احیای کامل دریاچه ارومیه باید ادامه یابد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به سفر اخیر خود به استان آذربایجان غربی و بازدید از دریاچه ارومیه گفت: خوشبختانه وضعیت دریاچه ارومیه امیدوار کننده است که نشان میدهد مجموعه اقدامات انجام شده و تلاشهای سالهای اخیر اثرگذار بوده است.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: احیای دریاچه ارومیه مسئولیتی ملی و ضرورتی انکارناپذیر برای کشور است و طرح احیای این دریاچه بهعنوان یکی از شاخصترین طرحهای ملی خواست عموم ملت ایران است که باید با جدیت تا احیای کامل این دریاچه ادامه یابد.
وی با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص آخرین وضعیت و پیشرفت عملیات اجرایی نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، بر لزوم تأمین اعتبارات موردنیاز و اجرای پروژههای مرتبط با طرح ملی نجات دریاچه ارومیه تأکید کرد.
رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه همچنین با قدردانی از همراهی و تلاشهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در اجرای تونل 35 کیلومتری رودخانه زاب برای انتقال آب به دریاچه ارومیه، از سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه خواست اعتبارات موردنیاز طرح احیای دریاچه ارومیه را تأمین کنند تا هم سرعت اجرای پروژهها کند نشود و هم کارگران فعال در این پروژهها دغدغهای برای حقوق و مزایای خود نداشته باشند.
جهانگیری از تدوین و اجرای طرح افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بهکاشت) قدردانی کرد و با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی درخصوص این طرح، خاطر نشان کرد: کاهش مصرف آب و بهرهوری بیشتر در بخش کشاورزی در کنار افزایش اشتغالزایی و تولید محصول، اتفاقی مهم است که باید از آن قدردانی شود.
معاون اول رئیسجمهور افزود: لازم است این طرح علاوه بر حوضه آبریز دریاچه ارومیه، در سراسر کشور نیز به عنوان الگوی کشت موفق مدنظر قرار گیرد تا با اجرای روشهای نوین آبیاری و ترویج کشت گلخانهای شاهد بهرهوری هر چه بیشتر در مصرف آب کشاورزی و افزایش تولید محصول باشیم.
کلانتری ریس سازمان حفاظت محیطزیست و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نیز در این جلسه با قدردانی از بازدید معاون اول رئیسجمهور از دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: همه دستگاههای اجرایی و بخشهای مرتبط در تلاش هستند تا نقشه راه احیای دریاچه ارومیه بهخوبی اجرا شود که در همین راستا تا پایان سال 99 عملیات ساختوساز و تمامی طرحهای سختافزاری و سازهای احیای دریاچه ارومیه به اتمام خواهد رسید و پس از آن اجرای برنامههای نرمافزاری دنبال خواهد شد.
در این جلسه عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نیز گزارشی از روند اجرای طرح بهکاشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: در این طرح با کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی و افزایش 60 درصدی بهرهوری، نه تنها شاهد کاهش تولید نبودهایم بلکه میزان تولید محصولات زراعی و باغی نیز افزایش پیدا کرده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء نیز در این نشست با تأکید بر اینکه قرارگاه بهعنوان پیمانکار تمام توان خود را برای اجرای پروژه ملی نجات دریاچه ارومیه به کار گرفته است، گفت: با وجود برخی محدودیتها در منابع مالی، اجرای پروژههای درد است اجرای قرارگاه طبق زمانبندی انجام خواهد شد.
در این جلسه استانداران آذربایجان غربی و شرقی و کردستان نیز هر کدام در سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامههای در دست اجرای مرتبط با طرح ملی نجات دریاچه ارومیه ارائه کردند و به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
در این جلسه نماینده دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گزارشی از آخرین وضعیت و پیشرفت عملیات اجرایی نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، آخرین وضعیت بارش حوضه آبریز تا تاریخ 8 دیماه 1398 و تغییرات 10 ساله تراز دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: بر اساس برنامه زمانبندی، پروژههای سازهای احیای دریاچه ارومیه تا آذرماه سال 1399 به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به موفقیت در فاز تثبیت دریاچه ارومیه، افزود: در حال حاضر 2 سال است که فاز احیای دریاچه ارومیه آغاز شده و این برنامه تا احیای کامل دریاچه ارومیه تا سال 1406 استمرار خواهد یافت.
تجریشی همچنین گزاری از پیشرفت فیزیکی و تأمین مالی طرح انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: حفاری تونل انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه از 84 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و از 35668 متر حفاری برای این تونل، 5184 متر باقیمانده است.
نماینده سازمان برنامه و بودجه هم در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای تأمین اعتبارات اجرای پروژههای طرح ملی نجات دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: برای اجرای این پروژهها در سال 98 حدود 316 میلیارد تومان پیشبینی شده که تاکنون 149 میلیارد تومان از این اعتبارات تخصیص یافته است.
در ادامه این جلسه اعضای کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در خصوص گزارشهای ارائه شده بحث و تبادلنظر کردند و پس از آن پیشنهادات و درخواستهای دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به تصویب رسید.
انتهای پیام /4129/
انتهای پیام/