صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۶ - ۱۹ دی ۱۳۹۸

چگونه کودکی متمرکز داشته باشیم؟ / بازی ها و نکات تغدیه ای برای افزایش توجه و تمرکز کودکان در ویکی آنا

ایجاد نظم و استراتژی‌های تمرکز و مهارت‌های تمرکز در سنین پایین ضامن موفقیت آنها در دبیرستان،‌ دانشگاه و حتی محل کار خواهد بود.
کد خبر : 463095

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کودکان همیشه پر‌انرژی و بازیگوش هستند و نمی‌توانیم انتظار داشته ‌باشیم به‌طور کامل تمرکز کنند و حواس‌شان اصلا پرت نشود! ولی با‌این‌وجود باز هم ممکن است مهارت‌ تمرکز‌ کردن را در آنها افزایش دهیم و کاری کنیم بتوانند برای مدت زمان طولانی‌تری روی یک‌کار تمرکز کنند.


در اینجا برخی از راهنمایی‌های عملی و نکاتی که والدین برای تمرکز کودک‌شان می‌توانند استفاده کنند را بررسی می‌کنیم.


 


بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان


نکته اصلی برای موفقیت در این میان، جذاب بودن بازی است تا توجه و تمرکز کودک را بالا ببرد . اگر کودکان حین بازی احساس شادمانی و رضایت کنند، بازی را یاد می گیرند. والدین با توجه به سن کودک می توانند از این بازی ها استفاده کنند.



  1. پازل اره ای و بازی های کارتی باعث بهبود حافظه و در واقع بهبود توجه به کلمات، اعداد و تصاویر می شود، در حالی که پازل تصویری - پیدا کردن قطعه مناسب از میان قطعات اشتباه- پیدا کردن اشیا - باعث تقویت پیوند میان توجه و تمرکز می شود.

  2. از کودک بخواهید به طور متناوب به دو شی دور و نزدیک که شما به او نشان می دهید، نگاه کند. (به تدریج زمان تمرین را افزایش دهید.)

  3. تعدادی مهره به کودک بدهید تا آن ها را بر اساس ترتیب خاص یا به صورت تصادفی به نخ بکشد.

  4. طرح های ساده ای به صورت ناقص روی کاغذ بکشید و از کودک بخواهید جزء حذف شده در تصاویر را تشخیص دهید. مثال:تصویر آدم بدون چشم، تصویر موش بدون دم

  5. دو خط موازی و با فاصله از هم بکشید و از کودک بخواهید با مداد، خطی از میان این راه عبور دهد به طوری که با دو خط کناری برخورد نکند( به تدریج فاصله دو خط کناری را کم کنید)

  6. تصویر چند حیوان را مقابل کودک بگذارید از کودک بخواهید که پس از شنیدن هر صدا (صدای حیوانات که نوار پخش می شود یا شما می گویید) تصویر مربوطه را نشان دهد.

  7. چالش فرزندان برای نشستن روی صندلی بدون حرکت است و یا برای دیدن اینکه تا چه حد می تواند آن را انجام دهد.

  8. نوشتن حروف بر پشت کودک، نوعی بازی است که می‌توان آن را با کودکان کوچک‌تر انجام داد تا حروف را یاد بگیرند. این روش برای کودکان بزرگ‌تر نیز جالب است تا بتوانند نامه‌های رمزی بنویسند. به این صورت که او باید تک‌تک حروف نوشته‌شده را کنار هم نگه دارد تا کل پیام نوشته شود. این کار را به نوبت انجام دهید تا کسی که می‌نویسد و کسی که پشتش نوشته می‌شود، دو وضعیت را تجربه کنند.

  9. از کودک بخواهید یک شی نورانی در حال حرکت را با چشم تعقیب کند. شی را در جهات مختلف به صورت صاف یا دورانی حرکت دهید. (به تدریج زمان تمرین را افزایش دهید) .

  10. کلمه ای را با کودک قرار بگذارید تا هر زمان شنید دستش را بالا ببرد. شما کلمات مختلف را بگوئید و آن کلمه خاص را نیز به طور نامنظم در میان کلمات دیگر بگوئید.

  11. داستان کوتاهی را برای کودک تعریف کنید و بعد بلافاصله از متن داستان سوالاتی را از او بپرسید (به تدریج بین تعریف داستان و پرسش از متن فاصله بیندازید تا کودک مجبور شود اطلاعات را در حافظه نگه دارد)


 


راهکارهایی برای افزایش تمرکز در کودکان



  • تشویق: حتی با بهترین مقاصد و شرایط مطلوب مطالعه، نشاندن بچه‌ها و ایجاد تمرکز در کودکان یک چالش بزرگ است، به خصوص اگر مشکلاتی مانند عدم توجه و تمرکز داشته باشند اما با تمرین، صبر، پشتکار و مثبت بودن ظرف یک ماه یک روال منظم می‌تواند شکل بگیرد. یادتان باشد که از جملات مثبت و ستایش کلامی استفاده کنید. تنبیه فقط کار را سخت‌تر می‌کند و آنها را از تلاش باز ‌می‌دارد. آنها را به خاطر کاری که انجام دادند تشویق کنید نه برای نتیجه کار.

  • پاداش: جایزه دادن به کودک اگر افراطی باشد می‌تواند تبدیل به باج شود اما حقیقت این است که انسان به تقویت مثبت،‌ پاسخ می‌دهد. اگر فکر می‌کنید پاداش باعث ایجاد انگیزه در فرزندتان می‌شود از جایزه پولی یا غذایی خودداری کنید و در عوض پاداش را براساس گذران وقت با یکدیگر قرار دهید.



  • مستولیت انجام یک کار: مرتب‌کردن و تمرکز رابطه‌ی خیلی قوی‌ای دارند. دنبال‌کردن دستور تهیه غذا، چیدن میز و مرتب‌کردن اشیاء به ترتیب حروف الفبا، فعالیت‌هایی هستند که به کودکان کم‌تمرکز کمک می‌کنند.

  • تنظیم قوانین: هیچ‌چیز بیشتر از این تمرکز فرزندتان را به هم نخواهد زد که وقتی در حال انجام تکالیف است کودک همسایه در بزند و از او بخواهد برای بازی با او همراه شود در حالی که باید تکالیفش درست و مرتب انجام شود قبل از آنکه برای بازی به بیرون برود. با تنظیم قوانینی مثل تعیین زمان مشخص برای انجام تکالیف، این پیام را برسانید که کار مدرسه بر هر چیزی ارجحیت دارد.

  • لوازم الکترونیکی: حالت ایده‌آل این است که همه‌ی دستگاه‌ها شامل تلویزیون، آی‌پد، گوشی هوشمند و غیره را موقع درس‌خواندن خاموش کنیم یا از اتاق بیرون ببریم تا حواس کودک را پرت نکنند. اگر برای درس‌خواندن به رایانه نیاز دارد، مطمئن شوید از آن فقط برای درس‌خواندن استفاده می‌کند، نه چیز دیگر.


نکته مهم: تحقیقات نشان داده‌ است تلفن‌های هوشمند می‌توانند مدت‌زمان تمرکز کودکان را کاهش دهند. بنابراین اصلا تلفن هوشمند را در اختیار آنها قرار ندهید یا به‌ندرت اجازه‌ی بازی با آن را به او بدهید.



  • وسایل مورد نیاز: هر چیزی که کودک لازم دارد را در دسترس او قرار دهید تا مجبور نشود بلند شود و چیزی را بردارد. کتاب‌ها، دفتر‌ها، مدادرنگی، مداد‌ها و حتی یک لیوان آب را برای او روی میز بگذارید. این کار به کودک یادآوری می‌کند، چه میزان از کارها باقی مانده و زمان خود را بهتر مدیریت کند. همه‌ی این کارها تمرکز و توجه کودکان را بیشتر می‌کنند.


 


افزایش تمرکز با تغذیه‌ سالم


غذای سالم به طور مستقیم ارتباط خوبی با این دارد که یک کودک چقدر خوب توجه می کندو غذاهای مختلفی وجود دارند که توجه و تمرکز او را بالا می برند. برای افزایش تمرکز کودک خود از این مواد غذایی غافل نشوید.


صبحانه: یک مطالعه جالب در دانشگاه اولستر انگلستان، نشان می دهد که خوردن نان و لوبیای پخته شده برای صبحانه باعث افزایش درک شناختی می شود. بلوبری یک غذای فوق العاده سبک است که می تواند به صبحانه کودک شما اضافه می شود . آن را به مخلوط غلات ، فرنی ، ماست یا اسموتی میوه اضافه کنید ، یا فقط آن را به عنوان یک میان وعده بخورید !


میان وعده: خوردن هله هوله و یا غذای پر قند، باعث می شود که کودک دچار کندی شود، در حالی که غذای حاوی پروتئین مانند بادام، تخم مرغ و گوشت، آگاهی و تمرکز کودک زا افزایش می دهد!


به جای میان وعده هایی با قند زیاد ، یک مشت آجیل یک میان وعده سالم و رضایت بخش است ، آجیل ها سرشار از پروتئین هستند و توصیه می شود که هر کس هر روز یک مشت از آجیل ها ، مانند بادام زمینی ، بادام یا بادام هندی بخورد .


تخم مرغ: یک تخم مرغ آب پز یک وعده ناهار خوب است . اما اگر می خواهید خلاقیت بیشتری داشته باشید، غذاهایی با دستورپخت های مبتنی بر تخم مرغ را امتحان کنید که می توانند شامل بسیاری از سبزیجات سالم نیز باشند .


سبزیجات: سبزیجات با برگ تیره حاوی آنتی اکسیدان ها و کاروتئید های تقویت کننده قدرت مغز و هم چنین ویتامین های B هستند که به شما کمک می کنند تا تمرکز کنید و برای سلامتی کلی مغزتان مفید هستند .


کافئین‌: تحقیق جدیدی در آمریکا نشان می‌دهد مصرف قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا و کافئین‌دار در کودکان افزایش یافته است. این نوشیدنی‌ها شکر اضافی ناسالمی را وارد بدن آنها می‌کند که بعد باعث افت انرژی آنها می‌شود.


 


گردآوری شده از


flintobox.com


مجله سیب سبز


کودک آنلاین


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر