صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۰۹ دی ۱۳۹۸
دانستنی‌های پزشکی/32

از بیماری مالاریا چه می‌دانید؟

مالاریا نوعی بیماری انگلی است که به‌علت عدم رعایت موارد بهداشتی در جوامع گرمسیری رایج بوده و سالانه حدود 210 میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا می‌شوند.
کد خبر : 463205

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، یکی از بیماری‌های بسیار شایع در جوامع گرمسیری به‌واسطه عدم رعایت موارد بهداشتی بیماری مالاریا است.


مالاریا به‌واسطه انگلی است که از نیش پشه (آنوفل) آلوده به انسان منتقل می‌شود. مبتلایان به این بیماری معمولاً احساس سرماخوردگی با تب و لرز شدید دارند.


هر ساله حدود 210 میلیون نفر در دنیا به مالاریا مبتلا شده و حدود 440 هزار نفر نیز بر اثر آن جان خود را از دست می‌‌دهند. بیشترین قربانیان این بیماری کودکان خردسال آفریقایی هستند.


با وجودی‌که شیوع این بیماری در آب و هوای معتدل بسیار نادر است ولی همچنان مالاریا در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری قربانی می‌گیرد. مسئولان سازمان جهانی بهداشت در تلاش هستند تا با توزیع پشه‌بند در این کشورها از میزان ابتلا به آن بکاهد تا افراد کمتر در معرض نیش این پشه باشند.


در صورتی‌که به مکان‌هایی سفر می‌کنید که بیماری مالاریا در آن شایع است با پوشیدن لباس‌های محافظ، استفاده از مواد دفع‌کننده حشرات و خوابیدن در پشه‌بند از گزش پشه‌ مالاریا پیشگیری کنید.


با توجه به این‌که انگل‌های مالاریا در برابر رایج‌ترین داروهای مورد استفاده در درمان این بیماری مقاوم است، پزشکان بر اقدامات پیشگیرانه پیش از سفر به مناطقی که این بیماری شایع است تأکید دارند.


علائم بیماری مالاریا چیست؟


به‌طور معمول بیماری مالاریا با نشانه‌های زیر تشخیص داده می‌شود:


تب و لرز، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، دردهای عضلانی و خستگی، عرق کردن فراوان، سرفه و ...


چرخه این بیماری با لرز آغاز و پس از آن تب بالا بیمار شروع به عرق کردن می‌کند و سپس بدن به دمای طبیعی خود بازمی‌گردد. این علائم و نشانه‌ها به‌طور معمول و طی چند هفته پس از گزیده شدن توسط یک پشه آلوده شروع می‌شود.


چه کسانی بیش از همه در برابر بیماری مالاریا آسیب‌پذیر هستند؟


کودکان و نوزادان، سالمندان، مسافرانی که از مناطق بدون مالاریا به مناطق گرمسیری مسافرت می‌کنند، زنان باردار و ...


مالاریا چگونه درمان می‌شود؟


نوع درمانی که از سوی پزشکان به بیماران مبتلا به مالاریا تجویز می‌شود بسته به نوع انگل مالاریا، شدت بیماری، سن و باردار بودن زنان متفاوت است.


رایج‌ترین داروها برای درمان مالاریا عبارتند از داروهای ترکیبی آرتمیسینین‌ها که نمونه‌های آن عبارتند از آرتمتر - لومفانترین و آرتسونات – آمودیاکین.


سایر داروهای ضد مالاریا عبارتند از کلروکین فسفات، ملارون، کوالاکین و مفلوکویین.


منبع اصلی


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر