عملی نیز بپردازند.



 برخی از آموزش‌های بالینی دانشجویان پرستاری نیز با تفاهم‌نامه‌های همکاری که میان دانشگاه و مراکز درمانی و بیمارستان‌های البرز منعقد شده به‌صورت عملی و در قالب کارآموزی انجام می‌شود.


آنا: با توجه به سابقه طولانی واحد کرج در جذب دانشجویان پرستاری، میزان استقبال از این رشته به چه صورتی است؟  


تجویدی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به‌عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی مطرح کشور در رشته پرستاری، علاقه‌مندان فراوانی دارد که با توجه به ظرفیت‌هایی که سازمان مرکزی به این واحد دانشگاهی اعلام می‌کند از میان آنان بر اساس تراز و نمره لازم در آزمون سراسری پذیرفته می‌شوند.


آنا: اکنون چه تعداد دانشجوی پرستاری دارید؟



تجویدی: تعداد دانشجویان پرستاری واحد کرج 268 نفر هستند که 76 دانشجوی پسر و 192 دانشجوی دختر را شامل می‌‌شود و تعداد استادان هیئت علمی پرستاری این دانشگاه 11 نفر است.  این واحد دانشگاهی تاکنون توانسته 3 هزار و 80  پرستار به جامعه پزشکی کشور تقدیم کند و در رشته مامایی نیز هزار و 441 نفر فارغ‌التحصیل داشته که بسیاری از فارغ‌التحصیلان این دو رشته جذب بازار کار مرتبط شده و بسیاری نیز در پست‌های اجرایی حساس مرتبط با رشته در استان البرز و کشور مشغول به ارائه خدمت هستند.


آنا: چه برنامه‌ها و تصمیم‌هایی برای آینده این رشته در واحد کرج و استان البرز متصور هستید؟


تجویدی: با توجه به سیاست دانشگاه آزاد اسلامی و تلاش‌های معاونت علوم پزشکی این دانشگاه برای توسعه رشته‌های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز در سال‌های اخیر در راستای تحقق این سیاست در حال تلاش برای راه‌اندازی رشته‌های علوم پزشکی است که امیدواریم به‌زودی پرونده رشته بهداشت عمومی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تأیید قرار گرفته و تا سال آینده جذب دانشجو در این رشته انجام شود.


آنا: چه رشته‌هایی قرار است در این دانشکده  فعالیت خود را آغاز کند؟



تشکیل پرونده 23 رشته مرتبط با علوم پزشکی و بین‌رشته‌ای


تجویدی: پرونده 23 رشته مرتبط با علوم پزشکی و بین‌رشته‌ای تشکیل و برخی از آنها در شورای گسترش سازمان مرکزی تأیید و به‌منظور طی مراحل بعدی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده که منتظر بازدید هیئت بورد مربوط از امکانات دانشکده برای راه‌اندازی رشته‌ها هستیم.


کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه، داخلی جراحی و کارشناسی ارشد صنایع غذایی با گرایش کنترل کیفی و بهداشتی ازجمله مهم‌ترین این رشته‌هاست. رشته‌های دیگری مانند رشته بهداشت‌محیط، بهداشت حرفه‌ای، کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی و... نیز در حال تکمیل نواقص مطرح شده توسط شورای گسترش است که پس از رفع آنها در سال‌های آینده علاقه‌مندان به این رشته‌ها نیز می‌توانند در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به تحصیل بپردازند.


گسترش امکانات در رشته‌های علوم پزشکی


از سوی دیگر برنامه‌هایی نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به‌منظور گسترش امکانات در رشته‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شده که مهم‌ترین آن انعقاد قرارداد با سازمان‌های مرتبط با حوزه علوم پزشکی در استان البرز است که مراحل اداری خود را طی می‌کند و امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک همکاری‌های بیشتری با این سازمان‌ها صورت پذیرفته و پیشرفت‌هایی را در حوزه علوم پزشکی شاهد باشیم.


با توجه به همکاری‌های مشترک مرکز تحقیقات مراقبت‌های بالینی و ارتقای سلامت دانشکده پرستاری و مامایی با دانشکده فنی مهندسی و دانشکده مکاترونیک در زمینه تبادل دانش بین‌رشته‌ای و ساخت تجهیزات پزشکی در آینده موفقیت‌های بیشتری کسب خواهد شد.


سال‌های اخیر برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های مختلف مرتبط با حرفه پرستاری و مامایی در دانشکده پرستاری برگزار شده و دوره‌های دیگری نیز مانند کارگاه زخم، مراقبت از پوست، نسخه‌خوانی، احیای قلبی ریوی‌، غربالگری زنان، مقاله‌نویسی، پروپوزال نویسی، تفسیر الکتروکاردیوگرافی و...در آینده نزدیک به‌دلیل استقبال دانشجویان برگزار خواهد شد.


آنا: و سخن پایانی...


تجویدی: طبق آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، بالغ بر 45 هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری پرستاری در 192 دانشکده پرستاری و مامایی در کشور مشغول به تحصیل هستند و محققان و استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته پرستاری موفق شده‌اند 25 درصد تولیدات علمی کشور را به خود اختصاص دهند که خود نشان‌دهنده اقدامات مناسبی است که در آموزش این رشته‌ها در حال انجام است.


از سوی دیگر یکی از مقوله‌های مهم در حرفه پرستاری، صلاحیت حرفه‌ای آنان است. پروانه صلاحیت حرفه‌ای که از سوی وزارت بهداشت به هر پرستار پس از اطمینان از احراز شایستگی‌های لازم علمی، انضباطی، اخلاقی، جسمی و روانی مبتنی بر استانداردهای حرفه‌ای تعلق می‌گیرد.


 بهمن 98، نخستین دوره آزمون صلاحیت حرفه‌ای


نخستین دوره آزمون صلاحیت حرفه‌ای، بهمن 98 برگزار خواهد شد و از این پس پرستاران با ارائه پروانه صلاحیت حرفه‌ای مجاز به فعالیت در مراکز بهداشتی، درمانی و مشاوره‌ای در سطح جامعه خواهند بود که این نیز گام مثبت و امیدبخش دیگری برای دانشجویان این رشته محسوب می‌شود.‌


در آخر باید این نوید را بدهم که با توجه به وضعیت رو به پیشرفت رشته پرستاری در ایران و جهان، آینده درخشانی برای دانشجویان این رشته پیش‌بینی می‌شود و هر روز تعداد علاقه‌مندان به تحصیل در رشته پرستاری رو به فزونی است، کمااینکه رشته پرستاری اکنون نیز بین چهار رشته پرطرفدار بین شرکت‌کنندگان کنکور سراسری توسط داوطلبان انتخاب می‌شود.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر