صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

اختراع مایعی که می‌تواند جایگزین ژل‌های آتش‌زا شود/ دانشمند برتر شیمی: دولت تدبیر و امید فقط شعار حمایت از نخبگان می‌دهد

درحالی‌که دولت بارها شعار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را اعلام کرده است، اما اکثر این شرکت‌ها از عدم حمایت دولت انتقاد دارند که این موضوع در شرکت‌های تولید مواد آتش‌زای گیاهی بیشتر به چشم می‌خورد.
کد خبر : 463275

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در سال‌های اخیر استفاده از ژل‌های آتش‌زا در  بین مردم رواج پیدا کرده است، با این‌حال استفاده از این ژل‌ها مشکلات فراوانی را برای مردم به‌وجود آورده است.


اگر از مشکلاتی که این ژل‌ها می‌تواند برای پوست انسان‌ها به‌وجود بیاورد عبور کنیم، به این مسئله می‌رسیم که استفاده از این ژل‌ها به‌دلیل اینکه مواد شیمیایی غیراستاندارد درون آنان استفاده می‌شود، مقرون به صرفه نخواهد بود و کاربرد چندانی ندارد؛ اما مردم به‌دلیل اینکه ماده جایگزینی برای ژل آتش‌زا وجود ندارد، به سمت استفاده از آن می‌روند، چراکه انتخاب دیگری ندارند.


از طرفی اگر سری به بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری بزنیم، متوجه خواهیم شد که برخی از افراد به‌دلیل استفاده از ژل‌های آتش‌زا دچار سوختگی شدند و همه این موارد منجر به این شده است تا شرکت‌های دانش‌بنیان با ورود به این عرصه و تولید ماده‌ آتش‌زای مناسب و گیاهی به مشکلات این عرصه پایان دهند.


آشنایی با مایع آتش‌زایی که فقط روی چوب و ذغال می‌سوزد


سید صادق هاشمی دانشمند برتر شیمی در سال 96 با تولید مایع آتش‌زای زاگروتی که از مواد گیاهی تولید شده است به بسیاری از مشکلاتی که ژل‌های آتش‌زا برای مردم به وجود می‌آوردند پایان داد و با اینکه از این تولید ملی و داخلی حمایت مناسبی صورت نگرفته است، اما کاربرد این مایع آتش‌زا به نوعی است که تاکنون کشورهای کانادا، سوئد، هلند، ترکیه، روسیه و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس درخواست کردند که این ماده به نام کشورهای آنها ثبت شود.


این دانشمند شیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه برخی از آتش‌سوزی‌ها در جامعه به‌دلیل استفاده از ژل‌های آتش‌زا صورت می‌گیرد، درباره استفاده از مایع آتش‌زایی گیاهی زاگروتی گفت: موضوع آتش‌سوزی در کشور و جلوگیری از وقوع آن همواره جزء دغدغه‌های مهندسان شیمی بوده است و به‌همین دلیل به سمت تولید ماده‌ای رفتیم که فقط روی چوب و ذغال آتش می‌گیرد و اگر این مایع را حتی روی دست خود بریزیم هم آتش نخواهد گرفت و مایع گیاهی موردنظر هرگز قابل اشتعال نخواهد بود.



این دانشمند شیمی با بیان اینکه مایع گیاهی موردنظر برای اولین بار است که در جهان تولید شده، ادامه داد: استفاده از این مایع به‌دلیل استفاده از مواد گیاهی امنیت مصرف‌کنندگان را نیز تأمین می‌کند و یکی از ویژگی‌های این مایع این است که ظرف دو دقیقه چوب یا ذغال را سرخ می‌کند. قبل از این مردم برای روشن کردن آتش از بنزین، نفت، الکل و ژل استفاده می‌کردند که از لحاظ ایمنی نیز مورد تأیید نبود.


وی درباره ویژگی‌های مایع آتش‌زای زاگروتی گفت: استفاده از این مایع محدودیت دما، ارتفاع، عمق و زمان ندارد و در هر شرایطی البته روی چوب و ذغال عمل می‌کند.


5 قطره از مایع آتش‌زای تولید شرکت دانش‌بنیان توانایی روشن کردن یک کیلو ذغال را دارد


هاشمی با بیان اینکه استفاده 3 الی 5 قطره از این مایع می‌تواند یک کیلو زغال را روشن کند، افزود: مقرون به صرفه بودن این مایع می‌تواند یکی از ویژگی‌های مناسب آن تلقی شود و از طرفی نگهداری از این ماده نیز مشمول شرایط خاصی نیست و در هر شرایطی نگهداری می‌شود. این اختراع در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان کشور رتبه دوم را کسب کرد و تمام تأییدیه‌های وزارت صمت را نیز داراست اما متأسفانه هیچ حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور نمی‌شود و دولت اگر کمی به توان جوانان نخبه کشور در تمام زمینه‌ها توجه می‌کرد، اصلاً نیازی به بازار خارجی نداشتیم. درباره همین محصول، کشورهای اروپایی اعلام کردند که اگر این محصول در کشور آنها ثبت شود و نام ایرانی بودن از آن برداشته شود، حاضر هستند از ما حمایت کنند و کارخانه در اختیار ما قرار دهند اما ما نپذیرفتیم. از طرفی انتظار داریم حمایت‌های ویژه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد تا نخبگان به فکر رفتن به کشورهای دیگر برای ثبت تولیدات خود نروند.


این دانشمند شیمی با بیان اینکه ماده اصلی مایع آتش‌زای زاگروتی روغن کاج است، گفت: امیدواریم حمایت‌های خوبی از این تولید انجام شود تا زحمات ما هدر نرود. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که حدود 93 درصد مردم از ژل‌های آتش‌زا ناراضی هستند اما چون ماده جایگزینی وجود ندارد، به اجبار از آنها استفاده می‌کنند و ما به دولت می‌گوییم که در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شعار دادن را کنار بگذارد و یک بار هم که شده در فاصله حدود یک سال از عمر دولت تدبیر و امید، شعارهای خود را عملی کند تا نخبگان هم نتیجه تلاش‌های خود را در بازار ببینند.


وی با اشاره به اینکه شرکت تجارت همراه کارون برای معرفی این مایع آتش‌زا به کمک ما آمده است، اظهار کرد: امیدواریم دولت و مسئولانی که ادعای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان دارند، تولیدات نخبگان و شرکت‌ها را ببینند، چراکه بدون حمایت‌های دولت پیشرفتی حاصل نخواهد شد.


براساس این گزارش، درحال حاضر حدود 4 هزار و 700 شرکت دانش‌بنیان در کشور در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند که بسیاری از آنها از عدم حمایت دولت از آنها انتقاد دارند و شرکت‌های تولید موادی مانند مایعات آتش‌زا نیز از جمله آنها هستند که نیاز به حمایت دارند و با توجه به اینکه در آستانه نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال و تعطیلات نوروز هستیم، لذا حمایت از از این قبیل شرکت‌ها و تولیدات آنها می‌تواند جلوی خسارت‌های احتمالی جانی و مالی را بگیرد.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: آتش سوزی
ارسال نظر